Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γερμανοί πολιτικοί ανησυχούν για τα πολεμικά παιχνίδια της Τουρκίας στη Συρία

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών


Η προσπάθεια της Τουρκικής κυβέρνησης να επιχειρήσει να δημιουργήσει προβοκάτσια στη Συρία και έπειτα να επιχειρήσει χερσαία επίθεση στο έδαφός της Συρίας επικρίθηκε έντονα από Γερμανούς πολιτικούς, αναφέρει ο γερμανικός τύπος.

«Το ΝΑΤΟ θα πρέπει να διευκρινίσει την υπόθεση. Επιπλέον, περιμένω ότι ο Ερντογάν θα αποστασιοποιηθεί σαφώς από τον σχεδιασμό ενός πολέμου», ανέφερε ο Rainer Arnold, ειδικός σε θέματα αμυντικής πολιτικής του SPD, δηλώνει στην γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Και προσθέτει: «Αν επιβεβαιωθεί ότι το έκανε (η Τουρκία), δεν μπορεί πλέον να είναι ένας αξιόπιστος εταίρος για εμάς. Στη συνέχεια, το ΝΑΤΟ και η Γερμανία θα πρέπει να επανεξετάσουν την μορφή διάθεσης των στρατεύματα τους στα σύνορα με τη Συρία».

«Το γεγονός είναι ότι η τουρκική κυβέρνηση είχε προγραμματίσει εκεί (τουρκο-συριακά σύνορα) - την απόλυτη τρέλα», λέει ο ειδικός σε θέματα εξωτερικής πολιτικής από το Κόμμα των Πρασίνων Omid Nouripur.
«Αυτό δεν είναι μια εσωτερική υπόθεση των Τούρκων, αλλά της διεθνούς κοινότητας» κατέληξε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον ίδιο Γερμανό πολιτικό, «είναι παράλογο Γερμανοί στρατιώτες να υπερασπίζονται τους Τούρκους, ενώ, το τουρκικό κράτος να υλοποιεί συνωμοτικά σχέδια επίθεσης στη επικράτειά του». Ο Nouripur ζήτησε από την γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση «να καταστήσει σαφές προς Ερντογάν ότι αυτό το παιχνίδι με τη φωτιά δεν θα γίνει ανεκτό».

Σχόλιο: Υπενθυμίζουμε ότι η Γερμανία και η Ολλανδία έχουν αποστείλει αντιπυραυλικά συστήματα στην Τουρκία. Η κάθε χώρα απέστειλε δύο συστοιχίες πυραύλων «Πάτριοτ» και έως 400 στρατιώτες.
Αμφότερες οι συστοιχίες βρίσκονται κοντά στα τουρκο-συριακά σύνορα, με αποστολή να διαφυλάξουν την Τουρκία σε ενδεχόμενη πυραυλική επίθεση από την Συρία. Μετά τις αποκαλύψεις, ο κίνδυνος εμπλοκής τους, σε μια ενδεχόμενη σύρραξη Τουρκίας – Συρίας είναι μεγάλος.
Επίσης διαφαίνεται ότι, η τουρκική κυβέρνηση βρίσκεται στο στόχαστρο Γερμανών πολιτικών, αν και δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση από την Μέρκελ, η δυσαρέσκεια για τις αποκαλύψεις είναι μεγάλη.

Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]