Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι “εθνικοί” στόχοι του σήμερα



Γράφει ο Κλεισθένης

Πόσο θέλουν να μας τρελάνουν;
Το “σωτήριον” έτος 2010 με χρέος στο 125% του ΑΕΠ αποκλειστήκαμε απ' τις αγορές, δεν συνέφερε δλδ ο δανεισμός λόγω μεγάλων επιτοκίων ούτε μας δάνειζε κανείς. Τελούσαμε υπό πτώχευση. Το ότι επί της ουσίας έχουμε πτωχεύσει απλά σιγοψιθυρίζεται. Το ότι είμαστε σε κώμα, στην εντατική και μας διατηρούν στην ζωή οι διεθνείς και ντόπιοι τοκογλύφοι “αφιλοκερδώς” βεβαίως-βεβαίως το  παραβλέπουν. Το ότι θα ξεπουλήσουμε ότι δημόσια και ιδιωτική περιουσία έχουμε το θεωρούν φυσική εξέλιξη.

Σήμερα οι κυβερνώντες “σωτήρες” διατυμπανίζουν ότι με χρέος 175% του ΑΕΠ θα βγούμε στις αγορές για δανεισμό και μάλιστα με ευνοϊκούς όρους. Θαύμα! Θαύμα! Δεν μπορούσαμε με 125% μπορούμε με 175%.

Τώρα ποιος κοροϊδεύει ποιον μπορούμε εύκολα να αντιληφθούμε.

Όλα όσα προανέφερα είναι λίγο πολύ γνωστά σε κάθε σκεπτόμενο Έλληνα. Εκείνο που θα με απασχολήσει είναι η ονομασία, η έξοδος στις αγορές και το ξεπούλημα δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας  είναι εθνικοί στόχοι. Η επί χιλιετίες ιστορία της Ελλάδας μας δίδαξε πότε και ποιοι ήταν εθνικοί στόχοι. Είχαν να κάνουν με την ανεξαρτησία της χώρας, με την απελευθέρωση των αλησμόνητων πατρίδων. Το ότι η υποδούλωση της χώρας στους τοκογλύφους είναι εθνικός στόχος πρώτη φορά το ακούω, το ακούω και ανατριχιάζω. Ότι το ξεπούλημα όσων έχουμε είναι εθνικός στόχος μόνο αρρωστημένοι εγκέφαλοι μπορούν να το συλλάβουν. Πόσο απάτριδες, ξεπουλημένοι και αισχροί είναι όσοι τα διαλαλούν; Ντροπή τους.
Είναι γνωστό ακόμη και σε παιδιά του δημοτικού ότι όταν δανείζεσαι περνάς βρόγχο στον λαιμό σου που όποτε θελήσει ο δανειστής θα τον σφίξει πνίγοντάς σε.

Μας λένε ότι με τον δανεισμό της χώρας θα έρθει η ανάπτυξη. Ας το εξετάσουμε λίγο. Ο δανειστής αποσκοπεί στο κέρδος δλδ τον τόκο που προκύπτει απ' το επιτόκιο. Επομένως ο δανειζόμενος πρέπει να παράξει και να κερδίσει όχι μόνο όσα πρέπει αλλά περισσότερα δλδ τους τόκους των τοκογλύφων. Άρα μεγάλο κομμάτι απ' την φημολογούμενη ανάπτυξη θα την καρπωθούν οι τοκογλύφοι.

Φυσικά μπαίνει το ερώτημα, μπορούμε αλλιώς να αναπτυχθούμε, χωρίς τα δανεικά των διεθνών και ντόπιων τοκογλύφων;

Μπορούμε. Υπάρχουν κεφάλαια Ελλήνων στο εσωτερικό και πολύ περισσότερα στο εξωτερικό που παραμένουν εκτός της Ελληνικής οικονομίας. Αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη μιας και επενδυόμενα θα αποδώσουν κέρδη. Κέρδη για τους έχοντες τα κεφάλαια αλλά και κέρδος για την Ελληνική οικονομία δλδ ανάπτυξη.

Ποιος ή ποιοι εμποδίζουν την επένδυση αυτών των κεφαλαίων; Μα φυσικά οι κυβερνώντες “σωτήρες”. Κούρεψαν τα ομόλογα του δημοσίου καταστρέφοντας τους μικροεπενδυτές που αγόρασαν ομόλογα του δημοσίου εμπιστευόμενοι το κράτος δλδ τους κυβερνώντες. Μια τέτοια πράξη φυσικά και εμποδίζει κάποιον σήμερα να σκεφτεί να επενδύσει τα χρήματά του στην Ελλάδα.

Αλλάζουν το φορολογικό κάθε τρεις και λίγο, ποιος σοβαρός Έλληνας που κατέχει κεφάλαια στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό θα αποφασίσει να τα επενδύσει στην Ελλάδα όταν εξαρτάται απ' το πως κοιμήθηκε το προηγούμενο βράδυ ο “υπουργός” των οικονομικών;

Οι κυβερνώντες “σωτήρες” δεν σκέφτονται πως θα βοηθήσουν την επιχειρηματικότητα αλλά πως θα “ξεζουμίσουν” τον Έλληνα για να πληρώνουν τα δανεικά στους τοκογλύφους.
Η γάγγραινα της γραφειοκρατίας καλά κρατεί, τα κομματόσκυλα στα κέντρα αποφάσεων αναξιοκρατικά, το ρουσφέτι ζει και βασιλεύει, η δημόσια διοίκηση διαλύθηκε, οι νέοι επιστήμονες μετανάστευσαν, η υπερφορολόγηση εξάλειψε κάθε διαθέσιμο για κατανάλωση εισόδημα κτλ.

Η αλόγιστη και αδικαιολόγητη οικονομική επιβάρυνση κάθε επιχείρησης χάριν της δήθεν εξόφλησης του χρέους καταστρέφει τους ήδη υπάρχοντες επιχειρηματίες πόσο μάλλον να υπάρξουν καινούριες επιχειρήσεις.

Εξόφληση του χρέους, κάτι που κανένας δεν πιστεύει ότι πρόκειται να γίνει, θα παραμείνουμε χρεωμένοι εμείς, τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας, τα δισέγγονά μας κτλ. Η διαδικασία είναι ατέρμονη, δανειζόμαστε για να εξoφλούμε δανεικά αυξάνοντας το χρέος. Έλεος.

Πάνε γι άλλες πολιτείες, το διαβατήριο ανά χείρας και γεια χαρά. Εμείς που θα μείνουμε θα έχουμε “εθνικούς” στόχους την έξοδο στις αγορές και το ξεπούλημα της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας.

Νά 'χουμε τουλάχιστον υγεία γιατί σήμερα με τον απίθανο υπουργό υγείας δεν είναι να αρρωσταίνει κανείς, τον έφαγε η “μαρμάγκα”.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Εξακολουθει ως πρωταρχικο θεμα οτι δεν υπαρχει κομμα η ηγετης αυτη τη στιγμη να μας βγαλει απο το κωμα. Φθασαμε σαν λαος να μην μπορουμε να βρουμε ποιος θα μας εκπροσωπησει...
    Ολοι νοιαζονται μονο για τη δικη τους κομματικη επιβιωση και καριερα και στο τελος η χωρα θα μπει σε μεγαλες γεωπολιτικες περιπετειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φυσικά δεν μπορεί να είναι σωτήριος στόχος η έξοδος στις αγορές για να παίρνουμε δάνεια με υψηλότερα επιτόκια, προκειμένου να εξοφλούνται τα δεκάδες δισ τοκοχρεολυσίων που μας ακολουθούν κάθε χρόνο.
    Ούτε σημαίνει και κάτι ιδιαίτερο- τώρα- εάν έχουμε πρωτογενές (με τόσες ανθρωποθυσίες) κάποιων εκατοντάδων εκατομ. ενώ υπάρχουν υπερπολλάπλάσιες υποχρεώσεις και δεσμεύσεις.
    Ακόμη και τα ισοζύγια εξωτερικών πληρωμών να πάρουν θετικό πρόσημο -τώρα- πάλι είναι πολύ αργά για επιστροφή σε ισορροπίες που υπήρχαν πχ την δεκαετία του 70, ακόμη και 80.
    Το δημόσιο (και το αντίστοιχο ιδιωτικό, ας μη λησμονείται και αυτό) χρέος, είναι από μόνο του ένας βραχνάς διαρκείας, χωρίς γιατρικό, όπως και να το χειρισθεί κάποιος, εκτός εάν μιλάμε για 100ετή εποπτεία, ωσεί παρών κυριαρχία κλπ.
    Η ιδιωτική περιουσία, πρίν την κρίση, υπολογιζόταν στα 700 δις περίπου, εάν έβγαινε τώρα σε πλειστηριασμό ούτε 150 δις δεν θα έπιανε, το ίδιο περίπου θα συνέβαινε και με την δημόσια... και εμείς, όλοι, θεωρητικά, θα έπρεπε να πάρουμε των... ομματιών μας και να πάμε σε μια στέπα (κατά παραχώρηση από κάποιον φιλεύσπλαχνο λαό).
    Τα πράγματα, σε αυτήν την ατραπό που βαίνουμε, είναι πολύ σοβαρότερα απ' ότι δείχνουν.
    Δεν νοείται για τους πτωχευμένους Έλληνες (προσοχή, όχι Ελλάδα... εδώ είναι το κλειδί που θέλει πολύ... μελέτη) ο συνήθης "δυτικός" τρόπος ζωής ως έχουν τα πράγματα, εάν θέλουν την πατρίδα τους πραγματικά και όχι ένα πιό... ευχάριστο πέρασμα από αυτήν την ζωή με τελική έξοδο διαρκείας...
    Δυστυχώς, τα κάρβουνα από την φωτιά ακόμη κανείς δεν θέλει να τα βγάλει.
    Το... "μαζί τα φάγαμε" είναι μια χυδαία απλουστευτική αντιμετώπιση, τιμωρητικού τύπου, προς αυτούς που ακούσια υπερέβησαν τις δυνάμεις τους και εκτοξεύεται από αυτούς που εκούσια συνετέλεσαν στην εκτροπή.
    Δεν βγαίνουν έτσι τα κάρβουνα από την φωτιά.
    Όσοι μπορούν να σκέφτονται και να προβλέπουν τις εξελίξεις με τα επερχόμενα, οφείλουν να παρουσιάσουν και το πικρό φάρμακο της ίασης.
    Ας μη φοβούνται τις αντιδράσεις προκειμένου να είναι αρεστοί, μετά από ένα σημείο (που ίσως ξεπεράστηκε κιόλας) δεν θα πιάνουν ούτε και τα πικρά φάρμακα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]