Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ουκρανικός στρατός στην Κριμαία διαλύεται «εις τα εξ ων συνετέθη»

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

«Οι ουκρανοί στρατιώτες που υπηρετούν στην Κριμαία, αυτομολούν ομαδικά και προσέρχονται στις ρωσικές δυνάμεις και στις τοπικές δυνάμεις αυτοάμυνας», δηλώνει ο ανταποκριτής του πρακτορείου ITAR -TASS από την Κριμαία.

Πολλοί στρατιώτες διαφωνούν με την πολιτική του Κιέβου και «αυτομολούν» από τις μονάδες τους παραιτούμενοι μαζικά. Ορισμένες μάλιστα μονάδες του ουκρανικού στρατού έχουν δηλώσει ότι παίρνουν διαταγές μόνο από τις δυνάμεις αυτοάμυνας και τον ρωσικό στρατό, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο.

Η αυτόνομη δημοκρατία της Κριμαίας, βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο της συνεχιζόμενης κρίσης στην Ουκρανία.

Η σημερινή εξέλιξη έρχεται λίγο μετά την έγκριση της ρωσικής άνω βουλής με ομόφωνη ψηφοφορία, του αιτήματος του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, για την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στο κυρίως χώρο της ρωσικής εθνοτικής περιοχή της Ουκρανίας και της Κριμαίας!!!

Μεγάλες μετακινήσεις ρωσικών στρατευμάτων έχουν αναφερθεί γύρω από τη χερσόνησο, οι οποίες έρχονται σε ευθεία αντιπαράθεση με τις ρητές οδηγίες των ουκρανικών αρχών για τους Ρώσους στρατιώτες και του περιορισμού τους στις βάσεις τους στην Κριμαία.

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρωθυπουργό Μεντβέντεφ «η ρωσική πλευρά διατηρεί το δικαίωμα να προστατεύσει τα νόμιμα συμφέροντα των πολιτών της και στρατιωτών που έχουν αναπτυχθεί στο έδαφος της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας», δήλωσε η υπηρεσία Τύπου.

«Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις σε περίπτωση ανάγκης έχουν το δικαίωμα να ενεργούν στο πλαίσιο της εντολής που εκδόθηκε από το Συμβούλιο της ρωσικής Ομοσπονδίας προς τον πρόεδρο», δήλωσε ο Μεντβέντεφ.

«Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του Μεντβέντεφ με τον υπουργό άμυνας του επεσήμανε την ενδεχόμενη ευθύνη των αξιωματούχων της Ουκρανίας, αν πραγματοποιηθούν παράνομες αποφάσεις σχετικά με τη χρήση βίας κατά των ρώσων πολιτών», δήλωσε η ρωσική υπηρεσία Τύπου.

Σχόλιο: Η εντολή που έχει πάρει ο ρωσικός στρατός αφορά « στρατιωτικές επιχειρήσεις στην ανατολική ουκρανική επικράτεια και την Κριμαία που διαβιούν ρωσόφωνοι πληθυσμοί». Ήδη η επιχείρηση αυτή ευρίσκεται σε εξέλιξη και με το πέρας της πιθανόν θα «σταματήσουν» και οι ρωσικές δυνάμεις. Το διακύβευμα τώρα είναι, το τι θα πράξει η ΕΕ και οι ΗΠΑ, που έως τώρα «παρακολουθούν» εκ του μακρόθεν τις εξελίξεις. Μάλλον τίποτα…


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Δεν πειράζει, θα πάνε να πολεμήσουν γι' αυτούς όλοι οι καλλιτέχνες της Ελλάδας που εξέφρασαν την υποστήριξή τους στη Ρουσλάνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιοί καλλιτέχνες?
    Αυτοί που δεν ξέρουν πως είναι ο Στρατός?
    Αυτόί που μαζί με τους εθνοσωτήρες μας πολιτικούς και μεγαλοδημοσιογράφους όταν τους κάλεσαν να υπηρετήσουν την θητεία τους ξαφνικά αρρώστησαν βαριά ή είχαν ψυχολογικά προβλήματα ή επαναστάτησε η συνείδησή τους?
    Εδώ γελάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]