Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ρωσικός στρατός πήρε τον απόλυτο έλεγχο της Σεβαστούπολης

Πολύ μεγάλες ρωσικές στρατιωτικές ενισχύσεις, που συνεχώς αυξάνονται, δείχνουν πως η Μόσχα έχει την δική της άποψη και θέση για τις εξελίξεις και είναι αποφασισμένη…

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Στη Σεβαστούπολη, έχουν ενισχυθεί σαφέστατα τα μέτρα για την προστασία της πόλης. Οι προσπάθειες συνεργασίας των αρχών ασφαλείας της πόλης με τον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας, έχουν εντείνει τις περιπολίες στην πόλη για την προστασία των στρατιωτικών εγκαταστάσεων. Στην πόλη διαφαίνονται συνεχείς κινήσεις κυκλοφορίας στρατιωτικών οχημάτων και εξοπλισμού, για την ενίσχυση της ασφάλειας και της προστασίας των κρίσιμων εγκαταστάσεων, αναφέρει ρωσικό δημοσίευμα.

Επίσης στην ίδια την πόλη της Σεβαστούπολης εξακολουθούν να περιπολούν στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών και της πολιτοφυλακής που δημιουργήθηκαν από εθελοντές πολίτες.

Η κύρια ναυτική βάση του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας στη Σεβαστούπολη, έχει «μετατραπεί σε ένα πανίσχυρο φρούριο», δήλωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας του στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

«Η κατάσταση στη Σεβαστούπολη είναι ήρεμη, αλλά η δυναμική της εξέλιξης των γεγονότων στην Ουκρανία είναι τέτοια που έχουν ήδη αναλάβει δράση οι δυνάμεις ασφαλείας» είπε η ίδια πηγή.

Με τη σειρά του, ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ρωσικής υπηρεσίας εσωτερικής ασφαλείας FSB του τμήματος Συνόρων ανέφερε ότι οι φύλακες στα ρωσικά σύνορα δεν έχουν ακόμη θέσει σε συναγερμό το καθεστώς της κρατικής Προστασίας των Συνόρων.
«Εμείς, σε συνδυασμό με τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι έχουμε ήδη ενισχυθεί, με την προσθήκη επιπλέον προσωπικού» δήλωσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα www.flot.com, από το λιμάνι Temryuk (Ρωσία) μεταφέρθηκαν στην Σεβαστούπολη μέσω του αποβατικού πλοίου «Nikolai Fil’chenkov» 200 Ρώσοι πεζοναύτες. Την δήλωση αυτή πραγματοποίησε, επικαλούμενος πηγές του στην Κριμαία, ο πρόεδρος της ουκρανικής παράταξης «Ελευθερία» Oleg Tyagnibok.

«Μπορώ να δείξω το sms» είπε ο Tyahnibok διαβάζοντας ότι «σήμερα στις 12:00 προβλεπόμενη ώρα άφιξης από τον ρωσικό λιμένα Temryuk στην πόλη της Σεβαστούπολης κατέπλευσε το αποβατικό πλοίο «Nikolai Fil'chenkov» του στόλου της Μαύρης Θάλασσας μεταφέροντας περίπου 200 πεζοναύτες του 328ου τάγματος πεζοναυτών, οι οποίοι εδρεύουν στην ταξιαρχία πεζοναυτών στο Temryuk μαζί με 10 ΤΟΜΑ BTR-80».

Ο ίδιος σημείωσε επίσης ότι στις 22-23 Φεβρουαρίου... μεταφορικά αεροσκάφη IL-76 πραγματοποίησαν πτήσεις από το αεροδρόμιο Kubinka (Περιφέρεια Μόσχας) στην Ανάπα, κοντά σχετικά στην περιοχή των στενών του Κέρτς και δίπλα στην πόλη Νοβοροσίρσκ, μεταφέροντας επίλεκτες δυνάμεις Spetsnaz της 45ης Αερομεταφερόμενης μονάδας των ειδικών δυνάμεων VDV ("Vozdushno-desantnye voyska").

Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν τέσσερις ακόμη πτήσεις μεταγωγικών αεροσκαφών Il-76 από την περιοχή του Pskov προς την Ανάπα μεταφέροντας δυνάμεις της 76ης αερομεταφερόμενης μεραρχίας που εδρεύει στην περιοχή Pskov και υπάγεται στην διοίκηση αερομεταφερόμενων δυνάμεων (ВДВ), και η οποία αποτελείται από δύναμη 8000 επίλεκτων αλεξιπτωτιστών. Επίσης από το Σότσι προς την Ανάπα μεταστάθμευσαν αεροπορικώς έξι βαρέα μεταφορικά ελικόπτερα Mi-8.

Σχόλιο: Με τέτοια ενίσχυση η Σεβαστούπολη θυμίζει το φρούριο που είχε μετατραπεί την εποχή του αποκλεισμού της, από τις γερμανικές στρατιές του στρατηγού Μανστάιν το 1942, καταδεικνύοντας την γεωπολιτική σημασία που κατέχει η χερσόνησο αυτή για την Ρωσία.
Το ρωσικό γενικό επιτελείο απέστειλε στην Κριμαία, επιπλέον δυνάμεις πεζοναυτών, και Spetsnaz μαζί με ΤΟΜΑ και βαρέα μεταφορικά ελικόπτερα σε μια σαφής προσπάθεια ενίσχυσης των φρουρών της περιοχής. Σίγουρα υπάρχουν και άλλες τόσες δυνάμεις σε επιφυλακή για πάν ενδεχόμενο.
O σκοπός είναι σαφέστατος, η Κριμαία δεν εντάσσεται σε οποιαδήποτε σχέδια αποσταθεροποίησης από τις δυνάμεις της ουκρανικής αντιπολίτευσης. Προφανώς με αυτήν την έκρυθμη κατάσταση στην χώρα, ο ρωσικός στρατός και οι υπηρεσίας ασφαλείας έχουν αναλάβει στην ουσία την διακυβέρνηση της Κριμαίας, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις υπόλοιπες περιοχές που θα θελήσουν να αποσχισθούν. 

Σχόλιο ιστολογίου: Είναι προφανές πως στο παιχνίδι ισχύος μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, ο Πούτιν αδιαφόρησε για τις αυστηρές συστάσεις ΗΠΑ και Βρετανίας, οι οποίες απαιτούσαν από την Ρωσία να μην στείλει στρατό στην Ουκρανία... Σειρά τώρα -μετά την κίνηση "αδιαφορίας" του Πούτιν- παίρνουν οι δυτικές χώρες, οι οποίες καλούνται να "απαντήσουν" στην κίνηση του ρώσου προέδρου. Θα επιλέξουν, άραγε, την διπλωματική οδό ή θα προτιμήσουν να κινητοποιήσουν την ουκρανική αντιπολίτευση κατά των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων;

Βίντεο με ρωσικά ΤΟΜΑ στους δρόμους


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. EINAI KATI OPOS DEN MPOROUME EMEIS NA DIOKSOYME TIS AMERIKANIKES BASEIS APO TIN SOYDA STIN KRITI.
    KATASTASI TSAOUSESKOU.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λέτε για αντιπερισπασμό να αρχίσουν κάποια επίθεση στην Συρία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η κομβική ιστορική στιγμή που ζει ολόκληρος ο πλανήτης κλιμακώνετε συνεχώς θυμίζοντας της διπλωματικές , συμμαχικές ,οικονομικές ,και ιδεολογικές διεργασίες της δεκαετίας που προηγήθηκε του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.
    Οι παίκτες είναι 100% οι ίδιοι.
    Αυτό που άλλαξε είναι η παγκοσμιοποιημένη διακίνηση κεφαλαίων και επενδύσεων.
    Ο Καπιταλισμός μπούκωσε,και όταν μπουκώνει ο καταραμένος νομοτελειακά καταστρέφει κεφάλαια του,αγνοώντας το ΌΛΟΝ της Ανθρώπινης υπόστασης.
    Οι στιγμές που ζούμε είναι κοσμοϊστορικές.
    Ο Ναζισμός ή και ο Φασισμός το απόλυτο εργαλείο του Καπιταλισμού,όπως πάντα στης δύσκολες του στιγμές ξαναχτυπά τους Λαούς όλου του κόσμου.
    Στην Ουκρανία οι Ναζί είναι μέρος της εξουσίας πια,αυτή η πραγματικότητα έχει άμεση σχέση με την αύξηση της ακροδεξιάς σε ολόκληρη την Ευρώπη.
    Τα χρόνια που έρχονται όταν οι Λαοί θα διαμαρτύρονται σε πλατείες και δρόμους για τα δίκαια αιτήματα τους , θα καπελώνονται συστηματικά από αυτά τα ιδεολογικά αποβράσματα του Χίτλερ.
    Το σκοτάδι θα αντικαταστήσει το ελάχιστο φως ,θα το καταπνίγει όπως στο Πέραμα όπου η Φασιστική τρομοκρατία της Χρυσής Αυγής εφάρμοζε βίαια της εντολές των εφοπλιστικών συμφερόντων !!!
    Μπήκαν στο κοινοβούλιο δήθεν για να υποστηρίξουν τον Ελληνικό Λαό και όλες οι προτάσεις νόμου που καταθέσαν ουσιαστικά εξυπηρετούσαν τους Εφοπλιστές και τους Βιομηχάνους.
    Είναι τα πιο βρωμερά εργαλεία του Συστήματος.
    Από την μία Κωνσταντίνε δηλώνουν Αντί Σιωνιστές ,και από την άλλη στηρίζουν το Κεφάλαιο σε όλες του της εκφάνσεις !!!
    Μισούν τον Σοσιαλισμό που μισεί το Κεφάλαιο , αυτή η φαινομενική αντίφαση αποκαλύπτει ουσιαστικά την βρομερότητα του εκτρώματος.
    Συμπερασματικά θα καταλήξω με το εξής ερώτημα.
    Εάν χάσουμε την Δυτική Θράκη ή το μισό ή ολόκληρο Αιγαίο απο το Τουρκικό κράτος θα ωφεληθεί ο μεροκαματιάρης Τούρκος ;
    Θα κερδίσει τίποτα ;
    ΟΧΙ χίλιες φορές ΟΧΙ.
    Αυτοί που θα κερδίσουν είναι οι επενδυτές που θα εκμεταλλευτούν τα ενεργειακά κοιτάσματα του.
    Όταν λοιπόν οι Λαοί θα αρχίσουν να καταλαβαίνουν ότι τα Αφεντικά δεν έχουν Πατρίδα τότε μόνο μπορεί να Επαναστατήσουν πραγματικά κατά των Αφεντικών τους.

    Π.Τ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]