Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ας μην χάσουμε για μία ακόμη φορά την Κύπρο


Γράφει ο Νίκος Ελευθερόγλου

Αυτός ο τόπος είναι γεμάτος στο διάβα των αιώνων από ιστορίες για χαμένες πατρίδες ή αλύτρωτες πατρίδες. Από τη Μικρά Ασία και τη Βόρειο Ήπειρο υπάρχουν χιλιάδες ιστορίες γεμάτες δάκρυα, πόνο και αίμα. Και πίσω από κάθε ιστορία ένα ανθρώπινο δράμα. Μικρό ή μεγάλο δεν έχει σημασία. Οι «ξεριζωμένοι» σε αυτόν τον τόπο είναι πολλοί περισσότεροι από τους γηγενείς.

Το γράφουμε αυτό όχι για να ξύσουμε πληγές και να αναμοχλεύσουμε μνήμες και πάθη. Οι αναφορές μας έχουν έναν και μόνον λόγο. Όσα (προ)βλέπουμε να εξελίσσονται στην μαρτυρική Κύπρο.

Σε αυτό το χρυσοπράσινο φύλλο ριγμένο στο πέλαγος, σε αυτόν τον τόπο όπου ο Τάσος Ισαάκ και ο Σολωμός Σολωμού είναι δύο από τους πολλούς μάρτυρες ενός αγώνα που αντί να δικαιώνεται στο βάθος του χρόνου τεμαχίζεται και μικραίνει σε δύσκολους καιρούς.

Φαίνεται ότι οι μηχανές τον τελευταίο καιρό φουλάρουν πέραν του Ατλαντικού για να δρομολογήσουν ακόμη μία πικρή και επώδυνη λύση για τον Ελληνισμό. Δυστυχώς, κλεισμένοι στα Μνημόνια, στις δυσκολίες της ζωής, για άλλη μία φορά θεωρούμε… πολυτέλεια τα εθνικά θέματα. Ή αποδεχόμαστε την λογική ότι η Κύπρος είναι μακριά…
Το χειρότερο όλων είναι ότι, αν γίνει αποδεκτό το τερατούργημα των δύο «κρατών» (δηλαδή εισβολείς και ομάδες κατοχής, έποικοι μεταφερόμενοι από τα βάθη της ανατολής έγιναν το ίδιο με τους Κύπριους), οι μέρες που θα ξημερώσουν θα είναι ακόμη χειρότερες για τον Ελληνισμό.

Αν συνεχιστεί ο… διάλογος πάνω σε αυτό το πλαίσιο, δεν θα θρηνούμε μόνο για τη μισή Κύπρο που χάρισαν οι «φίλοι» μας στον τουρκικό στρατό κατοχής, αλλά για ολόκληρη πατρίδα.

Για χρόνια σύνθημα για την Κύπρο ήταν το «δεν ξεχνώ». Και έρχονται σήμερα οι… πολιτισμένοι αυτού του κόσμου να μας ζητήσουν να ξεχάσουμε…

Έρχονται να μας ζητήσουν να ξεχάσουμε τους αγνοουμένους που δολοφόνησαν οι εισβολείς.
Έρχονται να μας ζητήσουν να ξεχάσουμε ότι από το 1974 καταπατούν κάθε έννοια δικαίου.
Έρχονται να μας ζητήσουν να ξεχάσουμε τι συμβαίνει όλα αυτά τα δίσεκτα χρόνια στη Μεγαλόνησο.
Έρχονται για άλλη μία φορά να επιβάλουν θέσεις και απόψεις που μετατρέπουν το δίκαιο σε άδικο.

Και όλα αυτά για το καλό μας…!

Οι Νεοκύπριοι που θέλουν να αλλάξουν ράτσα και φυλή (τάχατες δεν είναι Έλληνες αλλά είναι «Κύπριοι») και να μοιράσουν τα… αέρια, καλό θα είναι να σκεφτούν πριν βάλουν την υπογραφή τους σε κάτι τέτοιο.

Θα είναι τραγικό, θα είναι θλιβερό να χάσουμε στο τέλος της διαδικασίας ακόμη μία πατρίδα. Να χάσουμε για άλλη μία φορά την Κύπρο μας.
Τότε το βότσαλο δεν θα είναι ριγμένο στο πέλαγο.
Αλλά στο κεφάλι και στην Ιστορία μας…

Πηγή «Δημοκρατία»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. h ellada 3epoulise tin kipro pollakis .oi kiprioi plewn den exoun ti dinami na lene oti einai ellines
    dioti den a3izoun oi elladites to mono pou mas afisan na katalavoume einai oti me tin proti eykairia prodidoun pseydonte 3epoulane opos kai o 3eftilas bgenopoullos.kaneis stin kipro plewn den es8anete ellinas dioti to na eise ellhnas simera einai aytoktonia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι πολιτικοί Ελλάδας και Κύπρου ξεπούλησαν την Κύπρο πολλάκις. Μάλιστα, όταν κάποιοι -αφού ξέρεις τόσα πολλά ψάξε να βρεις ποιοί- εισήγαγαν τους όρους "Ελλαδίτης" και "Κύπριος" με σκοπό να ξεχωρίσουν την Κύπρο από την Ελλάδα, να δημιουργήσουν ρήγμα στον Ελληνισμό και να επιτεθούν ξεχωριστά στα δύο τμήματα (που θα έπρεπε να είναι άρρηκτα δεμένα μεταξύ τους) για να τα διαλύσουν, να τα εκμεταλλευτούν και να πλουτίσουν εις βάρος -αλλά πάντα με την ευκαιρία της διαίρεσης που επέφερε ο διχασμός- του ίδιου του συνόλου του Ελληνισμού. Αν κάποιος δεν αισθάνεται Έλληνας επειδή θεωρεί αυτοκτονία το να φέρει αυτή την εθνικότητα, τότε να είσαι σίγουρος πως αυτός δεν είναι Έλληνας. Και ξέρεις γιατί; Επειδή οι Έλληνες ήταν πάντα στόχος, επειδή οι Έλληνες πάντα πάλευαν για να κερδίσουν τα αυτονόητα. Σχεδόν όλοι οι πολιτικοί που κυβέρνησαν την Ελλάδα αλλά και την Κύπρο τις τελευταίες δεκαετίες, ήταν ελληνόφωνοι, όπως είσαι πιθανότατα κι εσύ που αρνείσαι να γράφεις Ελληνικά και αποφεύγεις να αυτοπροσδιοριστείς ως Έλληνας, επειδή σου φταίνε οι Βγενόπουλοι... που ποτέ δεν δρουν μόνοι τους... Άντε λοιπόν, καλό δρόμο στο πουθενά που βαδίζεις, ελπίζοντας πως αρνούμενος την πατρίδα σου και το έθνος σου θα σε λυπηθούν εκείνοι που εργάστηκαν για να σε φέρουν σε αυτη τη θέση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ma tous politikous o kosmos tous psifizi nai eimaste kiprioi dioti kamia sxesi den exoume me ton ellinismo ektos apo elliniki paidi kai glwssa .to provlima sou einai an 8a ploutisoun oi 3enoi eis varos tis kyprou isos den 3ereis pos akoma kai simera ellinikes etaireies stin kipro ploutizoun eis varos mas dioxnontas tous kiprious ergazomenous kai fernoun elladites dioti einai poio eyglottoi opos lene.oi ellines den ginonte stoxos eseis oi idioi to zitate na eiste stoxos gia na exete kati na kanete na kriniazete sta kafeneia kai sta blogs oti oloi einai enantion sas eseis to zitate aplos kalo einai na min 8imaste tin kypro otan sas voleui .ka8este kai onoireyeste pote 8a gini mia megali taraxi na parete tin poli. to eipe kai to 74 o karamallis oti h kypros einai makria to lene kai oi pra3eis sas simera otan o stournaras kai o karamallis apilouse oti an den sas e3poulisoume tin laiki kai tin trapeza kyprou 8a tis katasxoun . toulaxsto sto eurogroup me to kourema na dixnate mia lektiki simparastasi oxi na e3afanizosasten kai twra mas les oti sas niazi h kypros kai ta aeria tis .flomosame apo tin agapi sas . to mega provlima einai molis h kypros pesi psaxte na vrite tropo na swsete ta nisia kai tin 8essaloniki ayta

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά θα κάνεις, όταν μιλάς για τους Έλληνες να μην μπλέκεις τους πολιτικούς. Και όταν μιλάς για τους πολιτικούς να μην μπλέκεις τους Έλληνες. Και που είσαι... Κύπριοι ήταν εκείνοι που συνεργάζονταν (και συνεχίζουν) με το τουρκοκυπριακό καθεστώς για να πουλάνε καύσιμα και όχι μόνο... Μην το πιάσουμε το θέμα από τους πλούσιους (δηλαδή τους λίγους). Και κάτι ακόμη, για να το σταματήσεις επιτέλους το manual της συκοφάντησης και της διαίρεσης των Ελλήνων. Οι Έλληνες, οι πραγματικοί, νοιάζονται την Κύπρο και τους Έλληνες που είναι εκεί... τους Κύπριους Έλληνες που εχουν το μυαλό τους στην ένωση και όχι εκείνους που έχουν το μυαλό τους στην αρπαχτή και από όπου νά 'ναι. Μην μας κολλάς, το παραμύθι είναι καλό, και έχει δράκο τον τούρκο που απειλεί εσένα (αν είσαι Κύπριος). Όσο για την Πόλη, άστην εκεί που είναι... Κανένας δεν την ανέφερε, αλλά εσύ ψάχνεις να κάνεις κουβέντα εκεί που θέλεις και όχι εκεί που πρέπει να γίνει φυσιολογικά. Αν σου φταίνε και τα blogs που γράφουν ότι γράφουν, τότε να τα κλείσουμε για να νιώθεις καλύτερα με τον μεχμέτη από πίσω σου (γιατί θα τον έχεις από πίσω σου και όχι από κάτω σου) να ορίζει τον τρόπο που θα ζεις... Αλήθεια, το όνομά σου μήπως είναι Χασάν;

      Διαγραφή
  4. to tourko pou exoume pisw mas esis mas to ferate ena 8a sou pw gia na pate mpwsta prepi na deite ta eklimata pou kanate stin kipro ws ellada kai epi kairo xountas to 74 kai me tis klepsies pou kanate stis trapezes aplos min kanete tous sofous kai na exete epilektiki mnimi sto kipriako kai na poulate adelfosini den sas paei plewn aste tin kipro na porefti moni tis arkrta provlimata mas dosete den eisaste eseis pou 8a ta lisete .

    tous politikou o laos tous vgazi ekei pou einai den einai arianoi kai egw otan imoun mikros fonaza se diadilosis ellas kipros enosh otan omos gnorisa ti 8a pei ellhn to 20 aiona apogoiteytika dioti oloi to idio eisaste apa3iotikoi proklitikoi diloi panourgoi kai anandroi giayto kairos na asxoli8ite me ta dika sas kai na min poulate pneyma gia tin kypro .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άλλος ένας καμμένος εγκέφαλος ή πρακτοράκος; Ιδού η απορία...

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]