Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ρώσοι αλεξιπτωτιστές από το Ουλιάνοφσκ αποστέλλονται στην Ουκρανία

Ήδη βρίσκονται στην Ουκρανία ρωσικές ειδικές δυνάμεις της GRU

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Σύμφωνα με ρωσική τοπική ιστοσελίδα, αρκετοί λόχοι αλεξιπτωτιστών της 31ης ταξιαρχίας φρουράς του Ουλιάνοφσκ (κεντρική Ρωσία) αποστέλλονται στην Ουκρανία. Τώρα η ταξιαρχία βρίσκεται υπό πλήρη ετοιμότητα μάχης, αναφέρουν όλα τα ΜΜΕ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα 73online.ru, στα τέλη της περασμένης εβδομάδας για την προστασία των «στρατηγικών στόχων» στην Κριμαία αποστάλθηκε το σύνολο του προσωπικού ταξιαρχίας της GRU (στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών). Οι κομάντος της GRU θα χρησιμοποιηθούν εκτός όλων των άλλων αποστολών τους στην Κριμαία και στην προσπάθεια σταθεροποίησης της κατάστασης ασφαλείας στην Ουκρανία.

Ίσως αυτή την εβδομάδα στην Ουκρανία να αποσταλούν και επιπρόσθετες δυνάμεις αλεξιπτωτιστών, από την ίδια ταξιαρχία στο Ουλιάνοφσκ, ανέφερε πηγή της ιστοσελίδας 73onlin.ru, μιλώντας τηλεφωνικώς. Η ίδια πηγή δήλωσε σήμερα ότι, ο λόχος του θα πετάξει για Ουκρανία.
«Αύριο πετάμε στην Ουκρανία, τώρα ετοιμαζόμαστε για το ταξίδι. Όλα τα παιδιά είναι έτοιμα για να πράξουν το καθήκον τους, υπό δύσκολες συνθήκες. Παρόμοιες αποστολές για μας δεν αποτελούν καινοτομία, έτσι θα πάμε χωρίς πανικό και με ενθουσιασμό. Κάθε ένας από εμάς, όταν πήγε να υπηρετήσει στον ρωσικό στρατό στο πλαίσιο της σύμβασης του, γνώριζε ανά πάσα στιγμή ότι μπορεί να βρισκόταν σε οποιοδήποτε «καυτό σημείο» του κόσμου».
Υπενθυμίζουμε ότι στην Κριμαία, καθώς και σε όλη την Ουκρανία, η κατάσταση ασφαλείας είναι ασταθής, με τεταμένο το πολιτικό πεδίο. Προφανώς, οι Ρώσοι αλεξιπτωτιστές θα συνεισφέρουν στην διατήρηση της τάξης στη χερσόνησο, αναφέρει το δημοσίευμα.

Σε ομάδες, στο κοινωνικό δίκτυο «Vkontakte» στο Ουλιάνοφσκ συζητούν ενεργά τις πιθανές αποστολές αλεξιπτωτιστών της 31ης Ταξιαρχίας στην Ουκρανία. Ορισμένοι αναφέρουν ότι τα στρατιωτικά φορτηγά είναι έτοιμα για αποστολή, καταλήγει το δημοσίευμα της ιστοσελίδας 73online.

Σχόλιο: Η κατάσταση στην Κριμαία κλιμακώνεται σταδιακά. Οι τατάροι μουσουλμάνοι που υποκίνησαν διαμαρτυρίες και εντάσεις, δεν δύναται να «αλλάξουν» τις πολιτικές ισορροπίες στην χερσόνησο. Το Κρεμλίνο αποστέλλει συνεχώς στρατιωτικές ενισχύσεις από επίλεκτες δυνάμεις αλεξιπτωτιστών και κομάντος, καθώς και ΤΟΜΑ, προσπαθώντας σε μια πρώτη φάση να κλείσει «όλα τα στεγανά» στο σύστημα ασφαλείας. Η κατάσταση πάντως και σήμερα δείχνει επικίνδυνα «ρευστή» και αρκεί ένα λάθος για «πάρει φωτιά» η χώρα.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]