Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σε «πολεμική ετοιμότητα» ο ρωσικός στρατός, με εντολή Πούτιν

  • Ο Πούτιν έδωσε εντολή για τη διενέργεια συναγερμού σε δύο στρατιωτικές περιοχές
  • Εμπλέκονται τουλάχιστον 200.000 στρατιώτες πλήθος αρμάτων μάχης και αεροσκαφών
Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, σήμερα Τετάρτη διέταξε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, να προβεί σε εκτέλεση επιχειρησιακής ετοιμότητας του συνόλου των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων της Δυτικής και Κεντρικής στρατιωτικής περιφέρειας, αναφέρει το πρακτορείο Ria Novosti.

«Σύμφωνα με διάταγμα του προέδρου, σήμερα στις 14.00 ξαφνικά εδόθη συναγερμός ετοιμότητας στα στρατεύματα της δυτικής και κεντρικής στρατιωτικής περιφέρειας και σε στρατιωτικές μονάδες που σταθμεύουν στο έδαφός τους, όπως η 2η Στρατιά (CVO), η διοίκηση αεράμυνας, οι αερομεταφερόμενες δυνάμεις, η διοίκηση μεταγωγικών αεροσκαφών μακράς εμβέλειας όπως ονομάζεται της πολεμικής αεροπορίας» ανακοίνωσε, ο υπουργός άμυνας Sergei Shoigu.

O αρχισυντάκτης του περιοδικού «Εθνική Άμυνα»Igor Korotchenko, αναφέρει ότι «ο κύριος σκοπός αυτών των «επιθεωρήσεων» αποτελεί η ρεαλιστική εκτίμηση της ετοιμότητας μάχης των στρατευμάτων, του ελέγχου δράσεων των διοικητών των σχηματισμών, των επιτελείων και των υφισταμένων τους σε συνθήκες μάχης, υλοποιώντας απροσδόκητα» σενάρια».

Σχόλιο: Η εντολή αυτή του Ρώσου Προέδρου εμπλέκει τουλάχιστον 200.000 στρατιώτες των 2 μεγαλύτερων ρωσικών στρατιωτικών περιοχών. Η κίνηση έχει σκοπό καταφανέστατο την δύση και την διαμορφωθείσα κατάσταση στην Ουκρανία.
Επίσης καταδεικνύει με το πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι η Ρωσία δεν πρόκειται να αφήσει τα κεκτημένα της στην Ουκρανία επ ουδενί τρόπο.

Σχόλιο ιστολογίου: Αν μη τι άλλο, αυτή η ενέργεια του Πούτιν, δείχνει πως ο ρώσος πρόεδρος δεν είναι διατεθειμένος να δέχεται υποδείξεις και εντολές από τους αρχηγούς δυτικών κρατών, οι οποίοι παίζουν ένα παιχνίδι στην "αυλή" της Ρωσίας, χωρίς να είναι απολύτως βέβαιοι για το αν έχουν το σθένος να σταθούν απέναντι στον Πούτιν, εάν αυτός δείξει πως δεν υποκύπτει...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. οι Ρωσοι δεν πρεπει να αφησουν κανενα περιθωριο στους δυτικους...πρεπει να τους αντιμετωπισουν, απολυτα και δυναμικα...χωρις καμια υποχωρηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ απολύτως με τον προηγούμενο σχολιαστή. Ας επικεντρωθεί η ΕΕ να λύσει τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τα κράτη μέλη, με κυρίαρχη την ανεργία, την διάβρωση του κοινωνικού ιστού και τόσα άλλα σοβαρά για τον απλό πολίτη θέματα, εξίσου και οι ΗΠΑ στα δικά τους χωράφια ας λύσουν τα τεράστια εσωτερικά τους προβλήματα και ας αφήσουν την Ρωσική υπερδύναμη να υπάρχει ως ισορροπιστής της ευρύτερης περιοχής και με το δικαίωμα να κρατήσει την συνοχή και δυναμική της. Η γνώμη μου είναι ότι ο Πούτιν θα δείξει εμπράκτως την δυναμική του για άλλη μια φορά, την οποία σέβομαι, θαυμάζω και επικροτώ γιατί πρέπει ως ηγέτης να διαφυλάσσει την κυριαρχία του και να μην επιτρέπει στην Δύση με κανένα τρόπο να νομίζει ότι μπορεί να παρεμβαίνει και να ενεργεί στην επικράτειά του. ΒΛΑΔΙΜΗΡΕ ΔΕΙΞΕ ΤΟ ΣΘΕΝΟΣ ΣΟΥ ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ ΠΑΛΙ.............ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ!!!! Κωνσταντίνε σε ευχαριστώ για την φιλοξενία στον χώρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]