Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Να συλληφθούν άμεσα και με συνοπτικές διαδικασίες όλοι οι πρώην υπουργοί Γεωργίας

Είναι καιρός να ποινικοποιηθεί το πολιτικό κόστος, τουλάχιστον σε περιπτώσεις που οι πολιτικές πράξεις ή απραξίες υπουργών έχουν οικονομικό κόστος.

Εννοείται (ή υποτίθεται), ότι ο κάθε υπουργός αναλαμβάνει οικιοθελώς, το επαναλαμβάνω, οικειοθελώς το εκάστοτε υπουργείο για να το πάει ένα βήμα μπροστά, προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας...

Διάβασα ότι το 1980 η Ελλάδα κάλυπτε το 100% των αναγκών της σε χοιρινό κρέας.
Πάρα πολύ ωραία!
Σήμερα και μετά από τόσα προγράμματα -υποτίθεται στήριξης- της κτηνοτροφίας, η Ελλάδα έχει ξεπέσει παραγωγικά, αφού παράγει μόνο, ναι μόνο το 30% των αναγκών της σε χοιρινό κρέας!!!

Εδώ δεν μπορούμε να μιλάμε ότι μας φταίνε η έλλειψη ικανών μεταρρυθμίσεων ή η έλλειψη ειδικών επιστημόνων, ούτε φυσικά υπήρξε και κάποιο έλλειμμα χρήματος, αφού χρήματα υπήρξαν λόγω ΕΕ...

Αυτό που έλλειψε ήταν και είναι, ο κοινός νους από όλους τους αρμόδιους Υπουργούς.
Βέβαια, υπάρχει και η άποψη ότι σκόπιμα τορπίλισαν την ελληνική χοιροτροφία για να μείνουν οι εισαγωγές στα χέρια λίγων.

Σήμερα στην καλύτερη περίπτωση χρειάζονται δύο χρόνια για την δανειοδότηση μιας χοιροτροφικής μονάδας και έχουν αφήσει και το Υπουργείο χωρίς γενικό διευθυντή κτηνιατρικής επί τέσσερα χρόνια…

Κάποιος πρέπει ξεκάθαρα να μεταφέρει στα γουρούνια του υπουργείου Γεωργίας και στα εκάστοτε χοιρίδια που αναλαμβάνουν οικειοθελώς την θέση του υπουργού την λέξη: Αρκετά! Αρκετά!
Αρκετά, και να ποινικοποιηθεί το πολιτικό κόστος σε περιπτώσεις όπως αυτή.

Να δοθεί, επιτέλους, ένα τέλος στην αηδία, στην απόλυτη ανευθυνότητα του… πολιτικού κόστους!

Ναι, ναι να διωχθούν ποινικά όλοι οι υπουργοί Γεωργίας και να δώσουν εξηγήσεις γιατί δημιούργησαν αυτή την οικονομική ζημιά στο κράτος.

Και σήμερα, αντί να επιδοτεί το κράτος με 40% τα φωτοβολταϊκά, είναι προτιμότερο να επιδοτεί με 80% την ίδρυση νέων χοιροτροφικών μονάδων οι οποίες προσφέρουν θέσεις εργασίας και περιορίζονται οι εισαγωγές.
Αλλά δεν βλέπω να έχει πολλά κουράγια ο Αντώνης ή ο Βαγγέλης, για να πούνε κάτι τέτοιο στον Λάτση ή τον Βαρδινογιάννη…

Ο κτηνοτρόφος από την Κρήτη


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]