Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αλβανός στρατιωτικός προήγαγε τον εαυτό σου σε... ναύαρχο!!!

Αλβανικός Τύπος: Ο στρατιωτικός ακόλουθος της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ, «αυτοπροήχθηκε» στον βαθμό του Ναυάρχου

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Σύμφωνα με το σύνολο του αλβανικού τύπου σκάνδαλο ξέσπασε με την στάση του στρατιωτικού ακολούθου στις Βρυξέλλες .
Συγκεκριμένα «ο στρατιωτικός ακόλουθος της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ Kristaq Gerveni εμπλέκεται και σε ένα άλλο σκάνδαλο μετά από τη συμφωνία των χωρικών υδάτων με την Ελλάδα», αναφέρει η αλβανική εφημερίδα shqip.com.

Μια μια πρωτοφανή πράξη στις τάξεις των Αλβανικών Ενόπλων Δυνάμεων, ο Gerveni αποδεικνύεται ότι « αυτοπροήχθηκε» στον βαθμό του Ναυάρχου χωρίς το απαραίτητο διάταγμα του Προέδρου της Αλβανικής δημοκρατίας , Bujar Nishani!

Είναι γεγονός είναι ότι ο Gerveni με διάταγμα του Προέδρου Μπαμίρ Τόπι, τον Νοέμβριο του 2009 προήχθη στον βαθμό του υποναυάρχου. Και από τότε συνεχίζει να κατέχει αυτό το αξίωμα επίσημα σήμερα.
Όμως ο Αλβανός στρατιωτικός ακόλουθος στο ΝΑΤΟ προήχθη σε ένα ακόμη βαθμό, αυτόν του ναυάρχου, υψηλότερο ακόμη και από τον ίδιο τον αρχηγό ενόπλων δυνάμεων της Αλβανίας, υποστράτηγο Jeronim Bazos!

Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε κατά τη 170η συνεδρίαση των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων χωρών και εταίρων του ΝΑΤΟ περίπου πριν από μία εβδομάδα στην έδρα της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με φωτογραφία που διέρρευσε στον αλβανικό τύπο ο υποναύαρχος Gerveni εμφανίζεται, όπως φαίνεται από την εικόνα που παρέχεται από «Gazeta Shqiptare» (μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα στην χώρα), με το βαθμό του ναυάρχου.

Αλλά αυτό δεν είναι η μόνη περίπτωση που ο συγκεκριμένος στρατιωτικός ακόλουθος στο ΝΑΤΟ εμφανίζονται δημόσια με αυτό το βαθμό, υπογραμμίζει ο αλβανικός τύπος.
Η εφημερίδα «Gazeta Shqiptare» εφημερίδα εμφανίζει άλλη μία εικόνα λίγο νωρίτερα, στις 23 Οκτωβρίου 2013, αντίστοιχα με την παρουσία της υπουργού Άμυνας Mimi Kodheli σε συνεδρίαση στις Βρυξέλλες παρουσία του Γενικού Γραμματέα Άντερς Φογκ Ράσμουσεν. Παρόντες σε αυτή τη συνάντηση, η υπουργός Kodheli και ο Kristaq Gerveni, ο οποίος, όπως φαίνεται στην εικόνα παρουσιάζεται στον επικεφαλής του ΝΑΤΟ με το βαθμό του "εαυτού" του δηλαδή ως Ναύαρχος, υπογραμμίζει σκωπτικά η εφημερίδα.

«Ως εκ τούτου, το σκάνδαλο παίρνει ακόμα πιο σοβαρές διαστάσεις, επηρεάζοντας, ακόμη τη σοβαρότητα της Αλβανίας εντός της Συμμαχίας. Το γεγονός ότι θεσμικά μας όργανα στις Βρυξέλλες παρουσιάζουν έναν στρατιωτικό ακόλουθο, που εμφανίζεται με βαθμό που δεν κατέχει επίσημα στο αλβανικό κράτος δεν μας τιμά αλλά γίνεται το αντίθετο», τονίζει με θυμό η αλβανική εφημερίδα lajmetshqip.com.

Ίσως αυτός να είναι ο λόγος για τον οποίο επίσημα το Αλβανικό Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων σε μια επίσημη αντίδραση του προς την εφημερίδα «Gazeta Shqiptare» χθες, προειδοποίησε ότι για τον υποναύαρχο Gerveni θα ληφθούν μέτρα αμέσως, σύμφωνα με τους στρατιωτικούς κανονισμούς.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα η καριέρα του Gerveni στις τάξεις των Αλβανικών Ενόπλων Δυνάμεων «πήρε τα πάνω της» μετά την αντισυνταγματική συμφωνία διευθέτησης των θαλασσιών υδάτων με την Ελλάδα.

Ο πρώην Πρόεδρος Μπαμίρ Τόπι του έδωσε το αξίωμα του υποναυάρχου και στη συνέχεια την θέση του αναπληρωτή / Αρχηγού του Επιτελείου, του Διοικητή Στόλου και έπειτα από δύο χρόνια θα διοριστεί Στρατιωτικός Ακόλουθος στην ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με το αλβανικό γενικό επιτελείο θα αναληφθεί η πρέπουσα δράση εναντίον του υποναυάρχου Gerveni και μέσω της εφημερίδας «Gazeta Shqiptare» έκρουσε τον κώδωνα για τα κατασταλτικά μέτρα εναντίον του στρατιωτικού ακολούθου της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ, που «αυτοπροήχθη» σε ναύαρχο χωρίς κανενός είδους διάταγμα από τον Πρόεδρο της Αλβανικής Δημοκρατίας.

Σχόλιο: Ουδέν σχόλιο!


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]