Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ισραήλ: Τρεις βάσεις της Αλ Κάιντα στην Τουρκία!

Mέλη της οργάνωσης Islamic State of Iraq and the Levant που συνδέεται με την al Qaeda, παρελαύνουν στη πόλη Tel Abyad της Συρίας
 
Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων, Αντιστράτηγου Aviv Kochavi, ότι μέλη οργανώσεων που συνδέεονται με την al Qaeda διατηρούν τρεις βάσεις στην Τουρκία και μπορούν εύκολα να διεισδύσουν στην Ευρώπη από τη γείτονα.
Μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του Institute for National Security Studies (INSS) στο Τελ Αβίβ, o Kochavi παρουσίασε χάρτη με τις βάσεις της al Qaeda στη Μέση Ανατολή, μεταξύ άλλων στις περιοχές Karaman, Osmaniye και Sanliurfa της Τουρκίας.

«Τα σημεία (στο χάρτη) στην Τουρκία δεν είναι γραφιστικό λάθος» δήλωσε με νόημα ο Αντιστράτηγος Kochavi, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για εξαγωγή της τρομοκρατίας στην Ευρώπη.
Aviv Kochavi
Το συνολικό μέγεθος των σημείων στο χάρτη είχαν περίπου το μισό μέγεθος των αντίστοιχων στην Χερσόνησο του Σινά, όπου σύμφωνα με εκτιμήσεις των ισραηλινών υπηρεσιών πληροφοριών επιχειρούν περί τους 200 τζιχαντιστές.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών απέφυγε να σχολιάσει μέχρι στιγμής τους ισχυρισμούς των ισραηλινών υπηρεσιών πληροφοριών.

Πηγή Strategy Reports 



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]