Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τζιχάντ και Σαρία τρομοκρατούν τη Συρία

Ποιός θα απελευθερώσει τους Σύριους από τους ισλαμοφασίστες και τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό;

Bρυξέλλες, Δ. Πορφύρης/Π. Σταφυλά 

Κοινή συνείδηση αποτελεί πλέον η παραδοχή ότι ο πόλεμος στη Συρία δεν είναι ένας ακόμη εμφύλιος πόλεμος. Ο ελεύθερος συριακός στρατός με τις μεταβατικές του κυβερνήσεις που φτιασιδώθηκε κατάλληλα από τους καλύτερους image makers του κόσμου για να πείσει ότι δημιουργήθηκε από την ανάγκη του συριακού λαού για ελευθερία, απέτυχε παταγωδώς. Αντί της υποσχόμενης ελευθερίας έφερε την απόλυτη υποταγή και υποδούλωση σαριακών προδιαγραφών στις περιοχές όπου ελέγχει με την καθοριστική ανάμειξη των αλλοδαπών κυβερνήσεων και μισσιονάριων τζιχαιστών.

Ο FSA (Free Syrian Army ή κατά άλλους Free Satan Army) αδυνατώντας να αντιμετωπίσει τον Aραβικό Συριακό στρατό έχει υιοθετήσει τη στρατηγική της κατατρομοκράτησης του πληθυσμού μέσω εγκληματικών ακροτήτων κατά αμάχων. Πολίτες στη Συρία καταγγέλουν ότι άνδρες του FSA ζητούν να τους παραχωρήσουν τα σπίτια τους ως κρυφά ορμητήρια.
Τους εξηγούν ότι αν αρνηθούν τη συνεργασία θα υποστούν αντίποινα θανάτου. Στη συνέχεια τους δίνουν λεπτομερείς οδηγίες για το πως θα συμπεριφέρονται ώστε να μην κινήσουν υποψίες στους γείτονες: θα πηγαίνουν στη δουλειά τους κανονικά, θα συνεχίζουν τις δραστηριότητες τους αλλά θ’ αποφεύγουν οπωσδήποτε τις επισκέψεις.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο στήνουν οπλοστάσια μέσα στις γειτονιές.
Αν οι οικοδεσπότες μιλήσουν, γνωρίζουν ότι θα απαγάγουν και θα σκοτώσουν τους συγγενείς τους και τους ίδιους.
Πολλοί δημόσιοι αποκεφαλισμοί αμάχων γίνονται προς παραδειγματισμό σε όσους αντιστέκονται στη συνεργασία με τους μυστικούς δολοφόνους των συμπολιτών τους. Ενσπείρουν τον φόβο με τη διάδοση των φρικαλεοτήτων στο διαδίκτυο, αλλά και με την υποχρεωτική παρουσία των χωρικών στις εκτελέσεις στην ύπαιθρο.

Μετά την εγκατάσταση ικανού αριθμού οπλοστασίων στις πόλεις, συγχρονίζουν τις ενέργειές τους και καταλαμβάνουν τις περιοχές.
Οι Τζιχαιστές αναλαμβάνουν πιά την σκληρή επιτήρηση και τον εκφοβισμό των γηγενών ως παρακρατικοί του ελεύθερου συριακού στρατού. Αυτοί επιβάλλουν και τα νέα ήθη της «ελευθερίας». Στις αγροτικές περιοχές επιδίδονται στη ρίψη ολμών και ρουκετών κατά των πυκνοκατοικημένων περιοχών με κυριότερο στόχο τις γειτονιές της πρωτεύουσας.

Ελεύθερος συριακός στρατός και μισθοφορική τρομοκρατία συνεχίζουν τον εκβιασμό και τον εξανδραποδισμό του λαού μέσω των τυφλών τρομοκρατικών χτυπημάτων.
Την Τετάρτη, σύμφωνα με Sana ,Syrian Truth κ.ά., 6 βλήματα όλμου έπεσαν σε πολυσύχναστο δρόμο με σχολεία και νηπιαγωγεία στην περιοχή Τζαραμάνα της Δαμασκού.
Από την επίθεση σκοτώθηκε ο πολίτης Danny Bahgat και το κορίτσι Νancy Abdel Khalek ενώ άλλοι 15 πολίτες, συμπεριλαμβανομένων 3 παιδιών τραυματίστηκαν. Όλοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. Σημαντικές εξάλλου ήταν και οι υλικές καταστροφές που υπέστησαν οικίες, καταστήματα και αυτοκίνητα.

Στις περιοχές που έχουν καταφέρει να «ελευθερώσουν», όπως η Ράκκα ή η Ντάνα στο Ιντλέμπ, εξαγγέλθηκαν ήδη οι νέοι φιλελεύθεροι Νόμοι με αρχή ισχύος στις 15/11/2013.
Όπως μετέδωσε το λιβανέζικο κανάλι Al Hadath Tv η νέα νομοθεσία προβλέπει:
  • Πλήρης απαγόρευση του καπνίσματος και του ναργιλέ. Ο παραβάτης θα τιμωρείται με ακρωτηριασμό δακτύλων και σε περίπτωση υποτροπής προβλέπονται 80 μαστιγώσεις. Για νέα υποτροπή προβλέπεται ακόμα και η εκτέλεση.
  • Σε καταστήματα που θα εντοπιστεί εμπόρευμα με τσιγάρα θα επιβάλεται πυρπόληση του μαγαζιού.
  • Κλείσιμο όλων των κουρείων, καθώς οι άνδρες απαγορεύεται να κόβουν τα μαλλιά τους.
  • Τα γυναικεία κομμωτήρια θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους αλλά χωρίς διακριτικά ή διαφημιστικές αφίσες που εικονίζουν γυναίκες.
  • Πλήρης απαγόρευση άσκησης της ιατρικής ειδικότητας του άνδρα γυναικολόγου για γυναίκες ασθενείς.
  • Απαγόρευση διακόσμησης βιτρίνας στα καταστήματα ένδυσης γυναικών και οριστικό κλείσιμο του μαγαζιού εάν εισέλθει άντρας.
  • Τα παντελόνια τζιν επιτρέπονται για τους άνδρες αλλά όχι με χαμηλό καβάλο.
  • Απαγορεύται το μακιγιάζ και επιβάλλεται η ισλαμική ενδυμασία για τις γυναίκες, δηλαδή abaya ή burga.
  • Οι γυναίκες απαγορεύεται να κάθονται σε καρέκλες δημοσίως (π.χ. σε καταστήματα, αγορές, πλατείες κλπ).
  • Aπαγορεύεται να προφέρεται σε συντομογραφία το όνομα της τρομοκρατικής ISIS (στα αραβικά προφέρεται Daa’ish) αντί του πλήρους τίτλου Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και Μ.Ανατολής. Οι παραβάτες τιμωρούνται με 70 μαστιγώσεις.
  • Οδηγός ταξί που έχει χρεώσει με μεγαλυτερη τιμή από το κόμιστρο τιμωρείται μ’ ακρωτηριασμό του χεριού, ενώ για την επανάληψη στο ίδιο αδίκημα προβλέπεται ως κι αποκεφαλισμός.
  • Τα καταστήματα οφείλουν να κλείνουν κατά τις προκαθορισμένες ώρες των ημερήσιων προσευχών.
Στο Χαλέπι όπου δραστηριοποιείται ομάδα με την ονομασία «Oι ελευθερωτές της Δαμασκού», έχουν επιβληθεί εξίσου φιλελεύθεροι νόμοι που αποσκοπούν στην εξάντληση του πληθυσμού μέσω του υποσιτισμού και την εξάπλωση των επιδημιών όπως η πολυομελίτιδα (sy street news).
Απαγορεύεται η εισαγωγή σιταριού, φαρμάκων, οικοδομικών υλικών και «αφορισμένων» προιόντων όπως τσιγάρα και ποτά. Επίσης καθορίζουν την ποσότητα και το είδος της διατροφής ανά κάτοικο.
Έχοντας καταλάβει το σταθμό των υπεραστικών λεωφορείων, πραγματοποιούν σωματικούς ελέγχους στον κάθε επιβάτη που φθάνει στο Χαλέπι και κατάσχουν τροφές και τσιγάρα. Οι παραβάτες στη συνέχεια οδηγούνται στα δικαστήρια της ισλαμικής σαρίας για να επιβληθούν ποινές.
Αραβικό ειδησεογραφικό κανάλι (Syria is Here), πρόβαλε βίντεο με περιστατικό όπου παιδί έχει κρύψει μπούτια κοτόπουλου στις τσέπες του και συλλαμβάνεται από τους ισλαμιστές.
Άλλοι πολίτες προσπαθούν να περάσουν τσιγάρα έχοντας ζωστεί με πακέτα που τα έχουν δέσει με κολλητική ταινία στο σώμα τους σαν να είναι ναρκωτικά ή εκρηκτικά. Μετά από εξονυχιστική σωματική έρευνα οι παραβάτες συλλαμβάνονται και οδηγούνται στην ισλαμική δικαιοσύνη της «ελεύθερης» Σαρίας.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]