Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τιμήθηκε ξανά ο δολοφόνος…

Τελετές μνήμης του αρχιφασίστα γενοκτόνου Μουσταφά Κεμάλ έγιναν και φέτος τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο βέβαια και στην Κομοτηνή…
 
Φέτος ήταν η 75η επέτειος από τον θάνατο του Μουσταφά Κεμάλ και φυσικά τιμήθηκε με λαμπρότητα όχι μόνο σε όλη την τουρκική επικράτεια, αλλά στα μέρη μας, σε τελετές που διοργάνωσαν τα τουρκικά προξενεία Κομοτηνής και Θεσσαλονίκης.


Στην Κομοτηνή αρχικά, η τελετή οργανώθηκε στην αυλή του προξενείου με μεγάλη συμμετοχή από τους τοπικούς μεγαλοχαφιέδες της Άγκυρας (ψευτομουφτήδες, τουρκοδημαρχαίους, πρώην βουλευτές, προέδρους και διοικούντες συλλόγων, πολιτευτές και άλλους παρατρεχάμενους). Βασικό χάπενινγκ η ανάγνωση ποιημάτων σχετικών με τον Κεμάλ από 2 μικρούς μαθητές και από τον ερευνητή Ριζά Κιρλιντοκμέ, ενώ μετά ακολούθησαν οι ομιλίες από τον ψευτομουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ (1η φωτογραφία), τον πρόεδρο της παράνομης «Ένωσης Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης» Σαμή Τοραμάν και τον ψευτομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε. Και όπως μας ενημερώνει η τουρκοφυλλάδα «Μιλλέτ», «η τελετή περατώθηκε με μνημόσυνο που έγινε για την ψυχή των ηγετών και των συμπολεμιστών τους που αγωνίστηκαν και έδωσαν την ζωή τους για τον τουρκισμό και το Ισλάμ».

Όσο για τη Θεσσαλονίκη, στην εκεί τελετή μετείχαν και κάμποσοι Τούρκοι μουσαφίρηδες (λογικό, χάρη και στον μύθο για το δήθεν σπίτι του Κεμάλ), όπως ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας Μεχμέτ Μουεζίνογλου (2η φωτογραφία), ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα Κερίμ Ουράς, ο πρόξενος Θεσσαλονίκης Τουγρούλ Μπιλτεκίν, αλλά και βουλευτές, δήμαρχοι και εκπρόσωποι συλλόγων από την Τουρκία.


Όπως μάς ενημερώνει πάντως το ιστολόγιο tourkikanea.gr, σε δημοσίευμα του πρακτορείου Αnadolu για το ίδιο θέμα, μεταξύ άλλων αναφέρεται πως «Μαθητές από διάφορα σχολεία Τουρκίας και Ελλάδας που μετείχαν στην τελετή, φώναξαν το σύνθημα  ¨Είμαστε στρατιώτες του Ατατούρκ¨ και ανέγνωσαν τον όρκο των μαθητών».

Οπότε εύλογα αναρωτιέται ο διαχειριστής του ιστολογίου: «Σκεφθείτε τι είχε να γίνει αν στην Ελλάδα, σε κάποια π.χ. γιορτή σχολείου, οι δάσκαλοι έβαζαν τα παιδιά να φωνάξουν πως ¨Είμαστε στρατιώτες του Κολοκοτρώνη¨. Τι είχαν να ακούσουν»!
Πράγματι, ανατριχιάζουμε και μόνο στην ιδέα…

Πηγή Προξενείο Στοπ

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]