Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Συρία "παγώνει" την Τουρκία

Συριακοί πύραυλοι "κλείδωσαν" τουρκικά F-16

Η εμπλοκή της Τουρκίας στα όσα συμβαίνουν μέσα στη Συρία και ο υποστηρικτός της ρόλος προς τους ισλαμιστές τζιχαντιστές και τους άνδρες της Αλ Κάιντα  είχε καταγγελθεί από την κυβέρνηση της Συρίας από τις πρώτες ημέρες των εχθροπραξιών. Οι εξελίξεις απλά επιβεβαίωσαν τον ρόλο του κράτους - τρομοκράτη ή του κράτους ύαινα που έχει αναπτύξει η κυβέρνηση Ερντογάν στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, αν και υπήρξαν έντονες προσπάθειες αυτός ακριβώς ο δολοφονικός ρόλος της Άγκυρας να παραμείνει κρυφός.

Η Συρία αποδείχθηκε μία χώρα που είναι αποφασισμένη να υποστηρίξει τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα των Σύριων πολιτών και να μην γίνει θύμα του επεκτατικού Ισλάμ, ούτε να αφεθεί "παγωμένη" στις απειλές του ισλαμιστή νεο-οθωμανιστή τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αφού έχει ήδη αρχίσει να "ξεκαθαρίζει" τους θύλακες των ισλαμιστών τρομοκρατών, δεν διστάζει πλέον να δείξει την αποφασιστικότητά της και προς την χώρα τρομοκράτη, την Τουρκία.

Έτσι, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας "Χουριέτ", το συριακό σύστημα αεράμυνας φέρεται να "κλείδωσε" τουρκικά F-16 τα οποία κινούνταν απειλητικά στην μεθοριακή ζώνη Τουρκίας Συρίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου, ζεύγος F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας που απογειώθηκαν από την βάση του Ιντζιρλίκ, ενώ πετούσαν πάνω από το Χατάι, στις 08:40 βρέθηκαν να είναι "κλειδωμένα" καθώς βρέθηκαν για 10 δευτερόλεπτα στο ραντάρ ενός πυραυλικού συστήματος SA-2. 

To ίδιο συνέβη λίγο αργότερα, στις 12:51, όταν κλειδώθηκε για 10 δευτερόλεπτα ένα άλλο F-16 που απογειώθηκε από την Μερζιφούντα την ώρα που πετούσε πάνω από την ίδια περιοχή (Χατάι), ενώ επίσης για 10 δευτερόλεπτα η συριακή αεράμυνα "κλείδωσε" πάλι ένα ζεύγος F-16 που απογειώθηκε από την Μερζιφούντα και πετούσε πάνω από το Ντόργιόλ του νομού Χατάι.

Ο Άσαντ δείχνει πλέον στην Τουρκία πως εάν τολμήσει να κινηθεί πέραν των ορίων - συνόρων της, θα αντιμετωπίσει σοβαρότατο πρόβλημα. Και αυτό είναι ίσως το τελευταίο που θα ήθελε η Άγκυρα την δεδομένη χρονική περίοδο, αφού τα προβλήματα στην Τουρκία αυξάνονται αλματωδώς, τόσο με τις χώρες που συνορεύει όσο και στο εσωτερικό της όπου υπάρχει καταγεγραμμένο ένα πάρα πολύ δυσάρεστο κλίμα για τον Ταγίπ Ερντογάν.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
-->
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]