Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Άστον είναι απρόθυμη να χρησιμοποιήσει τον όρο «FYROM»

Σύμφωνα με το σκοπιανό περιοδικό Devnik, η Ύπατος Εκπρόσωπος για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Κάθριν Άστον, αναφερόμενη στην έγκριση της προόδου- στις εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις προς ένταξη χώρες και εν δυνάμει υποψήφιες, δήλωσε την Τετάρτη ότι δεν θέλει να χρησιμοποιεί τον όρο «FYROM» για μία χώρα που έχει ένα όνομα.

Σύμφωνα με ανταπόκριση του σκοπιανού πρακτορείου από τις Βρυξέλλες, από τη θέση της αντιπροέδρου της Επιτροπής, η Άστον το είπε αυτό στους άλλους Επιτρόπους της ΕΕ, εκτός από την επίτροπο για την Αλιεία, Μαρία Δαμανάκη, η οποία ήταν η μόνη που αντέδρασε στη θετική έκθεση της επιτροπής για τα Σκόπια.

Ωστόσο η Maja Kocijanchich, εκπρόσωπος της Άστον, σε δηλώσεις της στο Reuters αρνήθηκε να σχολιάσει αν η Ύπατος Εκπρόσωπος για την Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας της Ένωσης συναντήθηκε με άλλους Επιτρόπους την Τρίτη.

Σχετικά με την δήλωση της Άστον, είπε: 

«Η Κάθριν Άστον χρησιμοποίησε το όνομα «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας» όπως το χρησιμοποιούν και όλα τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα».

Τα παραπάνω σημειώνει το σκοπιανό "Dnevik", με καθαρή σκοπιμότητα εμπλοκής της Άστον στην ονομασία των Σκοπίων.

Πηγή: Μικρές Εκδόσεις – Εχέδωρος

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]