Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Υγεία και μεταρρυθμίσεις σε καιρούς μνημονίου

Στη χώρα του ΠΟΤΕ όταν μιλούν για «υγεία» τα τελευταία χρόνια, ένα πικρό χαμόγελο διαγράφεται στα χείλη των περισσότερων ιθαγενών γιατί κατάντησε ο Όρος υγεία στη χώρα αυτή, να είναι πλέον ένα κακόγουστο «ανέκδοτο» που το λένε οι πολιτικοί στους αφελείς προσπαθώντας να τους ξεγελάσουν πριν τους πεθάνουν.

Για πάρα πολλά χρόνια στο χώρο της υγείας οι πολιτικοί και οι πολιτικάντηδες, καθώς και ένα σωρό παρατρεχάμενοι έκαναν (και εξακολουθούν να κάνουν) πειράματα που τους έδιναν διάφορα ηχηρά ονόματα ενώ όπως έχω ξαναγράψει ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ, και ΘΑ ΕΙΝΑΙ πειράματα στου κασίδη το κεφάλι από ΑΣΧΕΤΟΥΣ με το αντικείμενο (αλλά σχετικούς με την τσέπη τους) που σαν αποτέλεσμα είχαν ο κόσμος να ΜΗΝ έχει υγεία, και εκείνοι και πολλοί άλλοι να γεμίζουν τις τσέπες τους και τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς κατ’ επέκταση.

Και ενώ οι ιθαγενείς πλήρωναν για να έχουν «ασφαλιστικές παροχές» στα διάφορα ταμεία που υποτίθεται ότι ήταν «ασφαλισμένοι», τα χρήματα έμπαιναν από την πόρτα, και έβγαιναν από το παράθυρο προς άγνωστη (η μάλλον πολύ γνωστή γνωστή, γνωστές, κατεύθυνση).

Και έφτασε η χώρα του ΠΟΤΕ στο σημείο οι ασφαλιστικοί της οργανισμοί να έχουν χρεοκοπήσει παρόλο που οι ιθαγενείς πλήρωναν συνέχεια και πληρώνουν, ενώ εκείνοι που ασχολούνται με την υγεία από απλούς «γραμματείς», διευθυντές, γιατρούς, φαρμακοβιομηχάνους και άλλους να μη ξέρουν από πού να πρωτοαρπάξουν χρήματα, χρήματα ΟΧΙ δικά τους, αλλά των ιθαγενών.

Τα πειράματα από ΑΣΧΕΤΟΥΣ κατάστρεψαν την υγεία και τώρα, μπαίνει και η ταφόπλακα της.

ΑΣΧΕΤΟΙ, ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ.

Αυτοί οι χαρακτηρισμοί είναι το λιγότερο για όλους εκείνους που είχαν και έχουν να κάνουν με την υγεία είτε είναι πολιτικοί, είτε «συνδικαλιστές», είτε οτιδήποτε άλλο.

ΟΛΟΙ φέρουν άλλος λίγο άλλος πολύ ευθύνη για την ΚΑΤΑΝΤΙΑ της υγείας, και για το ΚΛΕΨΙΜΟ που γινόταν και γίνεται, γιατί ρε μάγκα εσύ υπουργέ η γραμματέα η φαρισαίε, δεν μπορεί να ζητάς ξανά και ξανά και ξανά από τον κοσμάκη εκείνα που ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙ και εσείς και οι συντεχνίες σας, για να μην πω συμμορίες σας τα κάνατε όπως λέει το τραγούδι σκόνη και θρύψαλα.

Μπήκαν λοιπόν μέσα τα ταμεία στη χώρα του ΠΟΤΕ, και ποιοι θα βγάλουν το φίδι από την τρύπα πάλι;

Τα μόνιμα ΘΥΜΑΤΑ, οι ασφαλισμένοι.

Δεν ξέρουν από πού να πρωτοαρπαξουν και το μόνο που κάνουν είναι να πετούν σαν μπαλάκι τις ευθύνες αλλά και να προσπαθούν να πείσουν ότι ΟΛΟ αυτό το χάλι έγινε από μόνο του.

Να ένα άρθρο :

«Το τελευταίο διάστημα ακούμε για την οικονομική αδυναμία του Υπουργείου Υγείας να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του απέναντι στους Έλληνες φορολογούμενους.

Με τη φοροδιαφυγή ανεξέλεγκτη και τα ΄΄μεγάλα΄΄ συμφέροντα να θέλουν να εξαφανίσουν τα ΄΄μικρά΄΄ μικροβιολογικά και ακτινολογικά εργαστήρια, οι δυνατότητες της πολιτικής ηγεσίας μειώνονται αισθητά. Για να επιτευχθεί ισορροπία στην αγορά της Υγείας, θα πρέπει να αυξηθεί η συμμετοχή των ασθενών στο 25%, για να περιοριστεί στο ελάχιστο η υπερσυνταγογράφηση, η κατευθυνόμενη συνταγογράφηση, οι μίζες και η διαφθορά από τα μεγάλα ιδιωτικά κέντρα υγείας. Έτσι θα μπορέσουν να επιβιώσουν τα μικρά μικροβιολογικά και ακτινολογικά εργαστήρια και το κράτος θα έχει όφελος πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Η υγεία είναι χώρος ιδιαίτερης προσοχής και ευαισθησίας. Οι πολιτικές που θα εφαρμοσθούν θα πρέπει να έχουν κοινωνικές και επιχειρηματικές διαστάσεις. Η μεταρρύθμιση στην υγεία θα αναδείξει το σύγχρονο πρόσωπο της Ελλάδος.

Μπορεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να ξεφύγει από την πεπατημένη του κλεισίματος των νοσοκομείων και τις απολύσεις του προσωπικού, αρκεί να τολμήσει να δημιουργήσει νέες πηγές εσόδων και να κυνηγήσει τη φοροδιαφυγή στο χώρο του φαρμάκου.

Ο έλεγχος σε γιατρούς και διαγνωστικά-ιατρικά κέντρα να εντατικοποιηθεί και να δοθεί βαρύτητα στην αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες.

Οι ιατρικοί επισκέπτες, που τα χρόνια της ΄΄ευδαιμονίας΄΄ παρότρυναν και συνδιαμόρφωναν με τους γιατρούς τις πολιτικές στο φάρμακο, σήμερα έχουν μετεξελιχτεί σε ΄΄courier΄΄ των μεγάλων ιατρικών κέντρων, πέρα από το φάρμακο και για τις εργαστηριακές εξετάσεις.

Αλλάζουν τα δεδομένα και η κοινωνία απαιτεί νέους ρυθμούς σε στέρεες βάσεις. Η υγεία δεν είναι χώρος για κερδοσκόπους. Το κράτος οφείλει να σεβαστεί τις υψηλές κρατήσεις των ασφαλισμένων και να διασφαλίσει όρους υγιούς ανταγωνισμού στην αγορά της υγείας.»

ΤΩΡΑ ανακάλυψαν τις «μίζες» την υπερσυνταγογράφηση» και όλα τα άλλα.

ΔΕΝ τα ήξεραν και ΔΕΝ συμμετείχαν……

Και ΠΟΙΟΣ θα την πληρώσει τη νύφη πάλι;

Τα ΚΟΡΟΙΔΑ οι ασφαλισμένοι,.

Φαίνεται το 25, είναι ο τυχερός αριθμός της υποτιθέμενης κυβέρνησης της χώρας του ΠΟΤΕ, αφού θέλουν 25 για εισαγωγή σε νοσοκομείο, τώρα προτείνουν 25% συμμετοχή των ασφαλισμένων στα φάρμακα και αυτό όχι για τις μπούρδες (για να μην τις χαρακτηρίσω αλλιώς) που λέει ο συντάκτης ότι και καλά Νοιάζονται για τα μικρά και τρίχες κατσαρές εργαστήρια, και φοροδιαφυγές και άλλα.

Όλο το «πακέτο» γίνεται για να καλύψουν τις βρωμιές τους που έκαναν τόσα χρόνια, και να τα πληρώσει όλα ο λαός.

Μόνο που θέλω να μου πουν αυτοί οι «ειδικοί», ΟΛΟΙ, ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΛΕΦΤΑ ΡΕ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΕΙΣΚΟΣΙΠΕΝΤΆΡΙΑ ΣΑΣ;

ΕΔΩ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΟΨΕΙ.

ΞΕΦΤΙΛΕΣ Ε ΞΕΦΤΙΛΕΣ.

Βασίλης Τσούγκαρης
Επικοινωνία με τον συντάκτη 



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]