Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παγώνουν οι σχέσεις Σερβίας - Τουρκίας λόγω προκλητικών δηλώσεων Ερντογάν για το Κόσοβο

Νίκολιτς: «Αναβάλω συναντήσεις με την Τουρκία, ο Ερντογάν πρέπει να ζητήσει συγγνώμη»

Προσβεβλημένος από τις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Πρίστινα, όπου είχε πει «το Κόσοβο είναι Τουρκία», είναι ο Σέρβος Πρόεδρος Τόμισλαβ Νίκολιτς και "παγώνει" όπως χαρακτηριστικά αναφέρει τη συμμετοχή του σε τριμερείς συναντήσεις μεταξύ της Σερβίας, της Βοσνίας και της Τουρκίας.

Ο Νίκολιτς δήλωσε ότι αναμένει από την Τουρκία να ζητήσει συγγνώμη για τις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού στην Πρίστινα.

«Μετά την ανάληψη τον καθηκόντων μου ως Πρόεδρος, επεδίωξα καλές σχέσεις με την Τουρκία και πνεύμα ειλικρίνειας για το καλό των δυο λαών.

Καθ' όλη τη διάρκεια αυτή, έχω προειδοποιήσει τον πρόεδρο της Τουρκίας πως δεν είναι σωστό οι Τούρκοι αξιωματούχοι να απαιτούν από άλλα κράτη να αναγνωρίσουν την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου.


Περιμένω από την Τουρκία να ζητήσει συγγνώμη στην Σερβία λόγο των επιθετικών δηλώσεων του πρωθυπουργού της. Μέχρι τότε, θα αναβάλω τη συμμετοχή μου στις τριμερής συναντήσεις μεταξύ Σερβίας, Βοσνίας και Τουρκίας, δεδομένου ότι υπάρχει μια συνάντηση μεταξύ των αντιμαχόμενων χωρών», δήλωσε ο κ. Νίκολιτς.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]