Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Δικαιοσύνη ως εχέγγυο ασφαλούς δημοκρατίας


Ελάχιστες ώρες μετά τη σύλληψη της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής, ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου, πρώην δικαστικός και ο ίδιος, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις εξελίξεις, έκανε μία πολύ σαφή δήλωση, απευθυνόμενος προς τους συλληφθέντες της Χρυσής Αυγής, κοινοβουλευτικούς και μη: «Δεσμεύομαι ότι θα έχουν μια δίκαιη δίκη». Μέσα σε ελάχιστα 24ωρα ο σύνδεσμος της εκτελεστικής εξουσίας με τη δικαστική, που είναι ο υπουργός Δικαιοσύνης, είχε εκ των πραγμάτων δικαιωθεί.

Η Δικαιοσύνη με ψυχραιμία και μεθοδικότητα, σε κλίμα προγκρόμ, που δημιουργούσαν, ως μη όφειλαν, ορισμένα από τα κεντρικά συγκροτήματα Τύπου της Κεντροαριστεράς, μαζί με τη μαζική υστερία που καταλαμβάνει τους δημοσιογράφους του ρεπορτάζ σε αντίστοιχες συγκυρίες, προχώρησε την υπόθεση της Χρυσής Αυγής όχι στη βάση της πολιτικής δίκης ή της δίκης προθέσεων, που θα σήμαινε επί της ουσίας εκτροπή του πολιτεύματος, αλλά σύμφωνα με τους νόμους και το Σύνταγμα. 
Εργαζόμενοι οι δικαστικοί που ενεπλάκησαν στην υπόθεση νύχτα και μέρα, κατόρθωσαν αρχικά σε επίπεδο προανάκρισης να καταλήξουν σε πόρισμα. Αυτό πήγε στους ανακριτές, οι οποίοι, επίσης εργαζόμενοι άοκνα, κατόρθωσαν μέσα από πολύωρες καταθέσεις των κοινοβουλευτικών και υποδίκων της Χρυσής Αυγής, να φτάσουν σε αποφάσεις τόσο σε σχέση με την προφυλάκιση όσο και σε σχέση με τις κατηγορίες. 
Το αποτέλεσμα αιφνιδίασε πολλούς, τόσο εμπλεκομένους με την πολιτική όσο και με τα μίντια και άλλες σκοπιμότητες, που είχαν βιαστεί να χαρακτηρίσουν πριν από την ανάκριση εγκληματίες και εγκληματική οργάνωση στο σύνολό της τη Χρυσή Αυγή, επιθυμώντας από τη δημοκρατία στην ουσία να «στήσει» έκτακτα στρατοδικεία και να εκτελέσει χωρίς δίκη στην «πίσω αυλή» τους «πρωταίτιους» της συγκεκριμένης σέχτας της Ακροδεξιάς. 
Επόμενος στόχος, να περάσουν με επερχόμενα στρατοδικεία απέναντι στην Αριστερά και τελική φάση να φτάσουν τους πολίτες που έχουν δημόσια φωνή και διαφωνούν με τις στρατηγικές και τις πολιτικές σκοπιμότητες και τακτικές, όπως τις αντιλαμβάνονται και τις σχεδιάζουν κάποια επιτελεία του ευρωπαϊκού πολιτικού κέντρου, υπό γερμανική εντολή, στη βάση των Μνημονίων και του δόγματος «σοκ και δέος» εις βάρος των Ελλήνων.

Η Χρυσή Αυγή μπορεί να είναι μια πολιτική εγκληματική οργάνωση, αλλά η Δικαιοσύνη έχει κληθεί να εξετάσει και να απαγγείλει κατηγορίες για «εγκληματική οργάνωση» σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα και μόνον. 
Αυτό έκανε προφυλακίζοντας, για παράδειγμα, τον βουλευτή Λαγό, εμπλεκόμενο, σημειωτέον, πέρα από τη δολοφονία στο Κερατσίνι σε σωρεία υποθέσεων του κοινού ποινικού, χωρίς πολιτικές προεκτάσεις, αλλά επιτρέποντας στους άλλους βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου -ούτε διαδικασία άρσης ασυλίας δεν υπήρξε- να συνεχίσουν με περιοριστικούς όρους και εγγυήσεις να συμμετέχουν στην πολιτική διαδικασία, καλούμενοι να αντιμετωπίσουν την πολιτική και κοινωνική τους πραγματικότητα, την ευθύνη της οποίας έχουν στον απόλυτο βαθμό απέναντι στο Κοινοβούλιο, στους θεσμούς της χώρας, στο εθνικό συμφέρον, αλλά και στους ψηφοφόρους τους, που τους έστειλαν στα έδρανα των βουλευτών.

Η Δικαιοσύνη με τον τρόπο που χειρίζεται αυτή τη δύσκολη υπόθεση, εξαιτίας της φόρτισης που τη συνοδεύει, στέλνει σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ακόμη και στις ομάδες των ανησυχούντων εφέδρων, ότι η Ελληνική Δημοκρατία λειτουργεί, έχει ασφαλιστικές δικλίδες και προπάντων έχει τις δυνάμεις, εντός του θεσμικού πλαισίου, να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης, της απώλειας της ατομικής και της οικογενειακής αξιοπρέπειας, της ανασφάλειας του κάθε Ελληνα νοικοκύρη για την τύχη του ίδιου και των παιδιών του, του αφανισμού της εθνικής κυριαρχίας, μην επιτρέποντας σε κανέναν, όσο ισχυρός και αν είναι, εντός ή εκτός Ελλάδας να ποδηγετήσει τις εξελίξεις χρησιμοποιώντας κατά το δοκούν τους νόμους και το Σύνταγμα, όπως ο αντιπρόεδρος Βενιζέλος και μια ομήγυρη συνταγματολόγων εισηγήθηκαν, με αφορμή την ποινική εμπλοκή της Χρυσής Αυγής.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]