Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Schäuble βλέπει τη Γερμανία ως «αρμόδια για όλο σχεδόν τον κόσμο»


  • O Γερμανός υπουργός Οικονομικών τάσσεται κατά της κυβέρνησης μειοψηφίας ή νέων εκλογών 
  • Εν αναμονή των εσωκομματικών εξελίξεων στους υποψήφιους κυβερνητικούς εταίρους
Υπεύθυνη για όλο σχεδόν τον κόσμο βλέπει τη Γερμανία ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, W. Schäuble, δηλώνοντας ότι οι Γερμανοί έχουν ευθύνη όχι μόνο για την χώρα τους, αλλά και για την Ευρώπη και ακόμη πιο πέρα.


«Ο κόσμος γύρω μας δεν μένει ακίνητος», δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, αναφερόμενος στην διάρκεια των διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης. 
«Δεν θα μπορούσε κανείς να εξηγήσει ούτε στους πολίτες μας ούτε στους ανθρώπους κάπου αλλού, γιατί η Γερμανία, έπειτα από ένα τόσο ξεκάθαρο αποτέλεσμα, να μην μπορεί να σχηματίσει νέα κυβέρνηση», δηλώνει ο κ. Schäuble σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild και εκφράζει την βεβαιότητα ότι η προσπάθεια θα έχει επιτυχία, ενώ τάσσεται κατά του ενδεχομένου είτε κυβέρνησης μειοψηφίας είτε νέων εκλογών.

«Υπάρχει ένας καθαρός νικητής και δύο πιθανοί κυβερνητικοί εταίροι. Θέλουμε να συζητήσουμε με ειλικρίνεια με τους Πράσινους και ελπίζουμε ότι και εκείνοι είναι έτοιμοι για ουσιαστικές συνομιλίες μαζί μας. Πρέπει όμως πρώτα να εκλέξουν νέα ηγεσία και θα έχει αποφασιστική σημασία ποιος θα επιλεγεί», τονίζει ο Γερμανός Χριστιανοδημοκράτης, απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με το εάν η αλλαγή ηγεσίας στους Πράσινους καθιστά ευκολότερη την συνεννόηση μαζί τους.

Με την ευκαιρία του εορτασμού, σήμερα, της Ημέρας της Γερμανικής Ενότητας, ο Schäuble χαρακτηρίζει «υπέροχο» το γεγονός ότι από το πρώην σύμβολο της διαίρεσης, την Πύλη του Βρανδεμβούργου, περνούν καθημερινά χιλιάδες Γερμανοί και τουρίστες. Ο ίδιος ωστόσο εκτιμά ότι το Διαδίκτυο άλλαξε τον κόσμο πολύ περισσότερο από ό,τι η γερμανική επανένωση.

«Πολλά από όσα σήμερα θεωρούμε αυτονόητα, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, το Twitter, το Facebook, το You Tube, οι αγορές μέσω διαδικτύου, η Wikipedia, τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ και πολλά άλλα το 1990 είτε δεν υπήρχαν ακόμη ως ιδέες είτε βρίσκονταν σε πολύ αρχικό στάδιο», εξηγεί και προσθέτει ότι η ανάπτυξη της τεχνολογίας της πληροφορικής, μαζί το τέλος της διαμάχης Ανατολής-Δύσης, προώθησε θεαματικά την παγκοσμιοποίηση.  

«Ακόμη και η πιο απομακρυσμένη γωνιά του πλανήτη είναι μόνο ένα κλικ μακριά. Σήμερα μπορούν οι γερμανικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις να δημιουργούν (ένα προϊόν) στην Γερμανία, να το κατασκευάζουν στην Ασία και να το πωλούν στην Λατινική Αμερική», καταλήγει.

Πηγή: Banking News

-->
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]