Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

O Ρέσλερ προσπαθεί να συνέλθει από τη ναυτία της ήττας του


Για "πικρό φινάλε" στην πολιτική του σταδιοδρομία μιλά ο γερμανικός Τύπος

 (Πιο πικρό απ' το φαρμάκι που έσταζε η γλώσσα του όταν μιλούσε για την Ελλάδα, αποκλείεται...)

To FDP του Φίλιπ Ρέσλερ βιώνει ένα δράμα, "ένα πικρό τελείωμα της πορείας του", όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild.

Η απογοήτευση του αρχηγού Φίλιπ και της συζύγου του, Βίμπκε ήταν εμφανής στα πρόσωπά τους. Πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι ο "ζαλισμένος" Ρέσλερ, όπως σκιαγραφείται η ψυχοσύνθεσή του μετά τα αποτελέσματα των εκλογών, υπαινίσσεται ότι θα αποσυρθεί από την προεδρία του κόμματος των Φιλελευθέρων.

Βρισκόμενος στο Βερολίνο, ο Ρέσλερ βίωσε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, "την απόλυτη καταστροφή". Οι Φιλελεύθεροι δε φεύγουν μόνο από την κυβέρνηση, φεύγουν και από τη Bundestag.

Το κόμμα έχασε περισσότερα από τα 2/3 των ψήφων του από τις εκλογές του 2009. Δεν κατάφερε, για πρώτη φορά από το 1949, να ξεπεράσει το 5% των ψήφων του γερμανικού λαού.

Η Bild αναφέρει ότι ο Γενικός Γραμματέας του FDP, Πάτρικ Ντέρινγκ έκανε έκκληση μέσω Twitter στους ψηφοφόρους του κόμματος να πάνε να ψηφίσουν κι ενώ απέμεναν 70 λεπτά με ανοικτές τις κάλπες, επειδή είχε δει τα πρώτα αρνητικά αποτελέσματα για τους Φιλελεύθερους, γεγονός εξόφθαλμα αμφιλεγόμενο!

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, τα επόμενα λεπτά της ζωής του Φίλιπ Ρέσλερ έμοιαζαν να είναι βγαλμένα από φιλμ νουάρ.

"Πάω να αναλάβω την πολιτική ευθύνη", φέρεται να είπε στη γυναίκα του. 

Κατόπιν, ήρθαν οι κάμερες. Έστρεψε το βλέμμα του μακριά από τους φακούς, το χαμήλωσε, έπιασε τη γυναίκα του από το χέρι και έφυγαν μαζί. "Μαζί έφυγαν από τη σκηνή", έγραψαν τα γερμανικά κανάλια που απαθανάτισαν ζωντανά το γεγονός. Η πολιτική καριέρα του Ρέσλερ έχει ένα δραματικό τελείωμα, έγραψε η Bild.

Φρίκη κυριεύει την ηγεσία του FDP, γράφει η Bild. Ο Ράινερ Μπρούντερλε δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του: 

"Αυτό είναι το χειρότερο αποτέλεσμα που είχαμε μέχρι τώρα. Δεδομένου του γεγονότος ότι ήμουν ο πρώτος υποψήφιος του κόμματος, παίρνω επάνω μου ολόκληρη την ευθύνη".

Οι μέχρι τώρα κυβερνητικοί εταίροι της Άνγκελα Μέρκελ έχασαν κάθε θέση, μετά την επαφή με τη γερμανική κοινή γνώμη που είχαν από καιρό απολέσει, όπως, άλλωστε, ήταν προδιαγεγραμμένο από τις δημοσκοπήσεις.

Πηγή: News.gr
-->
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]