Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μοναδικές, αξέχαστες extreme διακοπές, μόνο στην Τουρκία!

Είναι γνωστή η προσπάθειά μας να προωθήσουμε τον τουρισμό προς την αδελφή Τουρκία, τι να τον κάνει εξάλλου η Ελλάδα άλλον τουρισμό… 
Έτσι λοιπόν είπαμε να σας θυμίσουμε μερικά περιστατικά τον τουρισμό αυτής της ειδυλλιακής (για διακοπές κι όχι μόνο) χώρας.

Μέηκ λάβ και…ξεχνιέσαι
Ο Α. Βαριμλί της εταιρίας Tan – Tur ανέφερε πως σχεδόν όλοι οι Γερμανοί, Άγγλοι, Ολλανδοί και Σκανδιναβοί τουρίστες εξέφρασαν στους τουρ οπερέιτορ τον θαυμασμό τους για την φύση και για την μήκους 13 χλμ παραλία της περιοχής. Ο Βαριμλί τόνισε πως αυξάνονται οι ισχυρισμοί για σεξουαλικές επιθέσεις που αναφέρουν Άγγλοι τουρίστες που αποτελούν το 70% των τουριστών της περιοχής, και μάλιστα με την πλειοψηφία των επιθέσεων να μην καταγγέλονται. Ο Βαριμλί ανέφερε πως ο Άγγλος πρόξενος συναντήθηκε με τις επίσημες Αρχές σχετικά με αυτό το θέμα. Ένα άλλο θέμα που μας έχει ειπωθεί είναι περιπτώσεις πελατών που πάνε σε κάποιο μέρος, πίνουν ένα ποτό και μετά δεν θυμούνται τίποτε απολύτως για το τι τους συνέβη και γενικά σχετικά με εκείνη την νύχτα. Σε κάποιες περιπτώσεις δυστυχώς υπήρχαν ισχυρισμοί για σεξουαλική επίθεση ή κλοπή προσωπικών τους αντικειμένων από άτομα που βρίσκονταν δίπλα τους.
(Ραντικάλ 21/8/2011)

Και αρρώστησαν και εξωπετάχτηκαν! 
Επέμβαση των Ρώσων διπλωματών προκλήθηκε όταν στο πεντάστερο ξενοδοχείο Sirene Golf & Wellness στο Μπέλεκ της Αττάλειας αποκρύφτηκε μεταδοτική ασθένεια με αποτέλεσμα ντουζίνες από μικρά Ρωσάκια να τεθούν σε κίνδυνο. Ο Ρώσος αρχίατρος Γκενάντι Ονισένκο δήλωσε πως οι τουριστικού πράκτορες έκρυψαν τις πληροφορίες για τις παιδικές ασθένειες στο Μπέλεκ της Τουρκίας. Ο πρόεδρος της Διεύθυνσης Δικαιωμάτων των παιδιών στην Ρωσική Ομοσπονδία Πάβελ Αστάκοβ δήλωσε μετά από έρευνα που έκανε πως τα Ρωσάκια στο ξενοδοχείο Sirene Golf & Wellness κόλλησαν τον πολύ επικίνδυνο για ανθρώπους ιό Κοξάκι. Η Ναταλία Φεντουλίν τη 2η μέρα των διακοπών της πρόσεξε πως η κόρη της Λίζα αρρώστησε και ανέβηκε η πίεση της. Μαθαίνοντας το γεγονός η διοίκηση του ξενοδοχείου με αφύσικο τρόπο, αντί να την βοηθήσουν τους ζήτησαν να φύγουν αμέσως από το ξενοδοχείο. Όταν η Ρωσίδα τουρίστρια αρνήθηκε ήρθαν υπάλληλοι του ξενοδοχείο που προσπάθησαν να τους βγάλουν με το ζόρι έξω και έβγαλαν έξω τα πράματα του παιδιού της. Οι αρμόδιοι του ξενοδοχείου ζήτησαν συγγνώμη και βγήκαν από το δωμάτιο μόνο όταν επενέβησαν οι Ρώσοι διπλωμάτες.
(Πρ. Φιράτ., 13/7/2013)

Μια πισίνα με... σκατά
Οι Άγγλοι τουρίστες που έμεναν σε ξενοδοχείο 5 αστέρων Αll inclusive, περιέγραψαν σε τηλεοράσεις και εφημερίδες τι πέρασαν όταν αρρώστησαν. Η 42χρονη Λουίζ Κάρτι που παραπονέθηκε στην διεύθυνση του ξενοδοχείου για διάρροια και ναυτία και φέρεται να αρρώστησε από ανεξακρίβωτο ιό, δήλωσε στην Ντέϊλι Μίρορ: Βίωσα την κόλαση. Μας είπαν ¨Αν είστε άρρωστη να μείνετε στο δωμάτιο¨. Κατά την γνώμη μου αυτό έγινε διότι δεν ήθελαν να μας δούνε άλλοι πελάτες που ερχόταν. Όταν ανέβηκε ο πυρετός μου πήγα στην ρεσεψιόν, αλλά μου είπαν πως πρέπει να περιμένω γιατί έρχονταν νέοι πελάτες. Εκεί λιποθύμησα και μεταφέρθηκα στο νοσοκομείο. Μάλιστα οι αρμόδιοι δεν ήθελαν να φανεί το ασθενοφόρο μπροστά στο ξενοδοχείο… Μάλιστα κάθε μέρα υποχρεώνονταν να κλείνουν κάθε τόσο την πισίνα από άρρωστους που τους έφευγαν περιττώματα¨.  
(Χουριέτ, 23/8/2013)

Κάμπινγκ με τον αστυνομικό σκοπιά
Η αστυνομία στα Μουδανιά προειδοποίησε την Γαλλίδα και Πολωνή τουρίστρια που θέλησαν να μείνουν σε σκηνή στην περιοχή πως η τοποθεσία δεν είναι ασφαλής. Όταν οι νέες απάντησαν πως ¨εμείς είμαστε άνετα εδώ¨ οι αστυνομικοί μέχρι το πρωί έκαναν περιπολίες εκεί γύρω. Οι δολοφονίες τουριστών που ήρθαν στην επικαιρότητα μετά τη δολοφονία της Αμερικανίδας Σαράι Σιέρα, αύξησε την ευαισθησία της αστυνομίας..  
(Πρ. Ντογάν, 17/3/2013)

Ληστεία εν ψυχρώ
Ο Κόνορ Γούντμαν αρχικά έδειξε τουρίστες που είχαν εξαπατηθεί σε ταξίδι πλοίου στην Κωνσταντινούπολη. Μετά πέρασε σε περιστατικά εξαπάτησης στο Μπέηογλου. Σε ξενοδοχείο ήρθε λογαριασμός 640 ευρώ για δύο μπύρες. Άλλο θύμα περιγράφει πως για δύο μπύρες του ήρθε λογαριασμός 1280 ευρώ. Ο Γούντμαν στην εκπομπή του είχε άτομο ονόματι Νουρί που περιέγραψε τον πως γίνονται οι εξαπατήσεις. Ο Γούντμαν κλείνοντας την εκπομπή ανέφερε πως ¨Εάν πάτε στην Κωνσταντινούπολη προσέξτε τα όλα αυτά και μην εξαπατηθείτε¨.
(Χουριέτ, 4/12/2012)

Προσεχώς ξενοδοχείο
Τουρίστες ντόπιοι από Κωνσταντινούπολη και Προύσα μαζί με ξένους τουρίστες, έφτασαν στο ξενοδοχείο στο Γιαλίκαβακ όπου είχαν κλείσει μέσω τουριστικού πρακτορείου για να περάσουν τις θερινές τους διακοπές. Οι υπάλληλοι τους είπαν πως ¨καθαρίζονται¨ και τους έβαλαν στην αίθουσα αναμονής. Οι τουρίστες αφού περίμεναν επί 8 ώρες τα έχασαν όταν είδαν ότι εκεί που θα έμεναν ακόμη χτιζόταν και σε ορισμένα δεν υπήρχαν καν πόρτες. Σκληρές κουβέντες αντηλλάγησαν με τον υπεύθυνο επικοινωνίας του ξενοδοχείου όταν οι τουρίστες είπαν πως δεν θα μπούνε στα δωμάτια και ζήτησαν πίσω τα χρήματα τους. Οι τουρίστες υπέβαλαν μήνυση.
(Χουριέτ, 14/6/2012)

Πέθανε και η 3η Ρωσίδα ξεναγός
Διαπιστώθηκε ο εγκεφαλικός θάνατος της 22χρονης Ρωσίδας Βικτώρια Νικολόεβα, μιας από τις 14 ξεναγούς που είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Ακντενίζ με συμπτώματα δηλητηρίασης από αλκοόλ που είχαν δοκιμάσει στο Μπόντρουμ. 14 ξεναγοί (1 Τούρκος και 13 Ρώσοι) εισήχθησαν στο νοσοκομείο της Αττάλειας δηλητηριασμένοι από αλκοόλ. Από αυτούς οι 10 πήραν εξιτήριο, ενώ έχασαν τη ζωή τους η 28χρονη Μαρία Σαλιαπίνα και η 22χρονη Ζαλιάεβα Αουίλια. Από τα δύο άτομα που συνεχιζόταν η θεραπεία τους η Αλίνα Σαγκαλάεβα πήρε εξιτήριο πριν από λίγες μέρες. Χτες το μεσημέρι διαπιστώθηκε ο εγκεφαλικός θάνατος της Νικολόεβα που έδινε μάχη ζωής στην εντατική.  
(Ραντικάλ, 21-6-2011)

Και διακοπές και σασπένς, τι περιμένετε;
Κλείστε από τώρα για του χρόνου!

Εφ. Αντιφωνητής 16/9/2013

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]