Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο κλέφτης με τους μαρκαδόρους


«Τρέξτε γρήγορα, ο δράστης είναι επικίνδυνος».

Η Αστυνομία έφτασε γρήγορα στον τόπο του «εγκλήματος» με έτοιμες τις χειροπέδες. Ο κλέφτης, πού είναι ο κλέφτης; 

Ο «κλέφτης», μια σοκαρισμένη φιγούρα της σύγχρονης τραγικής ελληνικής πραγματικότητας. Καταρρέει.

Το «έγκλημά» του; Έκλεψε ένα κουτί πολύχρωμους μαρκαδόρους για το παιδί του! Η «λεία» του δεν ξεπερνούσε σε αξία τα 18 ευρώ. Στο ζενίθ της απελπισίας ο άνεργος πατέρας που δεν μπορούσε να αγοράσει σχολικά για το παιδί του. 

Μέχρι πριν από δύο χρόνια, ο 46χρονος άνδρας από τον Βόλο μπορούσε να ζήσει άνετα την οικογένειά του. Τα προβλήματα, βέβαια, είχαν ήδη ξεκινήσει με τη μικρή επιχείρηση που διέθετε, αλλά ήταν πεπεισμένος ότι θα τα βγάλει πέρα. Η ζωή, όμως, δεν τον άκουσε. Η δουλειά κατέρρευσε και, εδώ και αρκετό καιρό, άνεργος πια, αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Πριν από λίγες ημέρες, το παιδί του ξεκίνησε σχολείο. Εντάξει με τα βιβλία – αυτά τουλάχιστον είναι ακόμα δωρεάν. Δεν αρκούν όμως. Η λίστα από το σχολείο είναι μεγάλη. Τετράδια, μολύβια, μπογιές, ξύστρες… Χαοτικός ο κατάλογος για μία ή πολλές οικογένειες για τις οποίες ακόμη και η αγορά ενός μολυβιού συνιστά πολυτέλεια στην εποχή της βαθιάς κρίσης και της απελπισίας. Τα χρήματα δεν φτάνουν, αλλά το παιδί του δεν θα το αφήσει ποτέ να πάει σχολείο δίχως τους πολύχρωμους μαρκαδόρους που του ζήτησαν.

Την περασμένη Τρίτη, μπήκε σε ένα μαγαζί και όταν πλησίασε το ράφι με τους μαρκαδόρους, χωρίς δεύτερη σκέψη άρπαξε ένα κουτί από δαύτους και το ‘κρυψε στα ρούχα του. Έγινε, όμως, αντιληπτός από υπαλλήλους. Πάει να φύγει από το μαγαζί αλλά τον σταματούν. Είχε ήδη ειδοποιηθεί και η Αστυνομία. Τον πλησιάζουν για να τον συλλάβουν. 

Ο δραματικός πατέρας ξεσπά σε κλάματα. Πώς αλλιώς; Ποτέ στη ζωή του δεν είχε κλέψει. Έγινε κλέφτης στα 46 του για ένα κουτί μαρκαδόρους. Για το παιδί του.

Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου. Λύγισε. 

Μόλις τον άκουσε, λύγισε και ο εισαγγελέας. Άφησε τον άνθρωπο ελεύθερο. 

Και έμεινε η «είδηση» για να σοκάρει και να φανερώνει την εφιαλτική και αδιέξοδη κατάσταση στην οποία έχουν οδηγηθεί χιλιάδες ελληνικές οικογένειες. 

Ναι, κύριοι, για ένα κουτί μαρκαδόρους…


Πηγή: enet.gr



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Υπερβάλλων ζήλος; Δεν αρκούσε να τον "ειδοποιήσουν" διακριτικά οι υπάλληλοι ότι έγινε αντιληπτός και να του ζητήσουν να επιστρέψει στο ράφι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαντέψτε σε ποια αλυσίδα παιχνιδιών συνέβη το περιστατικό.
    Να βοηθήσουμε λίγο; Αρχίζει από ΤΖ και τελειώνει σε ΑΜΠΟ
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]