Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

CEPR: Η ΕΕ εφηύρε «μοναδικές και εξαιρετικές λύσεις στην Ελλάδα»

Ευρωπαϊκό Κέντρο Ερευνών Οικονομικής Πολιτικής: "Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι δραματική"

κατάσταση στην Ελλάδα είναι δραματική και πλέον η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους είναι η μόνη λύση για να βγει η χώρα από το οικονομικό αδιέξοδο. Το timing θεωρείται σωστό καθώς η εκλογική πλέον περίοδο στην Γερμανία έχει λήξει". 

Αυτό επισημαίνει σε ανάλυση της η οικονομική – διαδικτυακή πύλη Vox η οποία έχει συσταθεί από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ερευνών Οικονομικής Πολιτικής.


Σύμφωνα με την ανάλυση, «οι πολιτικοί της ΕΕ είχαν εφεύρει μοναδικές και εξαιρετικές λύσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα, τις οποίες μάλιστα έσπευδαν να εφαρμόσουν και σε άλλες χώρες με οικονομικά προβλήματα». 

Όμως τα προγράμματα λιτότητας και ανάπτυξης που επέβαλλαν στην Ελλάδα δεν έχουν αποδώσει. 

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ιδιοφυΐα στα μαθηματικά για να παρατηρήσει ότι η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας έχει επιδεινωθεί δραματικά, από τότε που οι δανειστές της της επέβαλαν προγράμματα εξυγίανσης. 

CEPR: «Η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας είναι φρικτή»:

Το ΑΕΠ της χώρας έχει μειωθεί δραματικά , και συνεχίζει να μειώνεται κατά 30 % τα τελευταία έξι χρόνια της κρίσης. Η ύφεση στην χώρα βαθαίνει με τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να κάνουν λόγο για -4,1% το 2013. 



Το ποσοστό ανεργίας στην χώρα ανέρχεται στο 27 %, ενώ στους νέους αγγίζει το 57% .

Στο τέλος του 2009 , το ελληνικό χρέος ήταν στο 130 % , ενώ σήμερα αγγίζει το 175 % .

Οι τραπεζικές καταθέσεις έχουν μειωθεί κατά 30 % , ενώ τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια νοικοκυριών και επιχειρήσεων έχουν φτάσει τα εκπληκτικά επίπεδα των 25% και 31 % , αντίστοιχα .

Πηγή: Banking News

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. "Αυτό θα το δώσουν ΜΙΑ φορά" είχε τονίσει η κ. Αρβελέρ στον Σταύρο Θεοδωράκη. Να λοιπόν η "εξαιρετική και μοναδική λύση" για το εξαιρετικό και μοναδικό" πειραματόζωο. Για ένα πράγμα απορώ ακόμα. Πώς τους αφήσαμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο πίνακας δείχνει καθαρά ότι η ζημιά έγινε από τα δεκεμβριανά του 2008 και μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]