Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Για να πουληθούν τα “ασημικά” της ενέργειας διώχνουμε τη βιομηχανία;


Eπί εννέα μήνες η Βιοχάλκο προωθούσε αιτήματα προς ΔΕΗ-ΔΕΠΑ και το υπουργείο Οικονομικών καθώς η υψηλή τιμή ρεύματος και ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο αέριο οδηγούν σε αργό θάνατο τις βιομηχανίες.

Γράφει ο Δημήτρης Παφίλας

Επί εννέα μήνες ο κ. Ζερβός, ο κ Σαχίνης άκουγαν, έλεγαν "ναι" και στην συνέχεια προχωρούσαν στις ακριβώς αντίθετες ρυθμίσεις.

Πληροφορίες θέλουν τον υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα να δίνει εντολές στους υπεύθυνους των ΔΕΚΟ προκειμένου να μην ικανοποιηθούν τα αιτήματα αφού ΔΕΗ και ΔΕΠΑ οδεύουν προς ιδιωτικοποίηση και η αξία τους θα υποχωρούσε.

Η καταγγελία είναι σοβαρή διότι για να εξασφαλίσουμε 2,9 - 3 δισ. ευρώ από τις πωλήσεις θα χάσουμε ετησίως εκατομμύρια από φόρους απο την Βιοχάλκο. Θα χάσουμε από τις επενδύσεις που θα ματαιωθούν και τέλος χάνουμε μια μεγάλη εταιρεία από το χρηματιστήριο. 

Η καταγγελία είναι σοβαρή διότι δεν γίνεται και να πουλάς και να βγαίνεις στο τέλος χαμένος. Ένας ακόμη κίνδυνος είναι να μεταφερθούν εργοστάσια στο εξωτερικό, αφού στην διπλανή Βουλγαρία και τα Σκόπια η τιμή του ρεύματος είναι χαμηλότερη.

Πρόσφατα, στο Bloomberg, τα Σκόπια διαφήμιζαν την επένδυση του Ινδού κ. Mittal στην μονάδα έλασης αλουμινίου.

Όπως γνωρίζετε επίσης, η εγχώρια μονάδα αλουμινίου βρίσκεται σε διένεξη με την ΔΕΗ για την τιμή ρεύματος και πιθανότατα ο ιδιοκτήτης κ. Μυτιληναίος να σκέπτεται ανάλογη φυγή.

Και δεν ξέρουμε καμία να μείωσε την ανεργία ή να πέρασε στην ανάπτυξη δίχως να έχει μια στοιχειώδη βιομηχανία.





Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]