Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σύροι αντικαθεστωτικοί υπακούουν στην Αλ Κάιντα

Τι υποστηρίζουν ακτιβιστές από τη Συρία 

Εκατοντάδες αντάρτες έχουν δηλώσει υπακοή σε δυνάμεις που συνδέονται με την αλ Κάιντα στη βόρεια και την ανατολική Συρία, δήλωσαν σήμερα ακτιβιστές και πηγές μεταξύ των ισλαμιστών.

Όχι μόνο μεμονωμένοι μαχητές, αλλά ολόκληρες μονάδες έχουν ενταχθεί τις τελευταίες ημέρες στις μικρές αλλά ισχυρές οργανώσεις που συνδέονται με την αλ Κάιντα -το Μέτωπο Νόσρα και το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε (ISIL)-, σύμφωνα με πηγές μέσα στη Συρία.

"Αυτό είναι μια ένδειξη ότι η ισχύς των ριζοσπαστικών οργανώσεων εξακολουθεί να αυξάνεται. Η περιοχή αυτή μπορεί να πέσει στα χέρια των τζιχαντιστών", δήλωσε ένας ακτιβιστής στην ανατολική πόλη Ράκα, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί. "Μπορεί να το δούμε να εξελίσσεται σε τάση".
Οι συγκρούσεις έχουν ενταθεί ανάμεσα στο Νόσρα ή το ISIL και τις λιγότερο αποτελεσματικές, αλλά πιο μετριοπαθείς δυνάμεις που αποτελούν την πλειονότητα των μαχητών της αντιπολίτευσης, ιδιαίτερα σε εδάφη που ελέγχονται από την αντιπολίτευση κατά μήκος των βορείων και των ανατολικών συνόρων της Συρίας.

Τουλάχιστον δύο ολόκληρες ταξιαρχίες των ανταρτών λέγεται πως έχουν ενωθεί με το Μέτωπο Νόσρα στην επαρχία Ράκα που ελέγχεται από την αντιπολίτευση και συνορεύει με την Τουρκία. Μια από τις ομάδες αυτές, οι Επαναστάτες της Ράκα, έχει συνολικά περίπου 750 μαχητές, σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη σε ισλαμιστικές δυνάμεις, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Μια άλλη ομάδα, η Ταξιαρχία της Νίκης του Θεού, αναφέρει σε δήλωσή της στο Facebook πως όλοι οι ηγέτες της και οι μαχητές της δήλωσαν την αφοσίωσή τους στο Μέτωπο Νόσρα.

"Η Ταξιαρχία της Νίκης του Θεού, η οποία αποτελείται από 15 τάγματα, δήλωσε υπακοή στο Μέτωπο Νόσρα, υποτασσόμενη πλήρως σ' αυτό σε χαλεπούς και σε ευτυχισμένους καιρούς", αναφέρεται στη δήλωση.

Ένα βίντεο που ανέβασαν σήμερα στο Ίντερνετ ακτιβιστές από τη Ράκα δείχνει μια μεγάλη φάλαγγα μαχητών με αυτοκίνητα και φορτηγά, πυροβόλα και πολυβόλα, να κουνούν μαύρες σημαίες. Στον τίτλο του βίντεο αναφέρεται πως εικονίζεται μια προσφάτως ενοποιημένη δύναμη μαχητών του Νόσρα και άλλων ανταρτικών ταγμάτων που δήλωσαν πρόσφατα πίστη στο Νόσρα.

Πηγή: Real


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]