Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η… εβδομάδα των Κρυστάλλων

Ο όρος Kristallnacht (Κριστάλ Ναχτ, που σημαίνει στα γερμανικά η «Νύχτα των Κρυστάλλων»), επίσης Reichskristallnacht (Ράιχς Κριστάλ Ναχτ, κατά λέξη, «Αυτοκρατορική Νύχτα των Κρυστάλλων»), Pogromnacht (Πογκρόμ Ναχτ, δηλαδή η «Νύχτα του Πογκρόμ»), περιγράφει το μαζικό πανεθνικό πογκρόμ στη Γερμανία και στην Αυστρία τη νύχτα της 9ης προς 10η Νοεμβρίου 1938.

Από τότε στην λαϊκή “αντιφασιστική” μυθολογία η νύκτα των Κρυστάλλων προβάλλεται ως ένας ακόμη κίνδυνος από μία τυχόν επικράτηση διαφόρων “φασιστικών” κομμάτων, για να κινητοποιεί τους αντιφασίστες, δημιουργώντας μία αίσθηση ενός “μετα-αποκαλυπτικού” κόσμου, σε περίπτωση που αποτύχουν στο καθήκον τους για υπεράσπιση της “δημοκρατίας”.

Στην πραγματικότητα όμως αυτό που βιώνουμε εδώ και μία περίπου εβδομάδα, στην χώρα μας, μετά το περιστατικό της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, είναι μία ακριβώς ανεστραμμένη κατάσταση. Όχι μία νύχτα, αλλά μία εβδομάδα κρυστάλλων. Όπου όμως οι θύτες είναι οι “αντιφασιστικές μάζες” και θύματα όποιος θεωρείται ότι έχει ή είχε σχέσεις ή ακόμη και ιδεολογική συνάφεια με την Χρυσή Αυγή.

Με τρόπο που αποδεικνύει το πού θα έπρεπε να στρέφονται οι έρευνες της εισαγγελίας για οργανωμένες εγκληματικές ομάδες, παρατηρούμε ένα ανεπανάληπτο στην σύγχρονη ελληνική ιστορία κύμα επιθέσεων κατά πολιτικών στόχων εκ μέρους της άκρας αριστεράς.
Απ' άκρον εις άκρον της Ελλάδος, επιθέσεις σε τοπικά γραφεία της Χρυσής Αυγής. Και όχι μόνον φυσικά. Και προσωπικές στοχοποιήσεις, με επιθέσεις σε σπίτια, μαγαζιά, χώρους εργασίας αλλά ακόμη και στην μέση του δρόμου.

Έσπασαν μαγαζί υποψηφίου της ΧΑ στο κέντρο των Ιωαννίνων
Στόχος ομάδας αγνώστων, λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, έγινε το κατάστημα στρατιωτικών ειδών, του πρώτου σε σταυρούς υποψήφιου βουλευτή της Χ.Α. στα Ιωάννινα, Ιάσωνα Μπίμπου. Οι άγνωστοι, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων και των καταστηματαρχών της οδού Σταδίου όπου βρίσκεται η επιχείρηση του κ. Μπίμπου, στο κέντρο των Ιωαννίνων, είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους με μαύρες κουκούλες και αντιασφυξιογόνες μάσκες. Όπως περιγράφουν, εμφανίστηκαν ξαφνικά με ξύλα στα χέρια και άρχισαν να πετούν πέτρες, μπουκάλια, μαύρο χρώμα και πίσσα, στις βιτρίνες του καταστήματος οι οποίες έσπασαν, ενώ προξένησαν και σοβαρές υλικές ζημιές στο εσωτερικό του καταστήματος και το εμπόρευμα.

Μολότωφ στο Μεσολόγγι
Άγνωστοι πέταξαν μολότοφ στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Μεσολόγγι... Στο σημείο έφτασε αμέσως πυροσβεστικό όχημα το οποίο με σκάλα ανέβηκε στα γραφεία. Βρέθηκαν δυο στουπιά και υποθέτουν ότι πρόκειται για δύο μολότοφ οι οποίες όμως δεν άναψαν για κάποιο λόγο. Αυτήν την ώρα αστυνομικοί κάνουν έρευνες στην πόλη.

Επίθεση και κατάληψη με ρόπαλα!
Συμπλοκές μεταξύ ομάδας αντιεξουσιαστών και ΜΑΤ σημειώθηκε περίπου στις 9 το βράδυ στην Κοζάνη, έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Η ομάδα των νεαρών από νωρίς το απόγευμα είχε «καταλάβει» τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο πλαίσιο των αντιφασιστικών συγκεντρώσεων που είχαν προγραμματιστεί σε πολλές πόλεις της χώρας.

Οι άνδρες των ΜΑΤ περίπου στις 9 το βράδυ πραγματοποίησαν επιχείρηση για να διαλύσουν τους διαμαρτυρόμενους κάνοντας μάλιστα και χρήση δακρυγόνων. Τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν με αποτέλεσμα να σημειωθούν συμπλοκές με ξύλο και σπρωξίματα με αποτέλεσμα ένας τραυματίας από τους αντιεξουσιαστές ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης.

Επίθεση σε παγκάκι, επειδή είχε βάλει την ελληνική σημαία στο facebook!
Αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν σε 18χρονο, ο οποίος καθόταν σε παγκάκι της Πλατείας Εθνικής Αντίστασης, διότι είχαν δει ανάρτησή του με ελληνική σημαία στα social media! Η μπάλα χάνεται... Ο νεαρός διακομίστηκε στο νοσοκομείο, έχει ελαφρά τραύματα και δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο. Λόγω της παρουσίας ομάδων αντιεξουσιαστών στο κέντρο της Πάτρας, τέθηκαν σε ετοιμότητα διμοιρίες των ΜΑΤ.

Επίθεση σε βουλευτή που ήθελε να πιεί καφέ!
Το επεισόδιο σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στο κέντρο του Αγρινίου. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, θέλησε να πιει τον καφέ του στην πλατεία Δημοκρατίας, όμως η παρουσία του δεν πέρασε απαρατήρητη από τους πολίτες, οι οποίοι άρχισαν να τον αποδοκιμάζουν.
Σύμφωνα με το patrastimes.gr, ο βουλευτής έφυγε άρον - άρον από το χώρο, επιβιβαζόμενος στο αυτοκίνητό του.

Τον τρύπησαν με μολυσμένη (;) σύριγγα, αφού τον έδειραν
Το πιο χαρακτηριστικό ίσως παράδειγμα της βαρβαρότητας των “αντιφασιστικών μονάδων καταστολής” είναι αυτό που έγινε στο κέντρο της Αθήνας.

Ιδιοκτήτης Pet shop της οδού Ασκληπιού ξυλοκοπήθηκε βάναυσα στα Εξάρχεια από ομάδα αναρχικών που όπως λένε οι πληροφορίες «τον πέρασαν για μέλος της Χρυσής Αυγής» και για να τον τιμωρήσουν τον τρύπησαν μάλιστα παραδειγματικά και με σύριγγα. Ο 40χρονος που νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό δέχτηκε επίθεση στην οδό Μεθώνης 54 και ενώ μετέφερε με το μηχανάκι του τροφές για γάτες, ύστερα από σχετική τηλεφωνική παραγγελία που έλαβε με προορισμό διαμέρισμα πολυκατοικίας στην ίδια οδό.

Θα μπορούσε να συνεχίσει κανείς επί αρκετές σελίδες με όσα έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες. Θα αναφερθώ όμως σε κάτι τελευταίο. Στην περίπτωση της Χαλκίδας. Εκεί μία ομάδα νεαρών φίλων/μελών της Χρυσής Αυγής περιφρουρούσε τα γραφεία της, προκειμένου να μην έχουν την ίδια τύχη της κατάληψης/καταστροφής/εμπρησμού που είχαν άλλα γραφεία. Η αστυνομία, τους συνέλαβε επειδή είχαν ξύλα με ελληνικές σημαίες. Δεν ξέρω εάν είναι παράνομο και θεωρείται οπλοφορία.

Ξέρω ότι η δικαιοσύνη για να είναι ουσιαστικά δικαιοσύνη πρέπει να εμπεριέχει και την ισονομία. Πώς γίνεται τα ρόπαλα με τις μαυροκόκκινες στις συγκεντρώσεις των αντιεξουσιαστών να μην αποτελούν οπλοφορία αλλά να αποτελούν αυτά των χρυσαυγιτών; Πώς γίνεται να έχουμε περιπτώσεις τοποθέτησης εκρηκτικών μηχανισμών από ομάδες αποσπασμένες από αντιφασιστικές πορείες (έγινε στην Βέροια σε σπίτι μέλους της ΧΑ) και να μην συλλαμβάνονται οι δράστες, παρά μόνον να γίνονται (χαρτογραφικού τύπου) προσαγωγές.

Στα μέλη και τους φίλους της Χρυσής Αυγής τίθεται το δίλημμα: Καθίστε να φάτε ξύλο ή θα σας συλλάβουμε. Εάν στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μεταβιβάστηκαν 32 δικογραφίες που αφορούν την Χρυσή Αυγή, πόσες άραγε θα έπρεπε να μεταβιβαστούν για την δράση των “αντιφασιστικών” ομάδων; Σίγουρα πολύ περισσότερες και μόνον σε διάστημα μικρότερο της μίας εβδομάδας. Θα ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα περίπτωση εάν κάποιος νομικός αποφάσιζε να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Η “εβδομάδα των Κρυστάλλων” που από ό,τι φαίνεται, με την ανοχή της επίσημης Πολιτείας μπορεί να μετατραπεί σε μήνα ή ίσως και έτος, μπορεί να έχει δύο μόνον αποτελέσματα. Είτε την πώρωση των μελών της Χρυσής Αυγής που πλέον θα μπορούν – ίσως δικαίως – να αντιλαμβάνονται τους εαυτούς τους ως “μάρτυρες” των ιδεών τους, είτε την αλλαγή πλεύσης ενός μέρους αυτών. Που θα πιστέψουν ότι δεν υπάρχει χώρος γι' αυτούς στο πεδίο της πολιτικής αντιπαράθεσης. Και θα αποφασίζουν να μεταφέρουν την δράση τους σε άλλους τομείς. Και η ευθύνη γι' αυτό βρίσκεται πλήρως στα χέρια αυτών που υποδαυλίζουν τέτοιου είδους καταστάσεις.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]