Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

"Η Γερμανία μας επιστρέφει κέρδη 599 εκατ. ευρώ";


...Σίγουρα; 

Κέρδη 599 εκατ. ευρώ που καρπώθηκε από τις αγορές ελληνικών ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) επιστρέφει η Γερμανία, αναφέρει έγγραφο της γερμανικής Κάτω Βουλής που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τη WSJ, η κίνηση εντάσσεται στο πλαίσιο της συμφωνίας των κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης να παραιτηθούν των κερδών τους από το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ.

Από τον Ιούλιο το υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδας λέει ότι τα έσοδα από τη μεταφορά των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων από τις Κεντρικές Τράπεζες του ευρω-συστήματος (Securities Market Programme – SMPs), ανέρχονται στα 1,5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ τα εν λόγω έσοδα καταγράφονται στον προϋπολογισμό και θα ανέλθουν στα 10 δισ. ευρώ περίπου συνολικά μέχρι το 2025.

Πηγή: enet.gr

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]