Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εξελίξεις στη Συρία, με ρωσικό πολεμικό πλοίο να "δένει" στη Λαττάκεια

Σοβαρότατη αιφνίδια εξέλιξη στη Συρία, αφού σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ρώσικο πολεμικό πλοίο εισήλθε στο λιμάνι της Λαττάκειας.
Φέρει μεγάλο αριθμό ανδρών και φαίνεται ότι θα παραμείνει εκεί για άγνωστο χρονικό διάστημα.
Είναι η πρώτη φορά μετά την διαδικασία εκκένωσης ρώσων πολιτών τον Ιούνιο που γίνεται κάτι τέτοιο, για τελείως διαφορετικό σκοπό -όπως φαίνεται- αυτή την φορά και με σαφές στίγμα άμεσου ρωσικού ενδιαφέροντος αλλά και διάθεσης εμπλοκής της Μόσχας στην περιοχή.

Την ίδια στιγμή η Ρωσία δηλώνει πως δεν θα συμφωνήσει στην έκδοση μιας απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που να περιλαμβάνει την αυτόματη χρήση βίας κατά της Συρίας - δήλωσε ο επικεφαλής της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Δούμας, Αλεξέι Πουσκόφ.

«Δεν πρόκειται και δεν πρέπει, κατά τη γνώμη μου, να οδηγηθούμε σε ένα ψήφισμα που θα επέτρεπε αυτόματη χρήση βίας κατά της Συρίας, εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γαλλία θεωρήσουν ότι η Συρία έχει προβεί σε κάποια παραβίαση» - δήλωσε ο Πουσκόφ στη συνεδρίαση τύπου «στρογγυλής τράπεζας» «Ελεύθερο Βήμα», στην Κρατική Δούμα, την Τρίτη.

Εάν κάποιοι δεν έχουν επενδύσει στην κρίση της Συρίας, τότε κάτι συμβαίνει στα παρασκήνια κι έχει χαθεί ο έλεγχος. Και αυτό δεν είναι καλό μήνυμα για την ευρύτερη περιοχή...


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]