Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συρία: Τα μεγάλα βρώμικα μυστικά της δύσης


Ισπανός δημοσιογράφος απήχθη στη Συρία

Ο ειδικός απεσταλμένος στη Συρία της ισπανικής εφημερίδας El Periodico κρατείται όμηρος στη χώρα αυτή, όπως ανακοίνωσε στον ιστότοπό της η εφημερίδα. 

«Ο δημοσιογράφος Μαρκ Μαργινέδας απήχθη στη Συρία», αναφέρει στον τίτλο της η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας, προσθέτοντας: «Ο Μαρκ Μαργινέδας, ειδικός απεσταλμένος της El Periodico στη Συρία, βρίσκεται στη χώρα αυτή στα χέρια μιας ομάδας των εξεγερμένων από τις 4 Σεπτεμβρίου, τελευταία ημέρα κατά την οποία επικοινώνησε με τα γραφεία της εφημερίδας στη Βαρκελώνη».

Σύμφωνα με την Ελ Περιόντικο, η οποία επικαλείται «συγκλίνουσες πηγές», ο δημοσιογράφος «ταξίδευε με αυτοκίνητο με τον οδηγό που τον συνόδευε όταν τους έκλεισαν τον δρόμο τζιχαντιστές στα περίχωρα της Χάμα, στη δυτική Συρία».

«Έκτοτε δεν κατέστη δυνατό να επικοινωνήσουμε μαζί του», προσθέτει η εφημερίδα, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για το τρίτο ταξίδι του δημοσιογράφου της στη Συρία από την έναρξη της σύρραξης τον Μάρτιο του 2011.

Ο Μαργινέδας, που έφτασε στη Συρία την 1η Σεπτεμβρίου από τη νότια Τουρκία, «συνοδευόταν από αντιφρονούντες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού» και «έστειλε την τελευταία του ανταπόκριση τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου από την περιοχή Κασρ Ιμπν Ουάρνταν, κοντά στη Χάμα», γράφει η Ελ Περιόντικο.

«Την επόμενη Τετάρτη περιμέναμε να στείλει ένα ρεπορτάζ για ένα κοντινό χωριό το οποίο υπήρχαν καταγγελίες ότι είχε δεχθεί επίθεση από τον συριακό στρατό. Γύρω στο μεσημέρι επικοινώνησε με το γραφείο, όμως δεν κατάφερε να στείλει τις πληροφορίες γιατί απήχθη», επισημαίνει η εφημερίδα.

Προς το παρόν «καμία ομάδα της συριακής αντιπολίτευσης δεν έχει αναλάβει την ευθύνη» για την απαγωγή του, σύμφωνα με την ίδια πηγή. 

ΑΠΕ ΜΠΕ

Συρία: Βασανιστήρια και θάνατος για όσους δεν είναι μουσουλμάνοι 

Οι ισλαμοφασίστες της Συρίας συνεχίζουν απτόητοι την εγκληματική τους παρουσία στη Συρία, προσθέτοντας καθημερινά άγνωστο αριθμό θυμάτων, ενώ ιδιαίτερης φρίκης βασανιστήρια και φρικτός θάνατος περιμένει όποιον δεν είναι μουσουλμάνος και συναντηθεί με τα ανθρωπόμορφα κτήνη.
Η σιωπή της δύσης προδίδει την ενοχή της στα όσα συμβαίνουν στη Συρία, αφού δεν αντιδρά ενώ σε δεκάδες χιλιάδες υπολογίζονται πλέον τα θύματα των τζιχαντιστών φονταμενταλιστών και των ομάδων της Αλ Κάιντα.
Βασανισμοί που μόνο άρρωστοι εγκέφαλοι μπορούν να εμπνευστούν, τα ηλεκτροσόκ, οι βιασμοί και οι αποκεφαλισμοί είναι το καθημερινό μενού των "στρατιωτών του Αλλάχ". Αυτή η βρωμιά και αυτά τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας θεωρούνται νόμιμα από τον κάτοικο του Λευκού Οίκου, από την ευρωπαία Μέρκελ και τον πολιτισμένο Όλαντ κι έτσι δεν προχωρούν σε παραδειγματική τιμωρία των φονιάδων που απολαμβάνουν την φρίκη που δημιουργούν.
Ο ανίερος αυτός πόλεμος είναι ένας καθαρά θρησκευτικός πόλεμος, τα θύματα του οποίου θα μείνουν άγνωστα, επειδή οι επώνυμοι συνένοχοι νομίζουν ότι θα κατορθώσουν να εκτονώσουν την εγκληματική μανία των τζιχαντιστών στις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής κι έτσι θα αποτραπεί μία σειρά τρομοκρατικών δράσεων των ανθρωπόμορφων κτηνών σε χώρες του δυτικού κόσμου.

Βρυξέλλες Πορφύρης Δ./Σταφυλά Π.

Ειδεχθή εγκλήματα κατά σύριων πολιτών που δεν φέρουν πιστοποιητικό ισλαμοφροσύνης, βασανιστήρια με ηλεκτροσόκ στα ισλαμογκούλαγκ των ανταρτών, εκτελεστικά αποσπάσματα που δολοφονούν ανελέητα νέα παιδιά στρατιώτες αιχμαλώτους πολέμου… Εγκλήματα που δεν παραγράφονται όσο κι αν αποσιωπώνται από το σιδηρούν παραπέτασμα της πληροφόρησης.

Το έγκυρο Οbservatoire de la christianophobie (23/09/13) δημοσιεύει ανατριχιαστικές εικόνες και ρεπορτάζ για τον θάνατο 26χρονου χριστιανού στη Συρία από τζιχαιστές. O σύριος χριστιανός Νinar Odisho δολοφονήθηκε άγρια στην πόλη Αl Thawra (Αl Tabqah) στη βόρεια Συρία το απόγευμα του Σαββάτου (21/09/13). Tην είδηση μεταδίδει πρωτογενώς ανταποκριτής του διεθνούς πρακτορείου ΑΙΝΑ. Ο Νinar είχε πάει στην πόλη που από τον Φεβρουάριο του 2013 βρίσκεται υπό τον έλεγχο του FSA και τρομοκρατικών ισλαμιστικών οργανώσεων όπως της Αλ Νούσρα. Αυτές οι ομάδες είχαν καταστρέψει στην ίδια πόλη και την ελληνορθόδοξη εκκλησία των Αγίων Σεργίου και Βάκχου που ήταν στην δικαιδοσία του μάρτυρα επισκόπου Παύλου Γιαζίζι. Οι τζιχαντιστές νεοάποικοι της περιοχής είχαν εκδιώξει από τις εστίες τους όλους του χριστιανούς που αρνήθηκαν να εξισλαμιστούν.

Ο Νinar Odisho επέστρεψε συνοδευόμενος από δύο φίλους του μουσουλμάνους για προστασία προκειμένου να εξακριβώσει σε ποιά κατάσταση ήταν το σπίτι της οικογένειάς του. Ένοπλοι τζιχαντιστές αντάρτες τους σταμάτησαν και τους υπέβαλαν σε εξακρίβωση στοιχείων μουσουλμανικής πίστης. Διαδεδομένη τακτική ρουτίνας πλέον στη Συρία που ανακάλυψε η Δύση με το ερωτηματολόγιο ισλαμικών φρονημάτων που υπέβαλαν τα υποψήφια θύματά τους στο εμπορικό κέντρο του Ναιρόμπι οι αντίστοιχοι εξτρεμιστές. Οι δύο φίλοι του, έδωσαν τις απαιτούμενες εγγυήσεις και εφέθηκαν ελεύθεροι. Τον Νinar τον βασάνισαν ως θανάτου παραμορφώνοντάς τον.

Ο βέλγος καθηγητής Pierre Piccinin που κρατήθηκε όμηρος για 5 μήνες από την ισλαμιστική οργάνωση Al Farouq καταγγέλει μεταξύ άλλων στο Le soir magazine 18/09/13 τις εμπειρίες του από το ισλαμιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης: 
«…Τότε μεταφερθήκαμε σ’ένα άλλο υπόγειο στο κέντρο του Qoussair. Kατεβήκαμε από μια ανεμόσκαλα που ύστερα την τράβηξαν. Παραμείναμε 5 ημέρες χωρίς να βγούμε. Ήταν φοβερό… Θα μας έστριβε σ’αυτό το υπόγειο. Μια μέρα μας έφεραν ένα νεαρό στρατιώτη του καθεστώτος, του κανονικού στρατού. Τον είχαν βασανίσει με ηλεκτροσόκ οι αντάρτες. Τον έλεγαν Talad. Ήταν πεπεισμένος ότι ο στρατός θα ερχόταν να μας σώσει. Αλλά τη νύχτα της 4ης προς 5ης Ιουνίου ένας αντάρτης τον διέταξε να βγει από το υπόγειο. Ακούσαμε ριπές από kalachnikov. Δεν τον ξαναείδαμε ποτέ πια», 
διηγείται ο Pierre.

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει και η προαναγγελθείσα καρατόμηση του Anton Malouhi από το Ισλαμικό Κράτος της Συρίας και του Ιράκ (ISIS), για τις κατηγορίες της «προδοσίας» και «ιεροσυλίας» παρά το γεγονός ότι προσχώρησε στον ελεύθερο συριακό στρατό της αντιπολίτευσης μετά την κατάκτηση της Μανσούρα στη Ράκα. Οι τζιχαντιστές του ISIS δήλωσαν ότι αδιαφορούν για την πολιτική του στράτευση με την ένοπλη αντιπολίτευση και ότι οφείλουν να τον αποκεφαλίσουν εφόσον είναι χριστιανός (alkhabar,21/09).
Στις 23/09/13, η κοινότητα της Κοιλάδας των χριστιανών, εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση με την οποία ζητάει από τα συριακά ΜΜΕ την αποκατάσταση της τιμής και της μνήμης, αν τελικά αποκεφαλισθεί, του Anton Malouhi (Wadi al Nsara news,23/09/13). Αναφέρουν συγκεκριμένα ότι ο εν λόγω χριστιανός ποτέ δεν απαρνήθηκε τον συριακό στρατό, ποτέ δεν ακολούθησε τον FSA, αντίθετα είχε απαχθεί από ενόπλους της αντιπολίτευσης πριν από 7 μήνες ενώ υπηρετούσε ως εθελοντής πολιτοφύλακας στη Μανσούρα.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]