Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ερντογάν δεν θέλει τον Καλγιοντζού στον Στρατό Ξηράς


Μεγάλο ερώτημα προκύπτει στις κρίσεις της ανώτατης διοίκησης της γειτονικής χώρας καθώς αύριο συνεδριάζει το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο (YAŞ).

Σύμφωνα με πληροφορίες στο φετινό συμβούλιο αναμένεται να αποστρατευθεί ο αρχηγός Στρατού Ξήρας Χαγρί Κιβρίκογλου. Σύμφωνα με τη δομή του στρατού στη θέση του Κιβρίκογλου, θα πρέπει να διοριστεί ο αρχηγός της Στρατοχωροφυλακής Μπεκίρ Καλγκιοντζού.

Όμως η κυβέρνηση Ερντογάν δεν επιθυμεί και τόσο πολύ την παρουσία του Καλγιοντζού στη θέση του αρχηγού Στρατού Ξηράς. Η εφημερίδα Χουριέτ το όνομα του Καλγιοντζού βρίσκεται ανάμεσα σε αυτά που αναφέρθηκαν στις ανακρίσεις της δίκης της οργάνωσης Εργκενεκόν όπως και σε αναφορές της ΜΙΤ για τα «σπίτια του στρατοπέδου». Εκεί αξιωματικοί συγκεντρώνονταν για να συζητήσουν το ενδεχόμενο ανατροπής της τουρκικής κυβέρνησης το 2005.

Επίσης ο Καλγιοντζού είναι από τους αξιωματικούς που συμμετείχε στην έντονη σύσκεψη του 2006 με τον Ερντογάν όπου είχε υπάρξει «λογομαχία» ανάμεσα στους στρατηγούς και τον τούρκο πρωθυπουργό. Οι στρατηγοί τότε υποστήριζαν πως η κυβέρνηση αυξάνει τον ισλαμικό κίνδυνο με τον Ερντογάν να τους απαντά με έντονο τρόπο.

Το ζήτημα με την ανανέωση του Καλγιοντζού είναι πως σε περίπτωση που γίνει αρχηγός Στρατού Ξηράς, αργότερα θα γίνει και αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων σύμφωνα πάντα με τη δομή του στρατού της γειτονικής χώρας.

Πηγή: On Alert Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]