Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αχρηστεύουν τη Βουλή και τους βουλευτές


Με Προεδρικό Διάταγμα θα κλείνουν οργανισμοί και θα κάνουν απολύσεις!

Όλο και περισσότεροι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας προσχωρούν στην άποψη ότι η σκλήρυνση της στάσης του Μεγάρου Μαξίμου και τα τελεσίγραφα για πρόωρες εκλογές υποκρύπτουν την επιδίωξη του Αντ. Σαμαρά για «ηρωϊκή έξοδο».

Ότι βλέποντας πως το πρόγραμμα δε «βγαίνει» και πως τα χειρότερα έρχονται, θα προκαλέσει μια κοινοβουλευτική κρίση που θα έχει ως συνέπεια να χάσει η κυβέρνηση τη δεδηλωμένη και αναγκαστικά η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές. Αυτό μπορεί να γίνει μετά από την καταψήφιση μιας τροπολογίας η μιας νομοθετικής ρύθμισης, έτσι ώστε η ευθύνη για την πτώση της κυβέρνησης να πέσει πάνω στους βουλευτές, οι οποίοι θα υποστούν βαρύ πολιτικό κόστος. «Δεν θα τους δώσουμε την ευκαιρία να πάνε σε πρόωρες εκλογές» διαμηνύουν οι βουλευτές, προσθέτοντας ότι αυτό δεν σημαίνει ότι θα υποστείλουν τη σημαία. «Σε κάθε νομοσχέδιο, σε κάθε ρύθμιση θα πιέζουμε, θα ζητάμε αλλαγές και διορθώσεις, θα φτάνουμε τα πράγματα στο κόκκινο, αλλά δεν θα υπερβαίνουμε το όριο» σημειώνουν. Εννοώντας ότι θα κινηθούν όπως ακριβώς και στην περίπτωση του πολυνομοσχεδίου, όπου οι αρμόδιοι υπουργοί πέρασαν «δια πυρός και σιδήρου» προκειμένου να εξασφαλίσουν τη θετική ψήφο των βουλευτών.

Παρά τα τελεσίγραφα και τις απειλές για πρόωρες εκλογές και διαγραφές, στο Μέγαρο Μαξίμου, κατά βάθος ανησυχούν με το κλίμα που επικρατεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Ενδεικτική είναι και η τροπολογία που πέρασε την Παρασκευή από τη Βουλή βάσει της οποίας οι καταργήσεις, συγχωνεύσεις Οργανισμών, άρα και οι απολύσεις υπαλλήλων, δεν θα χρειάζονται πλέον την έγκριση του Κοινοβουλίου. Αρκεί μια υπουργική απόφαση και ένα προεδρικό διάταγμα. Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση θα αποφύγει στο μέλλον επώδυνες ψηφοφορίες, όπως η τελευταία για τους εκπαιδευτικούς που τέθηκαν σε κινητικότητα, όπου δυο βουλευτές της ΝΔ (Ν. Κακλαμάνης, Δ. Κυριαζίδης) δήλωσαν «παρών».

Το κλίμα στις τάξεις των βουλευτών είναι τεταμένο και για ένα επιπλέον λόγο. Διότι, η Κοινοβουλευτική Ομάδα δεν έχει συνεδριάσει αρκετούς μήνες, παρά το γεγονός ότι στο διάστημα αυτό συνέβησαν σημαντικά γεγονότα, κυβερνητικές αλλαγές, ελήφθησαν και κρίσιμες αποφάσεις. «Μας θυμούνται μόνο όταν πρέπει να ψηφίσουμε μέτρα» τονίζουν και προσθέτουν: «Ας μας σεβαστούν επιτέλους! Για το μαρτύριο που τραβάμε καθημερινά όταν πρέπει να εξηγήσουμε στον κόσμο την αναγκαιότητα της πολιτικής που εφαρμόζεται και τα μέτρα που λαμβάνονται». 

Το χάσμα μεταξύ ηγεσίας και βουλευτών διευρύνεται και δεν είναι λίγοι που εκτιμούν ότι αν ο κ. Σαμαράς δεν αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για να γεφυρωθεί, πολύ σύντομα θα βρεθεί προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Πηγή: Το Παρόν



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]