Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επεισόδια στη δίκη για την υπόθεση Εργκένεκον στην Τουρκία

Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να απομακρύνει τους διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν κοντά στο δικαστήριοΜε χρήση δακρυγόνων απομάκρυνε η αστυνομία στην Τουρκία τους διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν κοντά στην αίθουσα του δικαστηρίου, όπου αναμένεται σήμερα να ανακοινωθούν οι ετυμηγορίες στην υπόθεση “Εργκένεκον”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε κοντά στο δικαστήριο του Σιλιβρί παρά τις προειδοποιήσεις της αστυνομίας.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας όλοι οι αυτοκινητόδρομοι που οδηγούν στο δικαστήριο έκλεισαν προκειμένου να μην μπορούν να το προσεγγίσουν οι διαδηλωτές, ενώ ένα στρατιωτικό ελικόπτερο περιπολεί στην περιοχή.

Μέλη των επίλεκτων δυνάμεων μεταφέθηκαν στο Σιλιβρί από γειτονικές πόλεις, ενώ αστυνομικοί έλαβαν θέσεις κοντά στην περιοχή από αργά χθες το βράδυ.

Μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου επιτρέπεται η είσοδος μόνο στους δικηγόρους, τους κατηγορούμενους και σε δημοσιογράφους, οι οποίοι υποβλήθηκαν σε αυστηρούς ελέγχους. Στην αίθουσα δεν επιτρέπεται η χρήση υπολογιστών.
Ακόμη και οι οδηγοί των οχημάτων που μετέφεραν τους δημοσιογράφους στο δικαστήριο πέρασαν από έλεγχο για να διακριβωθεί η ταυτότητά τους.

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε τελικώς περίπου στις 12 το μεσημέρι ύστερα από τρίωρη καθυστέρηση.

Το δικαστήριο θα εκδώσει σήμερα απόφαση για τους σχεδόν 300 κατηγορούμενους για συμμετοχή στο σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης Ερντογάν στην υπόθεση “Εργκένεκον”.

Οι εισαγγελείς υποστηρίζουν ότι ένα δίκτυο αποτελούμενο από εθνικιστές με την κωδική ονομασία “Εργκένεκον”, επεδίωξε ανεπιτυχώς να ανατρέψει την κυβέρνηση του ισλαμιστή πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, οργανώνοντας βίαιες, αποσταθεροποιητικές ενέργειες ώστε να προλειανθεί το έδαφος για επέμβαση του στρατού.

Μεταξύ των κατηγορουμένων βρίσκονται αξιωματικοί του στρατού, δημοσιογράφοι και ακαδημαϊκοί καθώς και ο απόστρατος στρατηγός Ιλκέρ Μπασμπούγ, πρώην αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων, οι οποίοι αρνούνται τις κατηγορίες.

Το δικαστήριο αναμένεται να ξεκινήσει εντός ολίγου την ανακοίνωση των αποφάσεών του. Οι εισαγγελείς έχουν ζητήσει την επιβολή ισόβιας κάθειρξης για 64 από τους κατηγορούμενους. Όσοι κριθούν ένοχοι αναμένεται να εφεσιβάλουν την απόφαση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]