Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ζητείται ομαλή διέξοδος

Γράφει ο Νικόλαος Μουτσόπουλος

Πριν εκραγούν ανεξέλεγκτα χωρίς κεντρική κατεύθυνση και σαφείς στόχους οι εξουθενωμένοι, απελπισμένοι και αγανακτισμένοι πολίτες.
Χρειαζόμαστε έναν υπεύθυνο πολιτικό φορέα που θα βγάλει από το αδιέξοδο κατ’ αρχήν την οικονομία, τα δύο εκατομμύρια ανέργους, τους λοιπούς αποκλεισμένους από το σύστημα πολίτες δεύτερης κατηγορίας και θα δεσμευτεί υπεύθυνα στους εξής στόχους:

Πρώτον: Άμεση άρση κάθε συνταγματικής προνομιακής προστασίας των πολιτικών για την πλήρη κάθαρση του πολιτικού συστήματος.
Δεύτερον: Άμεση καταγγελία μονομερώς του Δουβλίνου 2 σε θέματα λαθρομετανάστευσης και αν χρειαστεί έξοδος από το Σένγκεν. (Κανένα πρόβλημα για τον τουρισμό).
Τρίτον: Επιμερισμό των οφειλών του χρέους σε αυτούς που το δημιούργησαν και σε αυτούς που το καρπώθηκαν. Οι υπόλοιποι δεν χρωστάμε τίποτα.
Τέταρτον: Δέσμευση για την δημιουργία νέου συντάγματος που θα περιλαμβάνει τον πλήρη διαχωρισμό των τριών εξουσιών με το ασυμβίβαστο ταυτόχρονης άσκησης νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας. Μείωση του αριθμού των βουλευτών σε 200. Κατάργηση του άρθρου 86 και η επί πλέον αποσαφήνιση του άρθρου 4 ώστε να εξασφαλίζεται πλήρως η ισονομία μεταξύ όλων των πολιτών. Απελευθέρωση της ιδιωτικής οικονομίας από την κρατική γραφειοκρατία και τις παράλογες νομοθετικές στρεβλώσεις ως ο μόνος υγιής δρόμος για την ανάπτυξη.

Δεν είμαι αφελής να πιστεύω ότι κάποιο από τα υπάρχοντα κόμματα θα ενστερνιστεί αυτές τις αυτονόητες προσδοκίες των πολιτών και ότι θα επιχειρήσει να τις υλοποιήσει.

Εύχομαι όμως να συμβεί σαν τελευταία ελπίδα ομαλότητας και τότε, σε ότι με αφορά, θα ξαναψηφίσω για πρώτη φορά μετά από το 1993 για να πραγματοποιηθούν επί τέλους αυτές οι απολύτως αναγκαίες πολιτειακές και πολιτικές αλλαγές.

Αν όμως οι πολιτικοί επιλέξουν για μια ακόμα φορά να διασώσουν τα προνόμιά τους μέσα σ’ αυτό το διεφθαρμένο και ανθελληνικό καθεστώς, εις βάρος του λαού και της χώρας, τότε να ελπίζουν ότι μπορεί να σωθούν μόνο αν διαθέτουν ιδιόκτητα ελικόπτερα.



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Μην ονειρευεστε .
    Το χαος , η λιμοκτονια και ο χαλασμος των Ελληνων ειναι προσχεδιασμενα .
    Τα κομματα , κομματιαζουν το Εθνος .
    Η Δημο-κρατια δεν τα εχει ουδεμια αναγκη .
    Εκ του μηδενος θα Αναστηθουμε .
    Ο Φοινιξ που ξαναζει απο τις σταχτες του , δεν ειναι παραμυθος . Ειναι ΙΣΤΟΡΙΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να κρατήσουμε τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις εξυπνάκια ε?

    Να τις συνταγματοποιήσουμε μήπως και τις δανειακές συμβάσεις ?

    Σαφώς θα βρεις πολλούς χρήσιμους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς! Ομαλή διέξοδος δεν υπάρχει, τουλάχιστον δε θα είναι ομαλή για τους κυβερνώντες και τους διαπλεκόμενους μαζί τους. Η επίθεση εναντίον του Χατζηδάκη θα μοιάζει χάδι.

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]