Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συναντήσεις Διοικητή Ενόπλων Δυνάμεων Τουρκίας στα Kατεχόμενα


  • Αταμάν: «Είναι τιμή για εμένα να παρευρίσκομαι στους «εορτασμούς» ως πολεμιστής» 
  • Έρογλου: «Οι Τουρκοκύπριοι τώρα ζουν στη γη τους κάτω από το «κράτος» τους και με τουρκικές εγγυήσεις»
Ο αρχηγός των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, Διοικητής Yalcin Ataman, ο οποίος βρίσκεται στα κατεχόμενα για τους “εορτασμούς” της 29ης επετείου της τουρκικής εισβολής, έγινε σήμερα δεκτός από τον ηγέτη του ψευδοκράτους Ντερβίς Ερογλου, τον «πρόεδρο» της ψευδοβουλής Χασάν Μποζέρ και τη λεγόμενη πρωθυπουργό Σιμπέλ Σιμπέρ.


Κατά τις επισκέψεις, ο Διοικητής είπε ότι είναι τιμή για αυτόν να παρευρίσκεται στους «εορτασμούς» ως πολεμιστής, προσθέτοντας ότι οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις θα είναι πάντα η μεγαλύτερη ασφάλεια για τους Τουρκοκυπρίους, στο πλαίσιο του «συντάγματος» του ψευδοκράτους και σύμφωνα με τα δικαιώματα που απορρέουν από διεθνείς συμφωνίες. Ανέφερε ότι οι Τουρκοκύπριοι θα συνεχίσουν με αποφασιστικότητα για λύση.

Ο Ντερβίς Ερογλου δήλωσε ότι «είναι τιμή για το ψευδοκράτος να παρίσταται στις εκδηλώσεις ο Διοικητής Αταμάν», προσθέτοντας ότι «οι Τουρκοκύπριοι τώρα ζουν στη γη τους κάτω από το «κράτος» τους και με τουρκικές εγγυήσεις».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη ψευδοβουλή, ο «πρόεδρός» της κ. Μποζέρ είπε ότι οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι η μεγαλύτερη εγγύηση για τους Τ/κ και ότι οι Τ/κ γνωρίζουν ότι δεν είναι δυνατό να συνεχίσουν να υπάρχουν χωρίς τις εγγυήσεις της Τουρκίας.

Ευχήθηκε όπως υπάρξει μια λύση αλλά εξέφρασε απαισιοδοξία ότι αυτό θα γίνει κατορθωτό το εγγύς μέλλον. Είπε ότι η μονομερής εκμετάλλευση των φυσικών πόρων της περιοχής μπορεί να επηρεάσει τις συνομιλίες αρνητικά.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με την κ. Σιμπέρ, η τελευταία είπε ότι «η 20η Ιουλίου αποτελεί σταθμό στην ιστορία των Τουρκοκυπρίων», οι οποίοι υποστηρίζουν μια λύση.

Τέλος, εξέφρασε την ελπίδα η διεθνής κοινότητα να αντιληφθεί «το δίκαιο» των Τουρκοκυπρίων και να καταστούν παγκόσμιοι πολίτες.

Πηγή: ΟnlyCy.com




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]