Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κούρδοι Συρίας: Έτοιμοι για ανακήρυξη αυτονομίας


«Ένα παράρτημα του PKK, το PYD της Συρίας, είναι έτοιμο να κηρύξει αυτονομία και έχει, ήδη, δημιουργήσει την 8η ταξιαρχία, μέλη της οποίας συμμετείχαν στις συγκρούσεις με το PKK στην Τουρκία», γράφει σήμερα η εφημερίδα ‘Σαμπάχ’, η οποία επισημαίνει ότι στην περιοχή των Κούρδων έχουν δημιουργεί οκτώ στρατόπεδα των Κούρδων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα η ένοπλη πτέρυγα του κόμματος PYD, η YPG (Προστασία Λαϊκής Άμυνας) έχει οργανώσει τα στρατόπεδα αυτά αφού ήρθε σε σύγκρουση με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό των άλλων ανταρτών.

Οι Κούρδοι κατέβασαν από την πόλη Ρες αλ Άιν την σημαία του Ελεύθερου Συριακού Στρατού και τοποθέτησαν την κουρδική σημαία του κόμματος PYD.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα που επικαλείται πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών, μέλη του κόμματος PYD και της YPG, είχαν συμμετάσχει μαζί με τους αντάρτες του PKK σε δραστηριότητες στην Τουρκία και αρκετά μέλη από τις οργανώσεις αυτές είχαν σκοτωθεί από τον τουρκικό στρατό. 

Τουρκάλα βουλευτής: «Οι Κούρδοι στη Συρία θέλουν να ανοίξουν διάδρομο για το πετρέλαιο»

Το μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης και μέλος του κυβερνώντος κόμματος AKP, η Δρ Pelin Gündeş Bakır επισημαίνει ότι η κυριαρχία του κόμματος των Κούρδων της Συρίας – PYD, που είναι μια προέκταση του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος- PKK, στοχεύει στην ολοκλήρωση ενός σχεδίου των Κούρδων του Βορείου Ιράκ.

Η Bakır υποστηρίζει ότι η αυτόνομη περιοχή του βόρειου Ιράκ, η οποία έχει τεράστια αποθέματα πετρελαίου σκοπεύει τη μεταφορά του ορυκτού, στη Μεσόγειο Θάλασσα, μέσω ενός διαδρόμου από τις κουρδικές περιοχές της Συρίας. Με τον τρόπο αυτό η περιοχή του βόρειου Ιράκ θα παρακάμψει την Τουρκία και θα μεταφέρει 45 δισεκατομμύρια δολάρια αποθέματα μαύρου χρυσού.

Η Pelin Gündeş Bakır σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία του κόμματος, επεσήμανε τον κίνδυνο για την Τουρκία από την ανάδειξη του κουρδικού κόμματος στη Συρία, το οποίο χαρακτηρίζει ως προέκταση μιας τρομοκρατικής οργάνωσης, όπως είναι το PKK.

Η Τουρκάλα βουλευτής θα τονίσει ότι ο ίδιος ο Οτσαλάν πολλά χρόνια είχε ζήσει μαζί με τους Κούρδους της Συρίας και ο πατέρας του είχε υποστηρίξει τον πατέρα του σημερινού προέδρου αλ Άσαντ.

Θα συνεχίσει λέγοντας όσα υποστηρίζει είναι ένα σχέδιο των Κούρδων και ότι οι Κούρδοι γι’ αυτό έχουν διαφοροποιηθεί από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό και τον πολεμούν.

Θα προτείνει, μάλιστα, το κουρδικό κόμμα της Συρίας- PYD, να μπει στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων, ως προέκταση του PKK και καλεί προς τούτο την ενημέρωση της Αμερικής και των ευρωπαϊκών χωρών.






Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]