Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κάτι χρωστάτε, αγαπητέ κύριε

Ήρθατε στην πατρίδα μας, για να επιθεωρήσετε τα αποτελέσματα της ανεξήγητης εμμονής σας στην καταστροφή του τρόπου της ζωής μας. Γίνατε δεκτός με τιμές που δεν σας αρμόζουν. Χωρίς ίσως να το επιδιώξετε, διαταράξατε την καθημερινότητα των Αθηναίων, παρεμποδίζοντας την ελεύθερη μετακίνησή τους στο κέντρο της πρωτεύουσας. Ανταλλάξατε φιλοφρονήσεις με τους οικοδεσπότες σας και τους κάνατε «συστάσεις», όπως ο δάσκαλος στους μαθητές, να μην κάνουν λόγο για περαιτέρω «κούρεμα» του χρέους, διότι αυτό βλάπτει την... Ελλάδα. Λες και σας ενδιαφέρει αν θα υποστεί βλάβη μια χώρα την οποία προσπαθείτε αόκνως να μετατρέψετε σε κρανίου τόπο.

Σε συνέντευξη που παραχωρήσατε σε ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό αποφανθήκατε ότι ουδέποτε «προσβάλατε» τους Ελληνες και πως υπάρχουν «προκαταλήψεις» για το άτομό σας. Ισως στον δικό σας αξιακό κώδικα η διάλυση του οικονομικού και κοινωνικού ιστού μιας χώρας που δεν ονομάζεται Γερμανία να μη συνιστά προσβολή. Ισως θεωρείτε την κατοχή που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα από τη χώρα σας μια «παρεξήγηση» και η εναντίωση των Ελλήνων στα σχέδιά σας να αποτελεί για εσάς και τους ομοίους σας μια «προκατάληψη». Μπορεί να σκέπτεστε έτσι, αλλά ουδόλως αυτό απασχολεί τους Ελληνες. Αλλο είναι εκείνο που τους ενδιαφέρει και δεν είναι προσωπικό. Είναι πρακτικό: Τα χρήματα που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα για την περίοδο της Κατοχής.

Αγαπητέ κ. Σόιμπλε, οι πρόγονοί σας αποπειράθηκαν να κυριαρχήσουν στον κόσμο με τη φωτιά, το ατσάλι και τους θαλάμους αερίων. Απέτυχαν, επειδή κοίταξαν στην άβυσσο και η άβυσσος αντιγύρισε το βλέμμα. Οι πρόγονοί σας, κ. Σόιμπλε, κατέβασαν το κεφάλι και κατέβαλαν σε κάποιους το αντίτιμο για τις αγριότητες που διέπραξαν. Στους Ελληνες δεν έδωσαν τίποτε οι αποδοχείς των κλοπιμαίων των εγκληματιών της Βέρμαχτ και των Ες-Ες.

Το αναγκαστικό δάνειο, που παρανόμως και διά της βίας άρπαξαν οι ναζί από την Ελλάδα, υπολογίζεται σε 54 δισ. ευρώ - δίχως τους τόκους. Οι πολεμικές επανορθώσεις ανέρχονται σε 108 δισ. - χωρίς τους τόκους. Αν συνυπολογιστούν και οι τόκοι στα προαναφερθέντα ποσά, τότε το σύνολο της οφειλής μπορεί και να προσεγγίσει το 1 τρισ. Ευρώ.

Αγαπητέ κ. Σόιμπλε, οι Ελληνες δεν ζητούν τον σεβασμό σας. Τον παγκόσμιο σεβασμό το έθνος μας τον έχει κατακτήσει με τις θυσίες και τις εμπνεύσεις του. Τα πεδία των μαχών, οι επιστήμες και οι τέχνες είναι τα αμάχητα τεκμήρια ότι μας αξίζει κάθε σεβασμός.

Τα χρήματα να επιστρέψετε, κ. Σόιμπλε. Αυτό αξιώνουμε από εσάς και τους ομοεθνείς συναυτουργούς σας. Τα χρωστάτε και θα τα επιστρέψετε θέλοντας και μη.





Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]