Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΝΑΤΟ: Έρχεται η συντριβή για τους “αντάρτες” εισβολείς στην Συρία!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικάνικης ημερήσιας εφημερίδας World Tribune (19/07/13), αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ ξεκαθάρισαν ότι ο Πρόεδρος Bashar Assad ουσιαστικά απέτρεψε κάθε βραχυπρόθεσμη ή μακροπρόθεσμη απειλή από την Σουννιτική ανταρσία στη Συρία. 

Μετά από σύσκεψη με Δυτικές Μυσικές Υπηρεσίες αξιολογούν ότι «η Σουννιτική εκστρατεία κατά της διακυβέρνησης Άσσαντ έχει ήδη αποτύχει εδώ και τρεις μήνες». 
Οι ίδιοι τόνισαν, ότι «ο Αραβικός Συριακός Στρατός , με την έμμεση υποστήριξη Ιράν και Ρωσίας θα καταλάβει ως το τέλος του 2013 όλους τους μεγάλους εναπομείναντες θύλακες των ανταρτών μ’εξαίρεση κάποιους στη Βόρεια Συρία».

Στις 18 Ιουλίου ο Υπαρχηγός του Αμερικανικού Στρατού, στρατηγός Martin Denpsey, δήλωσε ότι «επί του παρόντος υπάρχει κύμα μεταστροφής υπέρ του Άσσαντ». Οι νατοικές πηγές θεωρούν ότι αυτό το δεδομένο οδήγησε στην απόφαση μη αποστολής όπλων στους Σουννίτες αντάρτες από Βρετανία, Γαλλία, ΗΠΑ: «Η εκστρατεία των ανταρτών παρουσιάζει δραματική επιδείνωση από τον Απρίλη ως σήμερα. Δεν είναι πια σαφές ποιός πολεμάει τον Άσσαντ ή ποιός απλά διεκπεραιώνει αποστολή μισθοφόρου».

Οι ίδιες πηγές θεωρούν ότι «οι περισσότεροι Σύριοι που αναμείχθηκαν στην εξέγερση- συμπεριλαμβανομένων αυτών του FSA- σταμάτησαν να πολεμούν εναντίον του Αραβικού Συριακού Στρατού και πλέον αποτελούν ένα συνοθύλευμα μαχητών που έχουν αφομοιωθεί από ξένους μαχητές εκ των οποίων οι περισσότεροι έχουν διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα».

O Yπουργός των Eξωτερικών John Kerry, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του σε στρατόπεδο σύριων προσφύγων στην Ιορδανία, δήλωσε ότι «οι Σύριοι αντάρτες βρίσκονται σε αναβρασμό και θυμό γιατί δεν προβαίνουμε στην προσδοκόμενη βοήθεια. Tους εξήγησα ότι αυτό δεν είναι τόσο απλό όσο αυτοί θεωρούν…».
Στα μέσα Ιουλίου, Βρετανία και Γαλλία διαμήνυσαν την αντίθεση τους στην αποστολή οπλισμού στους «αντάρτες».Tα ίδια υψηλόβαθμα στελέχη υπογράμμισαν ότι οι δύο χώρες ως τον Ιούνιο ήταν οι βασικοί υπέρμαχοι για τον εξοπλισμό της αντιπολίτευσης αλλά τώρα συνειδητοποιούν ότι αυτός ο οπλισμός θα κατέληγε στους παραστρατιωτικούς της « Αλ Κάιντα ».

Πηγή: World Tribune


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]