Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο πόλεμος θα εξαπλωθεί πολύ πιο πέρα από τη Μέση Ανατολή

Το σοκαριστικό βίντεο, που δημοσιεύθηκε στο Διαδίκτυο, όπου ακραίοι ισλαμιστές της συριακής αντιπολίτευσης με ιδιαίτερη σκληρότητα σκοτώνουν τον καθολικό ιερέα Φρανσουά Μουράντ και άλλους δύο χριστιανούς, συγκλόνισε τη διεθνή κοινότητα.

Στο βίντεο φαίνεται καθαρά, πώς οι αντάρτες φωνάζοντας «Αλλάχ ακμπάρ!» κόβουν το κεφάλι του άνδρα, ενώ την ίδια ώρα το «κοινό» που έχει συγκεντρωθεί γύρω, μεταξύ αυτών και παιδιά, σχεδόν χαμογελώντας παρακολουθούν τη σκηνή, ενώ ορισμένοι μάλιστα βιντεοσκοπούν την εκτέλεση με κινητά τηλέφωνα. Όπως ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Βατικανού, οι επιτιθέμενοι κατέλαβαν το μοναστήρι, όπου ζούσαν τα θύματά τους.

Αυτές οι δολοφονίες έγιναν μία ακόμα απόδειξη της δίωξης των χριστιανών στη Μέση Ανατολή, στην προκειμένη περίπτωση στη Συρία, δήλωσε σε συνέντευξη στη «Φωνή της Ρωσίας» ο διάσημος Ισπανός βατικανολόγος και διευθυντής του καθολικού περιοδικού «Religión Digital» Χοσέ Μανουέλ Βιντάλ:

Οι χριστιανοί στη Συρία, αναμφίβολα, καταπιέζονται, ενώ με την έναρξη του εμφυλίου πολέμου η κατάστασή τους χειροτέρεψε ακόμα περισσότερο. Όσον αφορά το βίντεο, κατά τη γνώμη μου, δεν είναι πραγματικό. Το γεγονός της δολοφονίας υπήρξε, αυτό επιβεβαιώθηκε από εκπροσώπους του Τάγματος των Φραγκισκανών και από το Βατικανό, αλλά το βίντεο, το πιθανότερο είναι, ότι δεν έχει σχέση με τη συγκεκριμένη δολοφονία.

Ο Χοσέ Μανουέλ Βιντάλ εξέφρασε την ανησυχία του για τη μαζική φυγή χριστιανών από τη Συρία, όπως και άλλων κατοίκων της χώρας αυτής. Αιτία είναι η κλιμάκωση της σύγκρουσης στη χώρα και η πιθανότητα ανόδου στην εξουσία ακραίων ισλαμιστών σε περίπτωση πτώσης του καθεστώτος του Μπασάρ Άσαντ:

Αν οι ισλαμιστές έρθουν στην εξουσία, τότε τους χριστιανούς εκεί απλά θα τους σφάξουν. Αυτό το καταλαβαίνουν πολύ καλά στο Βατικανό. Ο Πάπας Φραγκίσκος έχει επανειλημμένα καλέσει τις αντιμαχόμενες πλευρές να σταματήσουν την αιματοχυσία και να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Επιπλέον, έχει αναθέσει σε ορισμένους υψηλόβαθμους καθολικούς, μεταξύ αυτών και σε εκπροσώπους της Αποστολικής Νουντσιατούρας στη Δαμασκό, να προσπαθήσουν να επηρεάσουν την πορεία της σύγκρουσης.

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος του Ισπανικού Συλλόγου Θυμάτων της Τρομοκρατίας (ACVOT) Χοσέ Βάργκας σε συνέντευξη στη «Φωνή της Ρωσίας» δήλωσε την ανάγκη για γρήγορο τερματισμό της βίας στη Συρία, που απειλεί πλέον τη διεθνή ασφάλεια:

Με ανησυχεί πολύ το γεγονός, ότι η πλειοψηφία των Σύρων ανταρτών είναι ακραίοι ισλαμιστές, πραγματικοί εξτρεμιστές, που έχουν τη λογική διαβόητων τρομοκρατών. Αν η διεθνής κοινότητα δεν ασχοληθεί σοβαρά με την κατάσταση σε αυτή τη χώρα, τότε δεν θα υπάρξει ποτέ ειρήνη εκεί, και συνεπώς, ο πόλεμος θα εξαπλωθεί πολύ πέρα από τη Μέση Ανατολή.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ο πόλεμος είναι ήδη παγκόσμιος, από τη μέρα που ο ισλαμολάτρης Ομπάμα μπήκε στο "Λευκό" Οίκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]