Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σύμβουλος του Ερντογάν φοβάται ότι θα τον σκοτώσουν με... τηλεκίνηση

Το ότι η Τουρκία περνάει μία πάρα πολύ δύσκολη περίοδο, είναι ένα γεγονός διεθνώς καταγεγραμμένο. Το ότι η Τουρκία σήμερα μεταλάσσεται σε προς άγνωστη πολιτική κατεύθυνση, είναι επίσης ένα θέμα που απασχολεί τόσο τους τούρκους πολίτες όσο και -κυρίως- τις γείτονες με την Τουρκία χώρες. Το ότι ο τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν βιώνει μία αφόρητη πίεση (τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό) και έχει υποπέσει σε μεγάλα πολιτικά λάθη, σε σημείο μάλιστα να αμφισβητείται όχι μόνο η πολιτική του ορθότητα, αλλά και η ορθότητα λειτουργίας των εγκεφαλικών του λειτουργιών (δεν είναι λίγοι εκείνοι οι διεθνείς σχολιαστές - αναλυτές, αλλά και διπλωμάτες που έχουν χαρακτηρίσει τον Ερντογάν από αλλαζόνα ως "παράφρονα"). 

Έτσι, καμία -σχεδόν- έκπληξη δεν νιώσαμε όταν μάθαμε πως ο πρώτος τη τάξει σύμβουλος του τούρκου πρωθυπουργού φοβάται πως θα επιχειρηθεί να δολοφονηθεί ο Ερντογάν. Αν και μέχρι σήμερα έχουν γίνει κάποιες απόπειρες δολοφονίας του ισλαμιστή τούρκου πρωθυπουργού, ομολογούμε πως αισθανθήκαμε παράξενα με τον  ισχυρισμό ότι είναι πιθανόν να δολοφονηθεί  με... τηλεκίνηση!

Διαβάζουμε, λοιπόν, στο γνωστό OnAlert και σε άρθρο του Μανώλη Κωστίδη πως στη σύσκεψη του Σαββάτου που πραγματοποίησε ο Ερντογάν με τον Αχμέτ Νταβούοτλγου και τον διοικητή της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν συμμετείχε και ο νέος σύμβουλος Α΄ Γιγίτ Μπουλού ο οποίος διορίστηκε πριν απο λίγες ημέρες.

Ο ίδιος ως δημοσιογράφος μέχρι πριν από 2 χρόνια ήταν σφοδρός επικριτής του Ερντογάν όμως το τελευταίο διάστημα είχε αρχίσει να τον εξυμνεί.

Από 31 Μαΐου όταν άρχισαν τα επεισόδια στο πάρκο Γκεζί στις θεωρίες του προχώρησε ακόμη πιο πέρα και ανέπτυξε τη θεωρία της συνωμοσίας εναντίον του Ερντογάν.

Ο ίδιος είχε μιλήσει και «ιμπεριαλιστές που θέλουν να ανατρέψουν τον Ερντογάν ακόμη και για «έργο της παρακρατικής οργάνωσης Εργκενεκόν στο πάρκο Γκεζί».

Στις 16 Ιουνίου ο Μπουλούτ σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο A Ηaber είχε αναφέρει πως κάποιοι θέλουν να δολοφονήσουν τον Ερντογάν:
«Ο πρωθυπουργός έγινε στόχος επειδή ανέφερε πως η Κωνσταντινούπολη θα γίνει οικονομικό κέντρο. Η Τουρκία τα τελευταία χρόνια κατά μέσο όρο αύξησε το ΑΕΠ της κατά 3%. Οι ευρωπαϊκές χώρες παρουσιάζουν μείωση στο ΑΕΠ κατά 1%. Γι’αυτό στόχος είναι Ερντογάν και κάποιοι θέλουν να τον δολοφονήσουν . Πιστεύω μάλιστα πως γίνονται προσπάθειες δολοφονίας του με τηλεκίνηση και με διάφορες άλλες μεθόδους .Ο πρωθυπουργός είναι η τιμή μου και γι’αυτό τον ψήφισα».
Ο Tούρκος πρωθυπουργός τώρα πια θα ακούει τις συμβουλές αυτού του ανθρώπου και θα καθορίζει την πολιτική της κυβέρνησης του. 

Ενδεχομένως να υπάρχουν κάποιοι κύκλοι που επιθυμούν την πτώση Ερντογάν. Ενδεχομένως κάποιοι να σκέφτονται και την δολοφονία του, η οποία όμως μάλλον δεν θα τους εξυπηρετήσει αυτή τη στιγμή, αφού θα τον μετατρέψει από τύρρανο σε "μάρτυρα του ισλάμ". Ενδεχομένως να υπάρχει σχέδιο αλλαγής της πολιτικής ηγεσίας στην Τουρκία, προκειμένου να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένοι σχεδιασμοί των δυτικών της φίλων... Όμως, άλλο το να συμβαίνει κάτι από αυτά και τελείως διαφορετικό το να υπάρχουν φόβοι για δολοφονία του Ταγίπ Ερντογάν με... τηλεκίνηση!

Περαιτέρω σχολιασμοί είναι μάλλον αχρείαστοι, αφού -σύμφωνα με τον τούρκο σύμβουλο- φαίνεται πως ο πλανήτης (ίσως και το σύμπαν) έχουν συνωμοτήσει κατά του "υπέροχου" Ερντογάν. Είναι πλέον προφανές πως στο πρωθυπουργικό γραφείο της Τουρκίας πρωτεύουσα θέση έχει η... παραφροσύνη. Και αυτό μόνο ως καλό σημάδι δεν μπορεί να εκληφθεί από τις γειτονικές με την Τουρκία χώρες. Αν, μάλιστα, είναι αληθές πως ο τούρκος πρωθυπουργός πάσχει από καρκίνο, τότε κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την περίπτωση να επιχειρήσει την αποχώρησή του από τα εγκόσμια μέσω μίας μεγάλης πρόκλησης, που δεν θα έχει "περιορισμούς" ούτε και θα δέχεται "έξωθεν παρεμβάσεις", η οποία και θα καταστήσει τον Ερντογάν ως μάρτυρα και ήρωα του Ισλάμ...

 

Η αναδημοσίευση ενυπόγραφων άρθρων και μεταφράσεων του ιστολογίου επιτρέπεται μόνο με έγγραφη ενεργή αναφορά στο ιστολόγιο, ως ένδειξη σεβασμού προς τον γράφοντα, αλλά και ως απόδειξη, έστω και δια της αντιγραφής, πως γινόμαστε καλύτεροι ...


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]