Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ξεκινά “διαβολο-βδομάδα” που θα κρίνει πολλά


«Διαβολοβδομάδα» ξεκινά από σήμερα που θα θέσει σε δοκιμασία την κοινωνία αλλά και την δικομματική κυβέρνηση.

* Αύριο εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο με τις πρώτες διαθεσιμότητες-κινητικότητες στο δημόσιο τομέα (δημοτικοί αστυνομικοί, σχολικοί φύλακες, κατηγορίες εκπαιδευτικών) τον φολορολογικό κώδικα... και άλλες εκατό διατάξεις.

Οι ενστάσεις που έχουν διατυπώσει έξι βουλευτές της ΝΔ και δύο του ΠΑΣΟΚ έχουν σημάνει μεν συναγερμό στα επιτελεία των δύο συκυβερνώντων κομμάτων, ωστόσο οι πληροφορίες επιμένουν ότι οι «ενστάσεις» δεν θα μεταφρασθούν σε αρνητική ψήφο – κυρίως μετά τις «βελτιώσεις» που δρομολογούνται στο θέμα της δημοτικής αστυνομίας, με ένα μεγάλο τμήμα της να αφομοιώνεται στην ΕΛΑΣ.

Παρά ταύτα, το «μασάζ» στους κυβερνητικούς βουλευτές θα συνεχισθεί μέχρι την τελευταία στιγμή. Μάλιστα για σήμερα νωρίς το πρωί έχει προγραμμτισθεί σύσκεψη των βουλευτών της ΝΔ στα γραφεία του κόμματος στην Συγγρού προκειμένου να τους ενημερώσουν οι τρεις συναρμόδιοι υπουργοί Γ.Στουρνάρας, Γ.Μιχελάκης και Κυρ.Μητσοτάκης.

Η ψηφοφορία επί του πολυνομοσχεδίου έχει προγραμματισθεί για αύριο το βράδυ και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ονομαστική.

Απεργιακό μπαράζ

* Η διαδικασία στη Βουλή θα συνδυαστεί με απεργίες και κινητοποιήσεις στους δήμους, ενώ η ΓΣΕΕ αποφάσισε από κοινού με την ΑΔΕΔΥ 24ωρη γενική απεργία για αύριο.

Μάλιστα, με πολλούς δημάρχους να προσανατολίζονται σε ομαδικές παραιτήσεις, η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδα (ΚΕΔΕ) αποφάσισε να βάλει λουκέτο στις δημοτικές υπηρεσίες από σήμερα μέχρι την Τετάρτη. Απ΄αυτήν την απόφαση εξαιρούνται οι λεγόμενες «κοινωνικές υπηρεσίες» - εκτός από την αυριανή ημέρα, όπου δεν θα λετιουργήσει τίποτα λόγω της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ.

24ωρες απεργίες για αύριο και μεθαύριο έχουν εξαγγελθεί και στον χώρο της Δημόσιας Υγείας (δημόσια νοσοκομεία, ΕΚΑΒ) παρότι, όπως διευκρινίζει η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών, δεν έχει τεθεί θέμα διαθεσιμότητας του νοσοκομειακού προσωπικού «σ΄αυτή τη φάση».

Κάλπη για τον Παπακωνσταντίνου

* Μέσα στον ...χαμό του πολυνομοσχεδίου, η Βουλή θα κρίνει απόψε την «τύχη» του Γιώργου Παπακωνσταντίνου όσον αφορά στις ευθύνες του για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Σε μυστική ψηφοφορία (με κάλπη) η Ολομέλεια θα αποφασίσει την παραπομπή του ή όχι στο Δικαστικό Συμβούλιο – στο ενδιάμεσο Σώμα δηλαδή που θα κρίνει, με τη σειρά του, εάν συνετρέχουν οι λόγοι παραπομπής του πρώην υπουργού Οικονομικών στο Ειδικό Δικαστήριο.

Μέχρι χθες τη νύχτα οι πληροφορίες ανέφεραν ότι όλα τα κόμματα θα εισηγηθούν «ναι» στην παραπομπή.

Ερχεται κι ο Σόιμπλε

* Μέσα σ΄αυτό το κλίμα η κυβέρνηση ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Πέμπτη τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Στις αποσκευές του θα βρίσκεται η πρόταση για σύσταση ελληνικής επενδυτικής τράπεζας που θα έχει έδρα το Λουξεμβούργο και θα χρηματοδοτείται από την γερμανική κρατική επενδυτική τράπεζα KfW, την ευρωπαϊκή ΕΤΕπ και το ΕΣΠΑ.

Η πρόταση (που παρουσιάσθηκε από το “Κεφάλαιο” στις 29 Ιουνίου) αφορά στη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενώ το εγχείρημα χαρακτηρίζεται “πρωτοφανές” για τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά δεδομένα. Συζήτηση επ΄αυτής έγινε πριν από δέκα ημέρες, κατά την επίσκεψη του κ.Σαμαρά στο Βερολίνο.

Οσο για το ζήτημα του χρέους, οι ελπίδες για θετική δήλωση είναι λίγες, λόγω των επικείμενων γερμανικών εκλογών, οπότε η “ευχή” είναι, τουλάχιστον, να μην υπάρξει αρνητική δήλωση περί “κουρέματος”.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]