Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τελεσίγραφο 48 ωρών στη Μουσουλμανική Αδελφότητα από τον στρατό



Διορία 48 ωρών, μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου, έδωσε σήμερα ο στρατός της Αιγύπτου στη Μουσουλμανική Αδελφότητα προκειμένου να υπογράψει τον "οδικό χάρτη" για την πολιτική συμφιλίωση στη χώρα, ανέφερε απόψε ένας αξιωματούχος, λίγη ώρα αφότου οι ένοπλες δυνάμεις απείλησαν συγκαλυμμένα ότι θα χρησιμοποιήσουν σκληρότερες τακτικές εναντίον της ισλαμικής οργάνωσης.


"Σαφώς θα αντιδράσουμε σκληρά εναντίον οποιασδήποτε παρότρυνσης στη βία ή την τρομοκρατία από τους ηγέτες της Αδελφότητας ή τους υποστηρικτές της.
Δεσμευόμαστε να προστατεύσουμε τους ειρηνικούς διαδηλωτές, ανεξάρτητα από τους (πολιτικούς) δεσμούς τους" ανέφερε ένας αξιωματούχος, σημειώνοντας ότι η οργάνωση έχει διορία 48 ωρών για να συμμορφωθεί.

Στις 3 Ιουλίου ο στρατός ανέτρεψε τον πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι, που προέρχεται από τους Μουσουλμάνους Αδελφούς, και σχημάτισε μια προσωρινή κυβέρνηση η οποία έχει εισηγηθεί έναν οδικό χάρτη για την πολιτική μετάβαση που θα οδηγήσει σε βουλευτικές εκλογές σε διάστημα περίπου έξι μηνών.

Λίγο νωρίτερα, ο στρατός με ανακοίνωσή του στο Facebook άφησε να εννοηθεί ότι θα αλλάξει στρατηγική και θα στρέψει τα όπλα εναντίον όποιων εμπλακούν σε επεισόδια "ωμής βίας και τρομοκρατίας".






Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]