Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γερμανός δημοσιογράφος: Αυτή είναι η ερώτηση που εξόργισε τον Τσίπρα

Στην αντεπίθεση περνά ο Γερμανός δημοσιογράφος της «Frankfurter Allgemeine Zeitung», Μίκαελ Μάρτινς, για τα όσα διαδραματίστηκαν την περασμένη εβδομάδα στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα, στην Κουμουνδούρου, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο συνέντευξης που επρόκειτο να του παραχωρήσει.

Η συνέντευξη είχε εγκριθεί από το επιτελείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πρόκειται για μία ευρείας κυκλοφορίας και μεγάλου κύρους γερμανική εφημερίδα, ωστόσο η επαφή των δύο ανδρών ήταν επεισοδιακή και είχε ως αποτέλεσμα ο Αλέξης Τσίπρας να αντιδράσει, να διακόψει την κουβέντα και να πει στον δημοσιογράφο ότι η συνέντευξη «θα γίνει σε μια άλλη ζωή».

Μάλιστα, κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ διέρρεαν πως η όλη κατάσταση παρέπεμπε σε «γαλάζια μονταζιέρα».

Μετά τις διαρροές από την Κουμουνδούρου, το δημοσίευμα της «Αυγής», αλλά και την επιστολή εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ προς τον διευθυντή της εφημερίδας στην οποία γίνεται λόγος για αναπαραγωγή φημών και ρεπορτάζ που δεν έχει διασταυρωθεί και για αντιεπαγγελματική συμπεριφορά και «κιτρινισμό», ο Μίκαελ Μάρτινς επανήλθε στο ζήτημα, δίνοντας τη δική του εκδοχή για το περιστατικό.

Και προαναγγέλλει πως στο κυριακάτικο φύλλο της «Frankfurter Allgemeine Zeitung» θα ασχοληθεί εκτενώς με το θέμα, ζητώντας παράλληλα γραπτή απάντηση του κ. Τσίπρα προκειμένου να συμπεριληφθεί στο ρεπορτάζ.

Ισχυρίζεται επίσης πως η επίμαχη ερώτηση που εξόργισε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντάς τον να διακόψει την συνέντευξη αφορούσε δήλωση του από την προεκλογική του ομιλία στην Ομόνοια το 2012 όπου έλεγε: «Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ υπέστειλαν την ελληνική σημαία και την παρέδωσαν στην Άγκελα Μέρκελ».
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, αρχικά ο κ. Τσίπρας του απάντησε ότι «δεν θυμάται» αν το είπε για να ισχυριστεί στη συνέχεια ότι ουδέποτε είπε κάτι τέτοιο. Στη συνέχεια, σημειώνει στην επιστολή του, διέκοψε τη συνέντευξη κατηγορώντας τον για «άρρωστες προθέσεις» και «έλλειψη ευγένειας».

«Αν ο κ. Τσίπρας ερχόμενος αντιμέτωπος με τα δικά του λόγια με χαρακτηρίζει "ανήθικο" τότε αυτό λέει περισσότερα για εκείνον παρά για εμένα», καταλήγει ο Γερμανός δημοσιογράφος.

Σχόλιο ιστολογίου: Παρά το γεγονός ότι οι διαφορές μας με την πολιτική που εκφράζει ο Αλ΄ξης Τσίπρας είναι σαφείς (ιδιαίτερα ως προς την ανύπαρκτη εθνική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ) δεν δεχόμαστε προβοκατόρικες τοποθετήσεις ενός γερμανού δημοσιογράφου, ο οποίος ισχυρίζεται μεν, αλλά δεν διαθέτει καμία απόδειξη (μέχρι στιγμής) για τα όσα "καταγγέλει" στον κ. Τσίπρα. Ως εκ τούτου, θεωρούμε πως είναι ένα κακότεχνο σκηνικό για μία ακόμη γερμανική παρέμβαση στα πολιτικά πράγματα της Ελλάδας. Ίσως, μάλιστα, θα ήταν καλύτερο για τον γερμανό δημοσιογράφο να βρει κάποιο άλλο θέμα για να "πουλήσει" η εφημερίδα του. Του προτείνουμε, λοιπόν, τις γερμανικές κατοχικές αποζημιώσεις στο σύνολό τους και όχι μόνο ως προς το καταναγκαστικό δάνειο που πήραν οι γερμανικές κατοχικές δυνάμεις από την Ελλάδα. Θέμα "πιασάρικο", όπως λένε οι δημοσιογράφοι και με πολλές συνέχειες, θα συμπληρώναμε εμείς...
Πραγματικά, απορούμε, γιατί ο γερμανός δημοσιογράφος δεν ρώτησε τον κ. Τσίπρα για άλλες του δηλώσεις, όπως ότι ανέχεται και υποστηρίζει Βουλευτές του που αποκαλούν τη FYROM Μακεδονία, πως αποδέχονται την ύπαρξη Μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα, δηλώνουν αναρχικοί, πως "θα το ρισκάρει με τις εχθρικές βλέψεις της Τουρκίας", πως βρίζει εκλεγμένους Ευρωπαίους Πρωθυπουργούς (Ολάντ/Μέρκελ), πως κάνει δηλώσεις κατά του ΝΑΤΟ-της ΕΕ-της ΕΚΤ-του ευρώ-, πως στέλνει διεθνή βοήθεια σε αναγνωρισμένες τρομοκρατικές Οργανώσεις όπως η Χαμάς της Γάζας, κτλ...
Για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, με ανυπομονησία περιμένουμε από γερμανούς (γενικώς) δημοσιογράφους, να ρωτήσουν τον Σαμαρά για τις περίφημες θέσεις των 18 σημείων ή για τα ακόμη πιό γνωστά Ζάππεια (1, 2 και 3). Ή να υποθέσουμε πως σε πρωθυπουργούς δεν είναι σωστό να γίνονται δύσκολες ερωτήσεις, ιδιαίτερα μάλιστα εάν οι πρωθυπουργοί είναι ιδιαίτερα εξυπηρετικοί σε θέματα που ενδιαφέρουν άμεσα την Γερμανία;
Για να είμαστε, όμως, αντικειμενικοί, παραθέτουμε το σχετικό βίντεο της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα, όπου αποδεικνύεται πως στο 14.50'' ο κ. Τσίπρας πως είπε: "Υπεστειλαν την ελληνικη σημαια και την παραδωσαν λαφυρο στην Αγγελα Μερκελ...", όμως άλλο το τι ισχυρίζεται ο γερμανός δημοσιογράφος και άλλο το τι πράγματι συνέβη...





Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Αφου το ειπε ...που ειναι το προβλημα ;

    Το προβλημα ειναι οτι τον ετοιμαζουν για να συνεχιση την προδοσια απο αλλα μετεριζα και με καινουργεια διεθνηστικα κολπα . Οι συνειδητοποιημενοι αριστεροι , παυουν να ειναι Ελληνες , ελεγε ο Μυριβηλης .
    Αυτο ειναι το προβλημα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]