Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κάιρο: Συγκρούσεις υποστηρικτών και αντιπάλων του Μόρσι

Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν την Παρασκευή το απόγευμα στη συνοικία Σούμπρα του Καΐρου μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι, σύμφωνα με μαρτυρίες τις οποίες επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.

Σε ζωντανό υλικό του δορυφορικού καναλιού ONTV εμφανίζονται πλήθη να εκτοξεύουν πέτρες εκατέρωθεν στους δρόμους της Σούμπρα.

Δυναμιτίζει το εύθραυστο κλίμα στην Αίγυπτο η απόφαση της δικαιοσύνης να παρατείνει την κράτηση του Μοχάμεντ Μόρσι. Λίγο μετά το μεσημέρι ξέσπασαν συγκρούσεις στη συνοικία Σούμπρα στο ανατολικό Κάιρο και ήδη υπάρχουν αναφορές για τραυματίες.

Διαδηλώσεις των δύο πολιτικών στρατοπέδων διεξάγονται σε ολόκληρη την Αίγυπτο, ενώ ο στρατός έχει καλέσει σε κάθοδο του λαού στο δρόμο ώστε να λάβει «λαϊκή εντολή» να σκληρύνει τη στάση του έναντι των ισλαμιστών υποστηρικτών του κ. Μόρσι.

Οι συγκρούσεις, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, άρχισαν όταν αντίπαλοι του καθαιρεθέντος προέδρου έκαψαν επιδεικτικά αφίσες με τη μορφή του.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]