Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Εμμονή» από το ΔΝΤ με τις κατασχέσεις

Θέλουν τα σπίτια των Ελλήνων στα χέρια των funds – όρνεων που το συνοδεύουν σε κάθε καταστροφή χώρας...

Να επιτραπούν οι πλειστηριασμοί από 1ης Σεπτεμβρίου ζητάει στην πρόσφατη έκθεσή του το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, φέρνοντας τέσσερις μήνες πιο κοντά (η παράταση της αναστολής των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας που έχει δοθεί με νομοθετική πράξη πέρυσι λήγει 31.12.2013) τον εφιάλτη του ξεσπιτώματος για παραπάνω από 200.000 νοικοκυριά.

Ειδικότερα, αναφέρεται ότι η σημερινή αναστολή των πλειστηριασμών θα πρέπει να διακοπεί όταν το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τη διευκόλυνση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών θα είναι πλήρως λειτουργικό και σαφώς όχι πέραν του τέλους Αυγούστου 2013.

Οπως τονίζεται, ο νόμος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά είναι ένα ευπρόσδεκτο ξεκίνημα για μια συντονισμένη στρατηγική με στόχο την αντιμετώπιση των επισφαλών στοιχείων ενεργητικού, η οποία ωστόσο θα πρέπει να ακολουθείται από μια παρόμοια προσέγγιση και στην αντιμετώπιση των αυξανόμενων μη εξυπηρετούμενων δανείων των επιχειρήσεων, ιδίως των μικρομεσαίων, ζητώντας εμμέσως αναθεώρηση του Πτωχευτικού Δικαίου. Προειδοποιεί, πάντως, ότι δεν πρέπει να υπονομεύεται η «κουλτούρα πληρωμής».

Η πρόταση για άμεση άρση της αναστολής των πλειστηριασμών από το ΔΝΤ εκθέτει ακόμη περισσότερο τον υφυπουργό Ανάπτυξης Θανάση Σκορδά, που δίκην λαγού άνοιξε τις προηγούμενες ημέρες το θέμα, καθώς πέραν των άλλων ισχυρίστηκε ότι «κάποια στιγμή θα μπει αναγκαστικά ένα τέλος στην αναστολή των πλειστηριασμών. Μα σε πέντε χρόνια, μα σε 15 χρόνιαΑπ’ ό,τι φαίνεται, τα «χρόνια» έγιναν μέσα σε λίγες ώρες ελάχιστοι μήνες.

Ειδικά όσον αφορά τα μέτρα που ήρθαν στη Βουλή (για τα «κόκκινα» δάνεια) και αφορούν μόνο τους ενήμερους δανειολήπτες, η καταναλωτική οργάνωση ΕΚΠΟΙΖΩ τα χαρακτήρισε απαράδεκτα, επαναλαμβάνοντας ότι «απειροελάχιστο ποσοστό οφειλετών» θα υπαχθεί στις σχετικές ρυθμίσεις.

Συμμετέχοντας στην ακρόαση των φορέων από την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου για το επίμαχο νομοσχέδιο, η ΕΚΠΟΙΖΩ επεσήμανε ότι η πλειοψηφία των δανειοληπτών μένει εκτός των ρυθμίσεων, ζητώντας παράλληλα βελτιώσεις του προγράμματος.

Συγκεκριμένα πρότεινε: 

1. Να υπαχθούν και τα καταγγελμένα δάνεια, καθώς και τα προϊόντα καταναλωτικής πίστης. 
2. Να συμπεριληφθούν στη ρύθμιση και οι μικροεπιχειρηματίες. 
3. To προνομιακό επιτόκιο να ισχύει για όλες τις εισοδηματικές κατηγορίες και για τους ανέργους η άτοκη περίοδος χάριτος να επεκταθεί σε όλη την τετραετία. 
4. Τα επιτόκια των καταναλωτικών δανείων και των πιστωτικών καρτών να μειωθούν στο νόμιμο δικαιοπρακτικό επιτόκιο (σήμερα 6,5%). 
5. Επέκταση της αναστολής των πλειστηριασμών για όλα τα νοικοκυριά για 3 έτη.

Πηγή: Ολυμπία

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Ποιός λέει ότι το ζητάει η τρόικα; Πρώτη φορά μας παραμυθιάζουν για δήθεν απαιτήσεις των δανειστών;
    Δεν πιστεύω τίποτε, οι τραπεζίτες το ζητάνε και θα μοιραστούν τα "κέρδη" με τους πολιτικούς ως αιωνίως διαπλεκόμενοι. Άλλωστε όλα τα δάνεια που πήραμε μέχρι σήμερα στις τράπεζες πήγαν και ο λογαριασμός σε μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και ποιος σου ειπε οτι δεν το ζηταει ;
    Δεν ξερεις τι εχουν στο μυαλο τους για την Ελλαδα μας και εμας ;
    Αλλα δεν ειναι αυτο το προβλημα . το προβλημα ειναι οτι οι μουσουλμανοι θελουν σπιτια για να φερουν και τα μπασταρια τους με τις..."γυναικες" τους .
    Να τι θα τα κανει τα σπιτια η τραπεζα , αλλα και το κρατος - εκτρωμα , που ας μην ξεχναμε τι ψηφισαν οι αλητες πριν λιγες εβδομαδες .
    Θα κανουν κατασχεσεις οι τραπεζες , αλλα θα κανουν και οι εφοριες !
    Και ποιος δεν χρωσταει ; Μονο οι προδοτες και οι συν αυτων .
    Η Σαουδικη Αραβια , στελνει μυρια στους μουσουλμανους και αγοραζουν κατα κορον στην Αθηνα . Αλλα και το Καταρ θελει να αγορασει τα σπιτια μας . Και ακους μερικους ελεεινους δηδεν πολιτικους , να λενε σαρκαστικα τι θα τα κανει τα σπιτια η τραπεζα ;!
    Το ερωτημα ειναι αν θα προλαβουν να υλοποιησουν το διαβολικο σχεδιο η θα τους προλαβουν τα γεγονοτα . Διοτι οι Ελληνες ειναι διαβολεμενοι και περι αλλων σκουζουν . Και τρεχουν σαν τα γιδια να πληρωσουν αυτα που ΠΑΡΑΝΟΜΑ τους ζητουν .
    Και περιμενουν τον σωτηρα να τους βγαλει απο τον λακκο με τα σκατα που τους εβαλαν οι....αντιπροσωποι τους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]