Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Φούχτελ επισκέφθηκε την Θάσο για τον τουρισμό και όχι για τα πετρέλαιά της;

Τί δουλειά έχει η αλεπού στο παζάρι;
Στη Θάσο πήγε την περασμένη εβδομάδα ο Γερμανός υφυπουργός Εργασίας και εντεταλμένος της καγκελαρίου Μέρκελ για την ελληνογερμανική συνεργασία, Χανς Γιόακιμ Φούχτελ, επικεφαλής 24μελούς αποστολής. Ο κ. Φούχτελ συνοδευόταν από το διευθυντή του υπουργείου κ. Σουμάχερ και το δήμαρχο της πόλης Ρόιτλιγκεν, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής ήταν κατά βάση επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στο νησί.

Η γερμανική αποστολή είχε συνάντηση εργασίας με τον δήμαρχο Θάσου Κώστα Χατζηεμμανουήλ και υπηρεσιακούς παράγοντες την Παρασκευή το πρωί και το μεσημέρι αναχώρησαν για τη Θεσσαλονίκη. Η ατζέντα της συνάντησης περιελάμβανε κυρίως θέματα τουρισμού, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, διαχείρισης απορριμμάτων, λυμάτων, την προώθηση της ελιάς και του ελαιολάδου. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Άγγελος Τσατσούλης.

Σε δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ ο δήμαρχος Θάσου σημείωσε ότι η επίσκεψη πραγματοποιείται στο νησί μετά από πρωτοβουλία του γερμανού υφυπουργού.  

«Ενδιαφερόμαστε», είπε ο κ. Χατζηεμμανουήλ, «ν’ αποκαταστήσουμε και ν’ ανοίξουμε και πάλι διαύλους επικοινωνίας με τη γερμανική τουριστική αγορά, αφού πριν τον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας οι τουρίστες από τη Γερμανία έρχονταν κατά χιλιάδες στη Θάσο με τα’ αυτοκίνητά τους. Επιπλέον, επιθυμία μας είναι να προωθήσουμε την ελιά και το λάδι μας στην αγορά της Γερμανίας, το οποίο βαθμολογείται με υψηλό βαθμό και είναι γνωστό για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες και την αντικαρκινική του δράση, όπως και η ελιά θρούμπα. Επίσης, θα συζητήσουμε για θέματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων και το κατά πόσο μπορούμε να βρούμε πεδίο επενδύσεων πάνω σε αυτούς τους δυο τομείς».
ΑΜΠΕ


Πηγή: Free Pen 

Σχόλιο ιστολογίου: Αξίζει να σημειωθεί μέσα στα πλαίσια μίας υπενθύμισης -αφού είναι ήδη γνωστό- πως νοτιο-ανατολικά της Θάσου, στην περιοχή Μπάμπουρας- υπάρχει το βεβαιωμένο μεγάλο κοίτασμα πετρελαίου, το οποίο η Ελλάδα (Ανδρέας Παπανδρέου) συμφώνησε με την Τουρκία (Τουργκούτ Οζάλ) να μην εκμεταλλευθεί σε συνάντηση που έγινε στο Νταβός της Ελβετίας. Με την επιστροφή του τότε πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου στην Ελλάδα και σε συζήτηση που έγινε στην Ελληνική Βουλή, ο Ανδρέας Παπανδρέου αναφώνησε το περίφημο "mea culpa" και έκλεισε το θέμα (αναγνώρισε το εγκληματικό του λάθος χρησιμοποιώντας τα λατινικά, για να μην αντιληφθούν οι Έλληνες πολίτες την ζημία που υπέστη η χώρα τόσο σε οικονομικό όσο και σε εθνικό επίπεδο, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ υπήρξε άμεση αναγνώριση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Τουρκίας νοτιο-ανατολικά της Θάσου). 
Δεν προξενεί εντύπωση, λοιπόν, το ενδιαφέρον του κ. Φούχτελ (διοργανωτή αγώνων με καμήλες) και προσωπικής επιλογής της γερμανίδας καγκελαρίου κ. Μέρκελ, αφού είναι γνωστό πως η Γερμανία στοχεύει στον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας (πετρέλαιο, φυσικό αέριο, λιγνίτη κ.α.) για να εξασφαλίσει μία πηγή ενέργειας προς όφελος της Γερμανίας. Αυτή η στόχευση του κ. Φούχτελ αποτυπώνεται πολύ εύκολα, εάν παρατηρηθεί ο χάρτης των μετακινήσεων - επισκέψεών του (Κοζάνη - λιγνίτες, Κρήτη - αιολικά πάρκα, Θάσος και Καστελλόριζο - πετρέλαιο, φυσικό αέριο, υδρίτες και ασβεστίτες)...  
Τέλος, να σημεωθεί πως η Γερμανία διαθέτει πέντε (5) πυρηνικά εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής, για τα οποία η κυβέρνηση Μέρκελ έχει δεσμευθεί πως θα τα κλείσει, φυσικά για λόγους ασφάλειας. Έτσι, η "ισχυρή" Γερμανία μένει απόλυτα εξαρτώμενη από εισαγόμενη ενέργεια και -φυσικά- αυτό θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα στην γερμανική βιομηχανία, αφού το κόστος παραγωγής θα εκτοξευθεί κατακόρυφα με αποτέλεσμα την άμεση μείωση της εξαγωγής των γερμανικών προϊόντων. 
Ο κ. Φούχτελ, λοιπόν, εργάζεται συστηματικά για να δημιουργήσει συνθήκες εξασφάλισης των απαραίτητων ενεργειακών πόρων - πηγών για την οικονομία της Γερμανίας. Και, φυσικά, αφού η Ελλάδα βρίσκεται στην ενεργειακή λεκάνη της νοτιο-ανατολικής Μεσογείου και αφού η Ελλάδα βρίσκεται υπό κατοχή (Ράιχενμπαχ, Φούχτελ και πλήθος γερμανών "ειδικών" που έχουν εγκατασταθεί σε Ελληνικά υπουργεία), η ευκαιρία για υφαρπαγή -έστω και μέρους- του Ελληνικού ορυκτού πλούτου που δίνεται στους "εταίρους" Γερμανούς είναι μοναδική. Και, ιστορικά, επαναλαμβανόμενη, αφού κατά τη διάρκεια της προηγούμενης γερμανικής κατοχής της Ελλάδας, γερμανοί ειδικοί επιστήμονες του Γ' Ράιχ είχαν κάνει σειρά ερευνών και ανακαλύψεων ενεργειακών πηγών στην Ελλάδα.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Άλλος βαψομαλλιάς! Τι κόμπλεξ έχουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτος ομως ο βαψομαλλιας , ειναι το αφεντικο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κόψε αφεντικό και βγάλε συμπέρασμα για τους ηλίθιους υπηκόους...

      Διαγραφή
  3. Αὐτό πού προκαλεῖ ἐντύπωση εἶναι ὅτι μέ τόση προῖκα, ψάχνουν ἀκόμη γιά «ἐπενδυτές» ἀποικιοκρατικοῦ χαρακτῆρα .... ἀντί νά τούς ἔχουν ἔξω ἀπό τήν πόρτα τους νά ξεροσταλιάζουν παρακαλώντας καί νά πάρῃ τήν δουλειά αὐτός πού θά ρίξῃ τά περισσότερα ΘΕΤΟΝΤΑΣ ἐμεῖς τούς ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΟΡΟΥΣ !
    Γιά νά γίνω σαφέστερη ...
    Σκουπίδια !!!!! τεράστια μπίζνα (γιά αὐτό κόπτεται ἐξ ἄλλου κι ὀ Μπόμπολας) μέ δυνατότητα δημιουργίας πολλῶν θέσεων ἐργασίας ... καί τό κυριότερο καλλίτερη διαχείρηση πρός ὄφελος τῶν ἑλληνικῶν προϊόντων, τῆς καινούριας καραμέλλας πού λέγεται «ἀποτύπωμα ἄνθρακα» !
    Ἀρκεῖ νά ρίξῃ κανείς μιά ματιά στά ἐπιτεύγματα τοῦ Capannori (ἡ Ἰταλία δέν πέφτει καί τόσο μακρυιά) http://www.theflorentine.net/articles/article-view.asp?issuetocId=4559
    ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΧΟΡΤΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΜΑΣ εἶναι πλοῦτος !
    Κι ὄποιος θέλει ... ἄς τό κατανοήσει !
    Ὁ νοῶν νοείτω ... καί ὁ μή νοῶν ἀνοείτω (διευκρινίζω ὅτι στούς νοήμονες δέν περιλαμβάνονται οἱ τῆς πολιτικῆς σκηνῆς - κατά τήν γνώμη μου- ).
    Αὐτοί συμπεριλαμβάνονται σέ ἄλλη .... κατηγορία !
    oxia

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]