Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στη σέντρα για το… τουρκο-Γιούρο!

Πρακτοράντζες, χαφιέδες, γκριζόλυκοι και λοιπά φασιστοειδή της… «δυτικοθρακιώτικης» διασποράς παίζουν αυτή την ώρα ποδόσφαιρο στη μνήμη του τουρκοπράκτορα Αχμέτ Σαδήκ…
 
Η αφίσα που δημοσιεύουμε σήμερα στο «Προξενείο-Στοπ», αφορά στο 19ο – όπως αναφέρεται – τουρνουά ποδοσφαίρου «Αχμέτ Σαδήκ».  
Διεξάγεται σήμερα (8/6/2013) επί γερμανικού εδάφους και το οργανώνει όχι βέβαια η… ΟΥΕΦΑ, αλλά το αλυτρωτικό «μαγαζί» του κυρίου Χαλήτ Χαμπίμπογλου, ήτοι η «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης» (ABTTF) μαζί με ένα τοπικό τουρκοσωματείο, που προφανώς υπάγεται στην ίδια (μάλλον πρόκειται για τους… οικοδεσπότες), ενώ από κάτω βλέπετε και τους… Γκρίζσπόνσορες!

Βλέπουμε λοιπόν (αν εξαιρέσουμε δηλαδή την ούτως ή άλλως πασιφανή γελοιότητα του γεγονότος καθ’ αυτό) ότι συντηρείται ετσιθελικά και ο επίσης γελοίος μύθος του… αδικοχαμένου αγωνιστή των μειονοτικών δικαιωμάτων, ενώ είναι πλέον γνωστά βεβαίως πάρα πολλά για τον βίο, την πολιτεία και την – εντός μειονότητας – φασιστική συμπεριφορά που είχε ο αλήστου μνήμης αρχιπράκτορας της Άγκυρας Αχμέτ Σαδήκ.

Πέραν αυτού όμως πολύ ενδιαφέρον παρουσιάζουν αναμφίβολα και τα χρώματα της αφίσας, ειδικά εκείνα της «Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης» που κοσμούν το έμβλημα των συνδιοργανωτών (κι όχι φυσικά ότι το επίσης αλυτρωτικό σήμα της ABTTF πάει και πολύ… παραπίσω). Όσο για το ποιοι συμμετέχουν στο εν λόγω τουρκο-Γιούρο, ακόμη δεν το μάθαμε. 
Καλά, μη φανταστείτε κι εσείς βέβαια τη Βραζιλία ή την Αργεντινή, συνήθως πρόκειται για 4-5 «ομάδες» από τα παραρτήματα της ABTTF σε διάφορες γερμανικές πόλεις, που ψιλοπαίζουν μεταξύ τους σε κάποιο χωράφι από 1 ημίχρονο και ακολουθεί και μια απονομή (άλλωστε, όπως καταλάβατε, ο σκοπός του τουρνουά είναι οτιδήποτε άλλο, ΕΚΤΟΣ από… αθλητικός).

Μέχρι να μάθουμε περισσότερα πάντως για τη φετινή ποδοσφαιρική πανδαισία (και να σας ενημερώσουμε σχετικά), δείτε εικόνες από το περσινό αντίστοιχο τουρνουά στο σχετικό μας δημοσίευμα Φασίστες παίζουν ποδόσφαιρο με…φόντο τη σημαία της «Ανεξάρτητης Θράκης»! 
Εδώ αρκούμαστε να σας αναδημοσιεύσουμε μόνο 2 φωτογραφίες. 
Στην 1η βλέπετε τα γραφεία του περσινού πρωταθλητή, δηλαδή του «Συλλόγου Δυτικοθρακιωτών Τούρκων» της γερμανικής πόλης Κέλστερμπαχ, με το κύπελλο και φόντο τη σημαία της Ανεξάρτητης Θράκης
Όσο για τη 2η φωτογραφία είναι τραβηγμένη την ίδια μέρα έξω από τα ίδια γραφεία, με τα…καλόπαιδα που κάθονται εκεί, να χαιρετούν στον φακό με το σήμα των Γκρίζων Λύκων

Οπότε, εμείς τι άλλο να πούμε; «Αρχίζει το ματς, αδειάσαν οι δρόμοι, η ώρα ζυγώνει, αρχίζει το ματς. Τρεχάτε λακέδες, πρακτόρια, χαφιέδες, τρεχάτε κι αρχίζει το ματς»…



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]