Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Πράκτορας της CIA» στα χέρια της FSB στη Μόσχα…

Σε εξέλιξη βρίσκεται μια υπόθεση που θα μπορούσε να εκτροχιάσει τη σύγκλιση ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Ρωσία σε σειρά θεμάτων που άπτονται της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας.
 
Όπως έγινε γνωστό, η ρωσική αντικατασκοπεία – εσωτερική ασφάλεια (FSB), συνέλαβε άτομο που φέρεται να είναι πράκτορας της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών, της CIA. Η αμερικανική πρεσβεία στη Μόσχα δεν έχει προβεί ακόμα σε σχολιασμό της υπόθεσης και φαίνεται ότι ο χειρισμός της γίνεται σε ανώτατο επίπεδο, σε μια προσπάθεια να ελεγχθούν εγκαίρως οι επιπτώσεις, αν και τυπικά η υπόθεση έχει κλείσει λόγω διπλωματικής ασυλίας…

Σύμφωνα με τη FSB, πρόκειται για τον τρίτο γραμματέα της αμερικανικής πρεσβείας, στο Τμήμα Πολιτικών Υποθέσεων, ο οποίος είναι πράκτορας της CIA που δραστηριοποιείται στη Ρωσία υπό την κάλυψη που του δίνει η διπλωματική ασυλία της θέσης του (official cover agent)…

Η κατηγορία που αντιμετωπίζει ο Αμερικανός, το όνομα του οποίου είναι Ράιαν Κρίστοφερ Φογκλ, είναι ότι συνελήφθη την ώρα που επιχειρούσε να στρατολογήσει πράκτορα των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών. Εξαιτίας της ιδιότητάς του, αφού πρώτα μετήχθη στο αρχηγείο της FSB (το αρχηγείο της KGB επί Σοβιετικής Ένωσης, στην πλατεία Λιουμπιάνκα), προτού παραδοθεί στην αμερικανική πρεσβεία, αφού λόγω της διπλωματικής ασυλίας που απολαμβάνει δεν μπορεί να κρατηθεί και να διωχθεί.

Η ρωσική υπηρεσία υποστηρίζει ότι το τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί πολλές παρόμοιες απόπειρες στρατολόγησης…


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]