Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αμερικανικά πολεμικά πλοία σε Ρόδο και Σούδα


Στο λιμάνι της Σούδας και της Ρόδου κατέπλευσαν τις τελευταίες ημέρες τρία, τουλάχιστον, πολεμικά πλοία των ΗΠΑ, στο πλαίσιο προφανώς των μέτρων επιφυλακής που έχει θεσει η Ουάσιγκτον τις ένοπλες δυνάμεις τους προκειμένου να επέμβουν εάν υπάρξει αναγκη επεμβασή τους είτε σην Συρία είτε - το πιθανότερο- στη Λιβύη λόγω απειλής κατά του διπλωματικού τους προσωπικού στη χώρα αυτή.

Λίγους μήνες μετά την αιματηρή επίθεση ενάντια στο προξενείο της στην Βεγγαζη, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου κ. Τζορτζ Λιτλ δήλωσε: 

«Είμαστε έτοιμοι ν’ απαντήσουμε εάν επιδεινωθούν οι συνθήκες, ή όταν μας το ζητήσουν. Έχουμε μετακινήσει στρατιωτικό προσωπικό κι εξοπλισμό».

Οι στρατιωτικές δυνάμεις που έχουν σταλεί για να ασφαλίσουν τοπικούς διπλωμάτες, ή για να καλύψουν τυχόν απομάκρυνση Αμερικανών διπλωματών, βρίσκονται σε ετοιμότητα αμεσης επεμβασης στην βάση της Σιγκονέλα, στη Σικελία, πρόσθεσε ο κ. Λιτλ.Ο ίδιος επιβεβαίωσε πως ένα τμήμα των δυνάμεων αυτών προέρχεται από την βάση Μορόν στην Ισπανία, όπου είχε μεταφερθεί πρόσφατα μία μονάδα 500 πεζοναυτών με αεροσκάφη καθέτου απογειώσεως MV-22 Osprey, καθώς και αεροσκαφη ανεφοδιασμού ( έγραψε σχετικα το ΟnAlert). Ωστόσο, παρόλο που δεν αναφερθηκε, η χρονική συμπτωση παρουσίας πρόσθετου αριθμού πολεμικών στην Σουδα - και στην Ρόδο - εκτιμάται αρμοδίως ότι αυτό αποτελεί μέρος του σχεδίου επιφυλακης ή υποστηριξης επχειρήσεων που καταρτίζουν οι ΗΠΑ. 


Στην Σούδα κατεπλευσαν λοιπόν τις πρόλλες οι φρεγάτες USS Samuel B. Roberts (FFG 58) και USS Robert G. Bradley (FFG 49) που επισημως ανακοινωθηκε πως υποστηρίζουν τις θαλάσσιες επιχειρήσεις ασφαλείας του 6ου Αμερικανικου Στόλου στην περιοχή ευθυνης του. Τα πλoία ανεφοδάστηκαν συστηματικά στην Σουδα, ενώ έγιναν και συγκεντρωσεις προσωπικου όπου μίλησε , στο πλαίσιο περιοδείας του, και ο διοικητής της Destroyer Squadron 60 (DESRON 60), κυβερνητης John Esposito.που ανήκουν τα πλοία. Λίγες ημέρες νωρίτερα κατεπλευσε στην Ρόδο και το αντιτορπιλικό USS Mahan (DDG 72) που άλλαξε διοίκηση.

Επιμέλεια : Λ. Λιγουριώτης


Πηγή: On Alert

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]