Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

H Ρωσία ενισχύει συνεχώς τη ναυτική «ομάδα κρούσης» της στην Ανατ. Μεσόγειο


Πρόλογος ιστολογίου:

Σε χθεσινό δημοσίευμά του, που ακολουθεί, τo ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti αναφέρει ότι η ναυτική "ομάδα κρούσης" της Ρωσίας στη Μεσόγειο θα ενισχυθεί από την επόμενη εβδομάδα.

Στο προηγούμενο άρθρο μας για το ίδιο θέμα, αναφέρεται ότι τα πολεμικά πλοία της ειδικής ναυτικής μοίρας θα ήταν 6. Με χθεσινή ανακοίνωσή του, το ρωσικό Υπ. Άμυνας διευκρινίζει ότι ενισχύεται η μοίρα και τα πλοία θα γίνουν 10 σε λίγες μέρες, αντλώντας και από τους τέσσερις στόλους του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας (Μαύρης Θάλασσας, Βαλτικής, Αρκτικής και Ειρηνικού).   

Εντύπωση, μεταξύ άλλων, μας κάνει το γεγονός ότι το άρθρο τονίζει στο τέλος (για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες) ότι επί ημερών ΕΣΣΔ η ρωσική ναυτική μοίρα της Μεσογείου απαρτίζονταν από 30-50 πλοία. Μήπως κάτι θέλει να μαντέψουμε για τον τελικό αριθμό των πλοίων της νέας μοίρας;

H Ρωσία ενισχύει συνεχώς τη ναυτική «ομάδα κρούσης» της στην Ανατ. Μεσόγειο

Πρακτορείο RIA Novosti
13 Απριλίου 2013
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

O εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Vyacheslav Trukhachev δήλωσε χθες, Παρασκευή, ότι η ρωσική ναυτική μοίρα της Μεσογείου πρόκειται να ενισχυθεί την ερχόμενη εβδομάδα με το Azov, μεγάλο αποβατικό πλοίο κλάσης "Ropucha ΙΙ" από τον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας.

Αυτή τη στιγμή, από τα πολεμικά πλοία του Στόλου του Αρκτικού Ωκεανού και του Στόλου της Βαλτικής , βρίσκονται ήδη σε αποστολή στη Μεσόγειο το μεγάλο αντιτορπιλικό Severomorsk, η φρεγάτα Yaroslav Mudry, τα διασωστικά/ρυμουλκά Altai και SB-921 και το τάνκερ Lena.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας την Παρασκευή, η Ρωσία εξακολουθεί να οργανώνει την ειδική ναυτική «ομάδα κρούσης» της στη Μεσόγειο, αποστέλλοντας αρκετά πολεμικά πλοία του Στόλου του Ειρηνικού στην περιοχή. Ο υπ. Άμυνας Sergei Shoigu, σε δήλωσή του στα μέσα Μαρτίου, είχε τονίσει ότι είναι άκρως απαραίτητη η σύσταση ενός ειδικού στόλου, ο οποίος θα βρίσκεται μόνιμα στη Μεσόγειο με σκοπό να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της Ρωσίας στην περιοχή. 

Το ανθυποβρυχιακό πολεμικό Peresvet
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, μια μοίρα πολεμικών πλοίων, η οποία περιλαμβάνει το αντιτορπιλικό Admiral Ρanteleyev, τα ανθυποβρυχιακά Peresvet και Admiral Nevelsky, το τάνκερ Pechenga και το διασωστικό/ρυμουλκό Fotiy Krylov, έχει αναχωρήσει από την θάλασσα της Νότιας Κίνας και κατευθύνεται προς τη διώρυγα του Σουέζ, όπου αναμένεται να φτάσει στα μέσα Μαΐου.

Ανώτερος αξιωματούχος του Υπουργείου Άμυνας διευκρίνισε ότι την «ομάδα κρούσης» θα πλαισιώνει επιτελείο 25 αξιωματικών, τον οποίο θα έχει την διεύθυνση και τον γενικό έλεγχο της αποστολής, ενώ το αρχηγείο θα βρίσκεται ή στο Novorossiysk της Ρωσίας ή στην Σεβαστούπολη της Ουκρανίας.

Ο ναύαρχος Vladimir Komoyedov, επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας, είχε δηλώσει νωρίτερα στο πρακτορείο RIA Novosti ότι η ναυτική μοίρα ενδεχομένως να αποτελείται από 10 πολεμικά και βοηθητικά πλοία, τα οποία καθ’ οδόν θα διεξαγάγουν αρκετές ασκήσεις, μεταξύ άλλων επιθετικές, ανθυποβρυχιακές και ναρκαλιευτικές.

Ας σημειωθεί ότι, από το 1967 έως και το 1992 η Σοβιετική Ένωση διατηρούσε την 5η Ναυτική Μοίρα στη Μεσόγειο, αποτελούμενη από 30-50 πολεμικά, η οποία συστάθηκε προκειμένου να αντιμετωπίσει τον 6ο Στόλο των ΗΠΑ.



Διαβάστε επίσης:

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]