Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κάποιο Σοβαρό Πρόβλημα!

Γράφει ο Δευκαλίων
Είναι ελάχιστες ημέρες πριν η «αποτυχία»... Tότε που η κυβέρνηση παραδέχθηκε επίσημα ότι δεν θα προχωρήσει τουλάχιστον την παρούσα χρονική περίοδο η συγχώνευση μεταξύ της ΕΘΝΙΚΗΣ και της EuroBank…

Αυτή η αποτυχία ήταν μία τεράστια ήττα για την κυβερνητική οικονομική πολιτική. Πραγματικά δεν είχαμε καταλάβει για πιο λόγο η κυβέρνηση μέσω της διοίκησης Τουρκολιά, που η ίδια είχε διορίσει στο τιμόνι της ΕΘΝΙΚΗΣ, είχε επιλέξει και προβάλει ως ακρογωνιαίο στόχο πολιτικής την συγχώνευση της ΕΘΝΙΚΗΣ με την EuroBank.
Όμως η γνώση και η θέση της στήλης ουδεμία αξία έχουν. Αφού η κυβέρνηση είχε αναγορεύσει την συγχώνευση ΕΘΝΙΚΗΣ με EuroBank σε κορυφαίο στόχο που τελικά δεν επιτεύχθηκε, έχουμε μεγάλη αποτυχία.

Κοινή λογική… Θα αφήσουμε στην άκρη τα λογικά δεδομένα που οδηγούσαν από την αρχή στην εκ του ασφαλούς πρόβλεψη ότι η συγχώνευση δεν θα τελείωνε αισίως και θα αναφερθούμε στα ακραία χρηματιστηριακά φαινόμενα που παρατηρήθηκαν τις αμέσως επόμενες ημέρες της ανακοίνωσης για την αποτυχία της συγχώνευσης. Τι έχουμε;

Πρωτόγνωρη, ακόμα και για τις καλύτερες χρηματιστηριακές ημέρες, άνοδο των τιμών των μετοχών σχεδόν όλων των τραπεζών και κυρίως της EuroBank. Πάλι η στήλη κράτησε την πρωτοπορία. Ταύτισε αυτή την άνοδο με τις χρηματιστηριακές απάτες τύπου ΚΛΩΝΑΤΕΞ. Και πάλι η ίδια η ζωή μας δικαίωσε. Τις τελευταίες ημέρες οι τιμές των μετοχών των τραπεζών και κυρίως της ΕΘΝΙΚΗΣ και της EuroBank πήραν την φυσιολογική τους πορεία. Δηλαδή την καθοδική.

Τι έχουμε μέχρι εδώ; Μία διοίκηση ΕΘΝΙΚΗΣ διορισμένη από την φιλομνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά, που χάνει τον πρώτο και μεγάλο στόχο της που είναι η συγχώνευση της ΕΘΝΙΚΗΣ με την EuroBank. Στη συνέχεια η ίδια διοίκηση γίνεται έρμαιο των κερδοσκόπων στο Χρηματιστήριο. Τώρα πάλι αυτή η αποτυχημένη διοίκηση κάθεται άβουλη και ανίκανη να παρακολουθεί την απαξίωση της τιμής της μετοχής της ΕΘΝΙΚΗΣ και την υπαγωγή της τράπεζας  στο ΤΧΣ, άρα και την μελλοντική της ιδιωτικοποίηση έναντι πινακίου φακής!
Κι όμως ο Πρωθυπουργός κρατάει αυτή την μοιραία και τραγική διοίκηση στην θέση της!
Δεν είναι στις άμεσες προθέσεις μας να πούμε γιατί συμβαίνει αυτό. Δεν είμαστε άλλωστε έτοιμοι. Όλοι όμως καταλαβαίνουμε ότι “κάτι τρέχει”. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να βιαστούμε. Είναι σίγουρο ότι πολύ σύντομα και όταν η τύχη της ΕΘΝΙΚΗΣ ξεκαθαρίσει, θα ξέρουμε ακριβώς τι έχει γίνει.
Γιατί τα αναφέραμε όλα αυτά; Τώρα που έχει αρχίσει και κατακάθεται η σκόνη από αυτήν την ιστορία κι έχει γίνει σαφές ότι κάποιοι κέρδισαν εκατομμύρια μέσα από τον σπαραγμό και την δυστυχία του Ελληνικού Λαού, έρχεται η ώρα της ψύχραιμης και εμπεριστατωμένης έρευνας.
Ποιό είναι το κρίσιμο σημείο; Αν αποδειχθεί ότι η κυβέρνηση γνώριζε πολύ πριν από την επίσημη ανακοίνωση ότι η συγχώνευση ΕΘΝΙΚΗΣ-EuroBank δεν επρόκειτο να προχωρήσει, τότε υπάρχει κάποιο πρόβλημα. 
Κάποιο Σοβαρό Πρόβλημα!


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Από εξεταστική σε εξεταστική, από παραγραφή σε παραγραφή. Εδώ γίνεται του κουτρούλη ο γάμος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]