Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ξεσκεπάστηκε δίκτυο παρα-οικονομίας (και όχι μόνο) της Άγκυρας στην Θράκη


Μία πάρα πολύ παράξενη υπόθεση, με σύλληψη Έλληνα μουσουλμάνου, κατοίκου του Εχίνου Ξάνθης, ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Ενώ η σύλληψη έγινε από το ΣΔΟΕ και η επισήμως η υπόθεση σχετίζεται με το οικονομικό έγκλημα, σύμφωνα με πληροφορίες μας, πρόκειται για την άκρη ενός νήματος που σκιαγραφεί και οδηγεί στην αποκάλυψη ενός ολόκληρου δικτύου άμεσα συνδεδεμένου με το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής και τις «σύνθετες δραστηριότητες» που αυτό αναπτύσσει στην περιοχή της Θράκης.

Πρόκειται για την κορυφή της πυραμίδας ενός αρκετά μεγάλου δικτύου «οικονομικών διευκολύνσεων», το οποίο δημιουργήθηκε, αναπτύχθηκε και λειτουργεί στην Ελληνική Θράκη τα τελευταία χρόνια. Στην πραγματικότητα πρόκειται για δραστηριότητα που αναπτύσσεται από ανθρώπους της απόλυτης εμπιστοσύνης του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, οι οποίοι όμως «παρακολουθούνται» από τον ψευτομουφτή της περιοχής δραστηριοποίησής τους καθώς και από μέλος της άτυπης (αλλά ορκισμένης) "κυβέρνησης" (όλα τα μέλη της οποίας βρίσκονται στην "Συμβουλευτική Επιτροπή Τούρκων Δυτικής Θράκης") και έχουν απλώσει δίκτυο παρακολούθησης οικονομικών (ή και άλλης φύσεως) αναγκών μουσουλμάνων κατοίκων της περιοχής «τομέα ευθύνης» τους.

Είχε σημειωθεί εδώ και χρόνια η μη δραστηριότητα τραπεζικών συναλλαγών (εμβάσματα ή επιταγές) από την Τουρκία προς την Ελλάδα και είχε επίσης σκιαγραφηθεί καταλλήλως η ύπαρξη συγκεκριμένου δικτύου που εισήγαγε παρανόμως χρήματα (ευρώ και όχι μόνο) στην Ελλάδα, για να καλυφθούν οι συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες του ανθρώπινου δυναμικού που εντασσόταν στις λίστες πληρωμών του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής. Το συγκεκριμένο κύκλωμα, μάλιστα, αναλάμβανε και την «χρηματοδότηση» δορυφορικών κεραιών (για λήψη τηλεοπτικού σήματος από τουρκικούς δορυφόρους), κάλυπτε έξοδα τηλεοπτικών καλύψεων από την Ελληνική Θράκη στην Τουρκία (με δορυφορικές συνδέσεις), ενώ εδώ και αρκετά χρόνια είχε αναλάβει την κάλυψη των χρηματοδοτήσεων που αφορούσαν είτε την ανέγερση κατοικιών είτε την αγορά γης (οικοπέδων και κατοικιών) από μουσουλμάνους της Θράκης.

Να τονίσουμε, επίσης, πως το συγκεκριμένο δίκτυο των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών δεν περιορίζεται στην παροχή οικονομικών διευκολύνσεων μόνο προς τους μουσουλμάνους της περιοχής, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες μας δανείζει και χριστιανούς επιχειρηματίες οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας. Μάλιστα, η δράση των μουσουλμάνων «δανειστών» φτάνει μέχρι και την Καβάλα (επώνυμη καταγγελία συγκεκριμένων δραστηριοτήτων έχουμε στα χέρια μας περίπου επί ένα χρόνο, από κάτοικο - επιχειρηματία της Καβάλας)… Και, τέλος, μέσα στα πλαίσια της "αυτοχρηματοδότησής" του λειτουργεί και ως "ανταλλακτήριο τιμαλφών" (γι αυτό και μεταξύ των ευρημάτων υπήρχαν και ορθόδοξοι χρυσοί σταυροί).

Έτσι, δεν αποτελεί ούτε έκπληξη η σύλληψη του άνεργου μουσουλμάνου (και παρά τις αιτιάσεις για ενασχόληση της μητέρας του συλληφθέντος η οποία φέρεται ως ιδιοκτήτρια καταστήματος αγοράς χρυσού), ούτε όσα βρέθηκαν στην κατοχή του, τα οποία μάλιστα κρίνονται και ως λίγα, αφού η δράση και η εμπλοκή του συγκεκριμένου και στον τομέα της τοκογλυφίας είχε προ καιρού επισημανθεί. Ως πάρα πολύ αξιόλογα κρίνονται τα έγγραφα τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του, στα οποία υπάρχει λεπτομερής καταγραφή των δραστηριοτήτων που είχε αναπτύξει ο συλληφθείς (τόσο για τις λεπτομερείς αναφορές χρηματικών ποσών που δανείσθηκαν, όσο και τα πρόσωπα τα οποία έτυχαν της «ευεργεσίας» του) και τα οποία αποκαλύπτουν το μέγεθος της εξάπλωσης –αλλά ίσως και πιθανές συνεργασίες με άλλους συναδέλφους του μουσουλμάνους- του δικτύου παραοικονομίας (και όχι μόνο) που έχει αναπτυχθεί από το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής στην ευρύτερη περιοχή της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η είδηση, όπως έγινε γνωστή μέσα από το Αστυνομικό Δελτίο


Δήλωνε μηδενικό εισόδημα αλλά είχε στο σπίτι του πλάκες και φύλλα χρυσού, λίρες Τουρκίας, δολάρια ΗΠΑ και ευρώ μεγάλης αξίας.
Μετά από έλεγχο που έγινε στο σπίτι του στον Εχίνο Ξάνθης από ελεγκτές του ΣΔΟΕ προέκυψε ότι ο ανεπάγγελτος Έλληνας υπήκοος κατείχε τα ακόλουθα:
  1. Χαρτονομίσματα συνολικής αξίας 317.555,00 ευρώ
  2. Χαρτονομίσματα συνολικής αξίας 14.825 δολάρια ΗΠΑ
  3. Χαρτονομίσματα συνολικής αξίας 7.000 λίρες Τουρκίας
  4. 12 πλάκες χρυσού συνολικού βάρους 6.770 γραμμαρίων
  5. 3 φύλλα χρυσού συνολικού βάρους 180 γραμμαρίων
  6. Ψήγματα χρυσού συνολικού βάρους 105 γραμμαρίων
  7. Κοσμήματα διάφορα (αλυσίδες, βραχιόλια, σταυροί κ.λ.π) συνολικού βάρους 520 γραμμαρίων
  8. Διάφορα έγγραφα προς διερεύνηση, αξιολόγηση και αξιοποίηση
Όπως ανακοίνωσε το ΣΔΟΕ η μητέρα του ελεγχόμενου διατηρεί ενεχυροδανειστήριο στη πόλη της Ξάνθης στο οποίο βρέθηκαν μια πλάκα χρυσού και ποσότητα κοσμημάτων τα οποία δεν είχαν καταχωρηθεί στα βιβλία της επιχείρησης. Η υπόθεση εντοπίστηκε με αφορμή έλεγχο παράνομης εξαγωγής μεγάλης ποσότητας χρυσού στην περιοχή αρμοδιότητας του Ε΄ Τελωνείου Θεσσαλονίκης.
Η έρευνα συνεχίζεται, για την διαπίστωση της προέλευσης των κατασχεθέντων και την αποκάλυψη κυκλώματος παράνομης διακίνησης χρυσού, φοροδιαφυγής και ξεπλύματος μαύρου χρήματος.
Θα ακολουθήσει άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών όλων των εμπλεκομένων όπως σημειώνει το ΣΔΟΕ.

Κωνσταντίνος






Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΓΩ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΦΕΡΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΛΕΞΗ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΠΟΤΕ ΕΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΡΑ !!!!!!!
    ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ "ΦΙΛΟΥΣ " ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΡΙΝ ΓΙΝΟΥΜΕ ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ ΤΟΥΣ !!!!!!!!!!!!!
    ΡΟΔΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό έλειπε, να σου πουν τα κανάλια ότι είναι μουσουλμάνος. Ευτυχώς υπάρχει αυτή η σελίδα για να παρακολουθούμε τι γίνεται στις ακριτικές γωνιές της χώρας. Αυτή η υπόθεση, αν δεν θαφτεί προτού φτάσουμε στην άκρη του νήματος, θα είναι θαύμα.

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]